Z życia pułku:
Mecz z 12e Cuirassiers
Zwycięstwo 10:0
8 czerwca rozegraliśmy mecz z francuskim pułkiem kirasjerów, wygrywając 10 - 0 (niestety screen się zgubił). Przeciwnik nie był wymagający i najwięcej czasu walki zabierało nam gonienie 1-2 ostatnich niedobitków drużyny przeciwnej. Szczególnie irytujące stało się to po zmienieniu jednostki przez 12e na huzarów (w przedostatniej rundzie również przesiedliśmy się na lekką kawalerie i problem zniknął).
Mecz z 8th Royal
Zwycięstwo 8:2
9 czerwca zmierzyliśmy się z 8th Royal. Pierwsze rundy były dla nas wielkim zaskoczeniem ponieważ nie spodziewaliśmy się takiego oporu ze strony drużyny przeciwnej, tracąc przy tym 2 rundy. Po krótkiej analizie naszych błędów oraz zmianie taktyki nasz przeciwnik został pokonany.
Mecz z 1er Cuirassiers
Zwycięstwo 7:3
12 czerwca wzięliśmy udział w meczu z kawalerią V korpusu (która wg. mnie jest prawie najlepszą ciężką jazdą na scenie NW). Walka była bardzo zacięta, widać było dobre przygotowanie naszych rywali. Obie strony zmieniały taktyki w czasie meczu, a za każdą wygraną rundę musieliśmy drogo zapłacić.
Turniej Kawaleryjski:
W sobotę 15 czerwca został zorganizowany kolejny turniej kawaleryjski (tym razem organizowany przez Lionhearta - nigdy nie widziałem gorszej organizacji). Pojawiły się tam wszystkie najlepsze regimenty kawaleryjskie na scenie Napoleonic Wars (7e,8e,15th Hussars, 7th Hussars, 1er Cuirassiers, 2lhr oraz my). 14 Pułk Kirasjerów wystawił w nim dwie dobre drużyny. Nasz pierwszy team zajął pierwsze miejsce, wygrywając z 2 deK, 2 Lhr, 13ph, 7e team 3 (który jak na 3 drużynę walczył całkiem dobrze) oraz 15th Hussars w finale. Był to drugi wygrany turniej z rzędu przez moją drużynę. Drugi team po pokonaniu drużyny K-KA oraz The Wookie Slayers :) po wyrównanej walce z teamem 15th odpadł z turnieju. Co do samego turnieju: zasady były niejasne, zmieniały się podczas turnieju, nikt (włączając w to organizatora) tak naprawdę nie wiedział co się dzieje. Po odejściu Dekkersa (jedynego kompetentnego organizatora) event przerodził się w jeden wielki burdel. Chciałbym podziękować Valdhrinowi za eliminowanie randomów próbujących zakłócić mecze pierwszej drużyny :)
Drużyna pierwsza:
Patrykus
Garond
Frankfurter
Chicken
Ralf
Drużyna druga:
Warder
Matim
Jakub
Goodfear
Makos