Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102575 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #180 dnia: Maja 13, 2013, 23:31:57 »
     Naprawdę, miałem przeogromną nadzieję, że się nie pogrążysz. Z przykrością stwierdzam, że wiara w człowieka jednak prowadzi donikąd.
    Po co te cytaty? Osobiście tylko pogratulowałem Rizzetovi dość zaawansowanej terminologii, zwłaszcza jak na to forum, w którym nie brak wiecznych awantur młodych, spragnionych krwi gimbaziątek (Drodzy oburzeni - nie chodzi mi tu o uczniów gimnazjów, tym bardziej o wiek, po prostu o stan umysłu). Serio, BiLLyPL, jak zobaczyłem godziny filmik ze sparingu z Prussakiem i jego ekipą, wiedziałem, że coś się święci, ale teraz to już rozczarowałeś mnie do reszty.
    Żeby nie robić off topu, dodam tylko, że 14 Pułk Kirasjerów stoczył dziś bitwę organizowaną przez 88th, nie chcąc Was zanudzić nie wyjawię, która strona z JAKĄ kawalerią wygrała event.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #181 dnia: Maja 14, 2013, 00:13:33 »
    Jakoś mnie nie poruszyło twoje rozczarowanie : (
    Twoja (wasza) zgoda do funkcjonowania na forum i wyrażania opinii nie jest mi potrzebna.

Tym bardziej że nie wiem o co ci chodzi, po prostu zauważyłem że źle to przyjęliście i chciałem  mimochodem podkreślić, jednak utwierdziłem się w przekonaniu, że potraficie nawet z najmniejszej rzeczy, która może nawet zwracać wam uwagę (nie krytykować) zrobić wielkie halo i wszystko, by tylko wygrać "dyskusję".
    Dlatego też dalsze tłumaczenia nie mają sensu (nie wiem po co wyżej to zrobiłem, może także wierzę w ludzi i moja wiara w przeciwieństwie do twojej jeszcze się nie załamała :) ).
    Przykro mi ale żaden klan/pułk nie dostaje samych pochwał w swoim temacie a sądząc po waszej "obronie" przed choćby najmniejszym wytknięciem czegokolwiek, wy jeszcze do tego nie przywykliście.

Cóż...
    Też mnie rozczarowałeś: bo może (według ciebie) się pogrążyłem, ale ty za to pokazałeś po raz kolejny, jak bardzo skory jesteś do kłótni i jak ciężko przyjmujesz krytykę.
    Właściwie nie powinienem tego pisać, bo każdy inteligentny człowiek, mógł to po tej "rozmowie" wywnioskować.

Więc cóż, od tej wiadomości się nie powstrzymałem, jednak wiedząc, jak bardzo boli zaśmiecanie wątku, obiecuję już się tutaj na ten temat nie wypowiadać : )

Mimo wszystko.
    Pozdrawiam serdecznie!
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #182 dnia: Maja 14, 2013, 00:33:22 »
    Oboje się pogrążacie takimi głupimi dyskusjami. Po co taki spór? A potem co? Będziecie chodzili obrażeni na siebie jak dzieci? Będziecie sobie dogryzali? I co z tego dobrego wyjdzie? Zupełnie nic.

Nie umiecie przerwać? To ja wam pomogę ;) Wyobraźcie sobie, że mój post jest granicą. Granicą tej głupiej wymiany zdań. Za nią nie kontynuujcie tego tematu i tyle.

