Turniej Kawaleryjski
W dniu dzisiejszym odbył się turniej kawaleryjski organizowany przez 4e. Standardowo wystawiliśmy 3 drużyny. Przebieg z naszej perspektywy:
14pk team 3 3:0 2lhr team 2
Pierwszy mecz mojej drużyny. Jak przewidywaliśmy, zespół przeciwnika nie stanowił większego wyzwania i pokonaliśmy naszych zachodnich sąsiadów bez problemu.
14pk team 2 0:3 8e Hussards
Druga drużyna składała się w większości ze świeżych graczy naszego pułku w celu zdobycie doświadczenia. Po niedługim czasie Francuzi wygrali.
14pk team 1 3:0 4e Hussards team 2
Ciekawy mecz. Nie trwał zbyt długo.
14pk team 3 3:0 1ps
Był to mecz na który starannie się przygotowywaliśmy. Już dawno nie widziałem u nas takiego skupienia jak podczas tego spotkania. Obie drużyny były mocne. Mimo wysokiego wyniku na naszą korzyść, Szwoleżerowie sprawili, że za zwycięstwo musieliśmy drogo zapłacić. Well played lads!
14pk team 1 0:3 8e Hussards
Ciężki mecz naszej pierwszej drużyny. Pojawiło się kilka dobrych sytuacji na ugranie rundy jednak drużyna 8e była po prostu lepsza.
14pk team 3 2:3 8e Hussards
Bardzo ciężki oraz wyrównany mecz. Prawdziwe starcie tytanów :) Przegraliśmy z przyszłymi zwycięzcami dosłownie o włos (ich dowódca powiedział mi potem, że runda finałowa była prosta w porównaniu z tym meczem).
14pk team 3 3:5 Varg
Vargi to bez wątpienia czarny koń tego turnieju. Większość osób ( w tym ja) twierdziła, że odpadną w pierwszym meczu (przypomina mi się 3 miejsce 15pp w turnieju kawaleryjskim, ponad rok temu). Od początku meczu popełnialiśmy wiele błędów (zapewne przez niedocenienie przeciwnika). Współpraca była kiepska w porównaniu z dwoma poprzednimi meczami. Nie pozostaje nam nic innego jak przygotowanie się na Cavalry Cup (7 grudnia).
Bracket:
http://challonge.com/cavgftournamentPodziękowania dla Vistera oraz Wardera za wsparcie naszego pierwszego teamu.
Polish cav not so stronk this time :(