Witam,
HURRA! Są odpowiedzi, a nawet Mat się odezwał, no to zaczynamy gadać:
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale może otworzyłbyś nowy wątek, mianowicie co jest potrzebne w nowej wersji (0.9). Jeżeli nie masz chęci tworzyć dalej moda to napisz na forum JAK się go tworzy, zapewne kilku zapaleńców (takich jak ja :D) będzie go chciało tworzyć dalej.
Jak dla mnie to co trzeba dodać to na razie:
1. Ogarnąć wizualnie menu. Dla mnie jest to ważne, na przykład żeby nie było ekranu z Warbanda z tipami np. ("Twoi ludzie będą się leczyć szybciej podczas odpoczynku w tawernach") tylko inny, usunąć kampania i samouczek, ponieważ to myli tych którzy nie poczytali itp.
2. Ogarnąć AK. Nie Rhodokowie tylko AK, nie Rhodocki włócznik tylko Żołnierz AK i inne tego typu rzeczy.
3. Trochę nowych teksturek, np. żeby morfinka wyglądała jak strzykawka, losowy pistolet maszynowy jak szara ikonka karabinu z znakiem zapytania, miotacz płomieni żeby MIAŁ jakąś teksturkę, itp.
4. (wg. mnie najważniejsze) Zrobić samouczek, jak zdejmować/zakładać bagnet, leczyć ludzi, wsiadać do pojazdów, budować fortyfikacje... tego jest naprawdę dużo i potrzebny jest jakiś przewodnik o tym.
5. Naprawić KM-y, nie wiem czy to ja coś źle robię czy coś ale jak strzelam z KM-u to nic nie robię wrogom.
6. Jak karabin nie ma bagnetu to bije kolbą ;)
To były wg. mnie najważniejsze, a teraz co MOGŁO by wystąpić:
1. Zrobić działa, moździerze i inne takie bronie, mogą być nawet jak te z NW tylko ze zmienioną teksturą i wyrzuconym elementem "dopychania" pocisku.
2. Być może dodać jakąś frakcję, najlepiej brytyjską, albo amerykańską.
3. Pozwolić na jeżdżenie samochodami,
4. Dodać pieska (<3) do jednostek, żeby można było nim sterować.
5. Poprawić SI jednostek, żeby nie pchały się na mur, "bo po drugiej stronie jest wróg" tylko go obeszły.
6. Dodać trochę broni, np. żeby jak się zdejmie bagnet to żeby można było nim oddzielnie walczyć.
7. Dodać gardę jak się bije i klawisz który "poddaje" żołnierza.
A teraz trochę pytanek na które nie znalazłem odpowiedzi:
1. Jak zdejmuje się bagnet? Pamiętam, ze kiedyś zdejmowałem, ale teraz nie pamiętam.
2. Jak przesiadać się na miejsce działonowego w czołgu?
Dobra, to by było na tyle, wielkie dzięki za odpowiedź, spróbuję "reanimować" Festung Breslaua.
Cześć!
SzymonPolska