@down
    Widać nie każdy ma wyobraźnię.. Czyli mój post poszedł na marne.
    Co do sygnaturki.... Takie błędy trzeba wypominać, żeby ustrzec innych przed nimi. BiLLego jednak nie miałem na celu obrażać. Cytat usunięty.
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2013, 07:16:28 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #183 dnia: Maja 14, 2013, 00:52:24 »
     Dzięki za Twoją troskę Dyktatorze, Twój cytat w opisie rozbrajający :D
    Nie gramy ze sobą i nie graliśmy chyba nigdy na jednym serverze, nie mamy ze sb nic wspólnego i nawet nie wiem jaki był cel wtrącenai się billego. aaa nie, wiem. Zwrócenie uwagi, no tak.
    Billeuszu, jeszcze Ci odpiszę, stary, brak słów, jaką dyskusję? :DD Bądźmy poważni :D  Podziwiam Matima za proroczy komentarz, który mogę Ci zacytować na teraz, nie pogrążaj się.
    Pozdro!

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Maja 23, 2013, 20:49:38 »
    Dwie ostatnie wiadomości zostały usunięte. Wszelkie kłótnie klanowe na serwerach trzymajcie właśnie tam lub na PW. Na forum Tawerny nie załatwia się takich spraw, bo to zawsze prowadzi do tego samego - bezowocnej kłótni i zaspamowania całych stron tymi śmieciowymi postami.
    Dodatkowo była to jawna prowokacja do dalszych awantur.

Na razie tylko ostrzegam słownie i usuwam zbędne posty. Później, w razie kontynuowania, mogę wyciągnąć szersze konsekwencje.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 25, 2013, 16:04:31 »
    Rozmowa #2:
    (click to show/hide)

Die Fotos:
    (click to show/hide)
    … nudy -_-

... trochę się to ciągnie i ciągnie… chciałbym poprosić o zaprzestanie nękania, spamowania… nie wiem jak tego typu zachowanie nazwać wobec osób, które nie są niczego wam winne.  Szkoda, że tak piękny regiment jak 14pk ma problemy przez tego typu zachowani oraz plamione imię przez owe osoby. Mogę zrozumieć, że brakuje osób chętnych do wspólnej gry, ale wystarczy poprosić lub zapytać się, a zawsze znajdzie się jakiś rekrut lub członek 4pp, który możemy dać w dzierżawę.” Kabacić”, szykanować… potrafi każdy – nie pamiętam tygodnia z brakiem zainteresowania przez 14pk naszą aktywnością na Server’ach. My siedzimy cicho, a wam wadzi. Pułk 4. istniał, istnieje i przykro mi… ale będzie istniał.

My jako stara społeczność  MM, jak i teraz NW oraz przyszłego L’A nie zamierzamy prowokować 14pk i mieć „wojnę w wirtualnym świecie xD”, bo to nie jest normalne. Gra służy do spędzenia wolnego czasu w wspólnym gronie, czy to Native lub właśnie NW. Piszę, bo uważam, że zrozumiecie, iż 4pp wrogo nastawione nie jest i nie będzie. Co nie zmienia faktu, że jest nam miło, że ubiegacie się o naszych członków – dziękujemy, nie trzeba^^

@tak - ale na brak słoneczka dzisiejszego dnia^^
    (click to show/hide)

Bez komentarza:
    (click to show/hide)
    USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. „o prawie autorskim i prawach pokrewnych”:
    Rozdział 8 Ochrona autorskich praw osobistych [Art.78.]
    Rozdział 9 Ochrona autorskich praw majątkowych [Art.79.]
    Rozdział 10 Ochrona wizerunku, adresata korespondencji i tajemnicy źródeł informacji [Art.81., Art. 84.]

Nie wiem jak na to sir Luca, ale ja tego tak nie zostawie...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 25, 2013, 16:28:38 »
    Veinrus- już ci mówiłem. Takich spraw nie załatwia się na forum. Nic nas nie obchodzą wasze spory na serwerach. To forum, nie jakiś serwer. Ty jednak dalej to kontynuujesz i prowokujesz do awantur w działach klanowych na tym forum.

Zasłaniasz się Lucą? A więc dobrze, wyślę mu PW, żeby tutaj zajrzał i się wypowiedział. Niech potwierdzi, co się tutaj robi z takimi dyskusjami. Wtedy jednak otrzymasz więcej punktów niż normalnie byś dostał za kontynuowanie tego mimo ostrzeżeń.

