Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne królestwo  (Przeczytany 2133 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gimmlim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne królestwo
    « dnia: Czerwca 22, 2012, 20:44:51 »
    Otóż, tak jak w temacie jest napisane założyłem własne królestwo.
    Mianowałem później lordów.

I mam taki problem, że nie wiem jak tych lordów "usprawniać".

Czyli gdy zdobędą następny poziom, to wtedy jak mogę ich "usprawnić" ? Bo gdy są w mojej drużynie to wtedy to jest oczywiste.

Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Wojak

• Użytkownik
    Odp: Własne królestwo
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2012, 22:38:42 »
    Nie możesz...
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 10, 2012, 22:37:56 »
    Jestem ciekaw jak to będzie ja przywrócę przysięgę u nordów, czy całe moje państwo wraz z wasalami będzie przynależeć do nordów? co niektórzy wasalowie to zwykli npc.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 10, 2012, 22:38:54 »
    Tak. Twoi wasale zostaną wtedy wasalami Nordów.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 11, 2012, 01:31:00 »
    I oczywiście wszystkie posiadłości trafiają do Nordów ; )
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 11, 2012, 12:13:21 »
    To jest akurat logiczne. Skoro oddajesz się pod czyjąś protekcję, to z całym swoim państwem i wszystko, co Ci podlega. Pozostaje inna kwestia: Czy Ragnar uzna Twoje nadania lenne (=czy wasal X zostanie panem wioski A, zgodnie z naszym zarządzeniem) czy rozdzieli lenna od nowa (=wioska A wpadnie w ręce dowolnego lorda wg wyboru Ragnara)? Przypuszczam, że skoro Nordowie biorą cały kraj pod protekcję, to rewolucji własnościowej by tam nie robili, bo po co? To inna sytuacja niż podbój - tu wchłaniają już funkcjonujące państwo, a nie organizują swój system na nowo podbitych terenach. Jak jednak widzieli to autorzy gry? Tu muszą się wypowiedzieć ludzie, którzy korzystali z tej opcji.

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 11, 2012, 20:04:03 »
    Sprawdziłem poniekąd tą opcję tyle że bez włości, dla zabawy szybko na kodach przyjąłem kobiety npc do siebie, rozdałem lenna potem je utraciłem, bo chciałem zobaczyć jak to wygląda gdy traci się wszystkie włości -  tylko relacje z wasalami spadały.
    Potem przywróciłem przysięgę u nordów to automatycznie wasalowie przeszli do nich ciekawostką jest to że damy z mojego królestwa u nordów uzyskały tutuły "Grevinne" czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie)

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 26, 2012, 10:40:15 »
    W Frolisie 2.53 możesz :)

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.