Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: DC Universe Online (F2P MMO)  (Przeczytany 2112 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    DC Universe Online (F2P MMO)
    « dnia: Lipca 01, 2012, 22:32:36 »
    Witam.

Chcę Wam zaprezentować grę, która posłuży mi zapewne przez najbliższych kilka tygodni (miesięcy?). Jest to DC Universe.
    Zapewne są wśród Was osoby doskonale znające Ligę Sprawiedliwych, Lexa Luthora, Bane'a, Jokera i innych popaprańców. Tak się składa, że w tym uniwersum powstało MMO, które można za darmo ściągnąć ze Steama.

Z początku podchodziłem do tematu dość sceptycznie. Dla mnie zawsze MMO kojarzyło się z obitymi w stal paladynami, magami w cudacznych szatach. Tu natomiast mamy rozbudowany kreator postaci, w którym wybieramy:

1. Płeć - mężczyzna lub kobieta
    2. Budowa ciała - przypakowany proteinami dwumetrowiec, średni lub niski. To samo z umięśnionym zwyczajnym chłopkiem i z chuderlakiem. Można z robić karła lub Pudziana - wybór zależy od Was.
    3. Wygląd i zdolności - do wyboru mamy Inspired By lub Custom - w pierwszym możemy zrobić kogoś na wzór naszego idola lub stworzyć swojego psychopatę.
    4. (Po wybraniu Custom - najlepsza część kreatora) - Moralność czyli czy chcemy być dobrzy czy źli. Aktualnie ludzie z którymi gram są dobrzy, źli ssą.
    5. Postawa - mało ważna część. Wygląd gdy sobie stoimy :P.
    6. Mentor - głównie daje armory i weaponsy w późniejszej części gry. u Herosów jest to Superman, Batman i Wonder Woman, zaś u złych Joker, Lex Luthor i Circe. Dodam, że wybranie ich także powoduje inną lokację początkową, dlatego polecam Supermana do Metropolis lub Batmana do Gotham.
    7. Power czyli skille. Fire, Ice, Gadgets, Natural i wiele innych. Chętnych odsyłam do YT, gdzie jest masa filmików o tym kogo wybrać do jakiej roli (DPS, Tank, Healer etc)
    8. Poruszanie się - latanie, akrobatyka lub super szybkość. Gra jest całkowitym sandboxem, więc możemy wejść na dowolny budynek. Cudownie jest zapierdzielać bo metropolii, wskakiwać na budynki, lub frunąć sobie między chmurkami :D.
    9. Broń - każda ma inną prędkość, zasięg i wygląd. Tank nie powinien mieć broni do walki na dystans a healer do walki w zwarciu - takie drobne wskazóweczki.
    10. Wygląd - cała masa masek, kapeluszy, hełmów, kasków, spodni, pasków, rękawiczek etc. Spędziłem na wyborze wyglądu około 45 minut i pamiętam jak Woyo-Sensei ciągle się denerwował, że musi czekać na mnie 100 lat :P.
    11. Wybór imienia - wiadomo

Jak widać opcji jest multum. Można zrobić Spidermana, Scorpiona z MK, Sub-Zero, Anioła, Demona, Cyborga, żołnierza, Hitmana czy cholera wie co jeszcze. Polecam wszystkim, gdyż niesamowicie wciąga :). Grafika napędzana jest bodajże UE3 więc oczekujcie dobrych efektów zjadających niedużo zasobów kompa.

Będzie ktoś grał? Jak tak, to wpisujcie nicki. Jeżeli chcecie informacji o premium, to piszcie. Woyo ma to może powiedzieć to i owo.

Na koncie można mieć 2 postaci ( :| ), po kupnie premium chyba 16. Gramy na świecie PVP.

Polecam gorąco!

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: DC Universe Online (F2P MMO)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2012, 22:36:31 »
    Hm hm hm, ciekawe. Pobiorę, zobaczę i ocenię :)
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 01, 2012, 22:41:08 »
    Lepiej się gra PvE :P
    DANCE OR GET BANNED

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2012, 22:43:54 »
    Nie ma sensu grać na PvE :P. Zero emocji i nie ma co robić (jak w każdym innym MMO). Kwintesencją jest właśnie PvP :P.
    Ostrzegram, że gra swoje waży - 18,5GB.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 02, 2012, 01:38:44 »
    Miałem 2 postacie na 30 z t1 i t2 set ;]. Pierwsza postać Ice Tank dosyć szybko mi się znudziła. Z kolei Sorcer DPS + Łuk(POTĘGA;d) grało się o niebo lepiej. Gra ciekawa niestety tylko na początku. Mogli by wprowadzić inny system zbierania tych odznak niż robienie po 875887 razy tych samych alertów. Aren PVP bez ekipy kumpli nie ma sensu robić bo 90% dzieci, które spotkacie to takie przygłupy, że wystarczy minimum współpracy w przeciwnej drużynie i mielą was jak chcą .

Offline Hector

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 02, 2012, 01:40:37 »
    Ja gralem i mnie nie wciagnelo. Chyba mam jakis gift na zbyciu do tej gry:D
    Native: Hektor

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2012, 11:22:57 »
    Fakt, giera fajna. Dlaczego musiałem czekać aż tyle do jakiejś gry z uniwersum DC? Moja postać to kopia Supermana (uwielbiam latać nad miastem i patrolować :D), aczkolwiek poza lataniem w niczym go nie przypomina :P MMD widział i wie, co mój hero potrafi :)
    Gra jest lekka i przyjemna, sieczka miła i niewymagająca, grafika typowa dla DC.
    Ciekawostka dla posiadaczy PS3 - gra jest również dostępna na konsolę (i cieszy się całkiem sporym powodzeniem), ale z wiadomych względów jej nie polecam :) Tylko blaszaki. Nie wyobrażam sobie odpalania tych 6-7 skilli za pomocą pada :P

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2012, 14:43:35 »
    Czy ktoś jeszcze z forum gra? Można by złożyć ekipę kilku ludzi i razem grać;]. Samemu szybko się nudzi a jakoś, żaden mój kumpel nie wciągnął się na dłużej;/.
    Gracie na PVE czy PVP?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2012, 13:55:28 »
    Mam problem z grą. Gdy odpalam launchera to bez końca widzę czarne okienko ze znaczkiem sony. Nawet strona producenta mi nie działa O_o. Kumple odpalają wszystko bez problemu. Zmieniałem jakieś adresy w launcherze, zaktualizowałem wszystko o czym wspominali na różnych forach z tym problemem i nic nie pomaga. Nie mam problemów z żadnymi innymi grami a tym bardziej stronami internetowymi. DCU nie ma nawet porządnego polskiego forum a support ma graczy głęboko w du$% więc w akcie desperacji piszę tutaj;]. Może akurat ktoś poratuje.