Oba wątki klanowe pozostaną zamknięte do czasu, aż wypowie się Luca. Może to was uciszy.

EDIT: A więc Luca był już online i całkowicie ten wątek zignorował. To pokazuje Veinrus'ie, że twoje zasłanianie się jego osobą jest całkowicie bezpodstawne. Nie podoba się wykorzystywanie zdjęć? To zgłoś to gdzieś, gdzie takimi przypadkami się zajmują, bo administracja Tawerny nie ma uprawnień do ingerowania w ts'a 14pk. Tak samo nic nie poradzimy na zachowania graczy na serwerach, które nie należą do Tawerny Four Ways. Polecam spróbować opcji na Steam ,,Zgłoś naruszenie zasad" wraz ze screen'ami, znaleźć jakiegoś mediatora do rozmów między tymi dwoma pułkami czy cokolwiek innego do rozwiązywania tego sporu.

Jako, że Luca się nie wypowiedział, a ja rozumiem, że możesz być sfrustrowany, jeśli te wszystkie sytuacje są prawdziwe, to dostaniesz tylko 10 pkt za ignorowanie poleceń moderatora w sprawie zaprzestania prowokacji. Jeżeli jednak będziesz kontynuował licz się z kolejnymi konsekwencjami.

Pozdrawiam i życzę rozwiązania wszelkich problemów, a także zgody między pułkami,
    moderator klanowy
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2013, 14:10:47 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 26, 2013, 14:19:27 »
    A awanturnicza impreza między pułkowa dalej trwa, nawet tyle czasu po moim odejściu :) Czy jak wam nie wskazać wspólnego wroga to tu nigdy nie będzie cicho?

Co do Lucynki :), raczej ciężko będzie go tu sprowadzić przez PW :P
    X__x

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 26, 2013, 14:27:36 »
    Czy jak wam nie wskazać wspólnego wroga to tu nigdy nie będzie cicho?

O ironio.. Ile się człowiek nabrudził w g*wnie żeby tak było. Szkoda gadać.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 26, 2013, 16:51:46 »
    A awanturnicza impreza między pułkowa dalej trwa, nawet tyle czasu po moim odejściu :) Czy jak wam nie wskazać wspólnego wroga to tu nigdy nie będzie cicho?

Tylko z twoim, bo z większością innych można się po ochłonięciu dogadać, czego dowodem jest wspólna bitwa. Wszystko jest możliwe, wystarczy mieć trochę oleju w głowie.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #190 dnia: Maja 26, 2013, 18:10:57 »
    A więc wróżbita MAciej przepowiada koniec awantur, to co tu się dzieje to nonsens i kompletne abstrakcja... Temat ze zdjęciami został już rozwiązany dzięki mocy PM'ek. Powyższe zdjęcie przedstawiało Sztab 4rki i 14stki wspólnie podpisujących rozejm w tym wielkim konflikcie. Także, Panowie, skończmy tę dziecinadę, nie warto.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #191 dnia: Maja 27, 2013, 08:30:52 »
    To, że zaloguję się na forum na 2 minuty, przeczytam co potrzebuję i nie odpisze na prywatne wiadomości, nie znaczy, że je ignoruję. To raz.

Dwa, Nikolay, prosiłem o odrobinę cierpliwości... Wasza kłótnia jest zupełnie nie na miejscu, jak napisał Dyktator, od tego jest wiele innych kanałów komunikacyjnych. Co nie zmienia faktu, że wykorzystywanie wizerunków osób prywatnych, jest poniżej wszelkiej krytyki. Panowie, kompleksy trzeba leczyć, odgrywanie się i wyżywanie w świecie wirtualnym na innych nic wam nie da, tylko pogłębi problem...

(..) Tak samo nic nie poradzimy na zachowania graczy na serwerach, które nie należą do Tawerny Four Ways. Polecam spróbować opcji na Steam ,,Zgłoś naruszenie zasad" wraz ze screen'ami, znaleźć jakiegoś mediatora do rozmów między tymi dwoma pułkami czy cokolwiek innego do rozwiązywania tego sporu.
    (...)
    Tu Dyktator ma racje i podkreślę kolejny raz, na Tawernie nie obchodzi nas to co ludzie robią na nie naszych serwerach. Te sprawy należy załatwiać z właścicielami poszczególnych serwerów na odpowiednich forach lub przez STEAM. Nie jesteśmy oficjalnym forum tej gry i nie mamy ani prawa ani obowiązku rozwiązywać problemów, które nas nie dotyczą.
    Choć z drugiej strony nie mogę obojętnie przejść na widok takiego chamstwa i niczym nie uzasadnionej wrogości.
    Oba wątki klanowe zostaną na tydzień zamknięte, ochłoniecie a ja w tym czasie zastanowię się co robić z takimi sytuacjami w przyszłości.

PS. Matim, proszę abyś przestał bezczelnie kłamać. Wszyscy wiedza jak z ta bitwą było a ty masz na tyle pecha, że osobiście kłamstwa i chamstwa nie znoszę...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 05, 2013, 21:44:35 »
    Kłamstwa kłamstwami, chamstwa chamstwami, po tygodniowej przerwie, ochłonięciu i wyciągniętych wnioskach, Pułk 14 Kirasjerów powraca do aktywnej działalności na forum Tawerny.

Na przełomie maja i czerwca br Pułk 14 Kirasjerów stoczył kilka bitew (91st, K-KA i inne) oraz stawił się na AŻ 3 MECZE 1vs1

Screen z meczu z RE_LC, uciekający przed nami Hiszpanie w końcowej fazie rundy

Mecz z hiszpańską kawalerią Regnum Espania Lancers de Castila
    Na pierwszy ogień poszła hiszpańska kawaleria, znana z eventów 92nd. Słyną z tego, że chociaż jest ich zazwyczaj niewielu ok 12 to potrafią sporo namieszać.
    Zwycięstwo 10:0
    (click to show/hide)

Mecz z 8e, niedawno powstałym francuskim pułkiem huzarów
    8e Hussards, celem Francuzów było stanie się najlepszym pułkiem kawalerii na scenie NW. Są świetni, tego meczu trochę się obawialiśmy, większość z nich to byli gracze 7e. Mieliśmy zaszczyt grać i wygrać z legendarnymi wręcz graczami kawalerii jak np. Lubukill, Alban, Norajh, Telnitz
    Zwycięstwo 7:3
    (click to show/hide)

Mecz z 7th Hussars, bez wątpienia, jednym z najlepszych pułków lekkiej kawalerii na świecie
    7th Queen's own Hussars, stały uczestnik bitew liniowych 91st'u. Za każdym razem borykamy się z nimi na polu bitwy, raz Oni przechylają szalę zwycięstwa na stronę swojej drużyny, raz my. Często dochodzi do spięć między nami, dlatego tak bardzo zależało nam na spotkaniu się z nimi sam na sam. Nasza mobilizacja była godna podziwu, a mecz poszedł nader dobrze!
    Zwycięstwo 9:1
    (click to show/hide)

Dnia 5 czerwca 2013 roku Kapral Łysy890 ze względu na "zapierdol" w życiu osobistym postanowił zrzec się swojego stopnia.
    Bardzo doceniamy brak egoistycznej postawy wobec Pułku, to charakteryzuje oddanych sprawie wojaków.
    Kilka słów o Łysym.
    (click to show/hide)

AWANSE

Nowym Chorążym 14 Pułku został Peter Garond

Starszym Kirasjerem został Kozak

Do grona Kirasjerów dołączył Ray

Z poważaniem i pozdrowieniami,
     Minister Propagandy, Garond~PL

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 15, 2013, 23:03:27 »

Offline Klin

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Krzysztof Krawczyk