Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sprawiedliwość i porządek na forum  (Przeczytany 3500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Sprawiedliwość i porządek na forum
    « dnia: Czerwca 20, 2012, 23:43:21 »
    Na początek zaznaczam, że temat kieruję do moderatorów forum(omijając Pana    "Mat Berserker", bo to człowiek niedojrzały i zaślepiony, no offence), nie widziałem opcji raportu/skargi i dlatego temat ten tworzę w tym miejscu.
    Sprawa wygląda tak. Założyłem dzisiaj 2 tematy, na różne tematy. Może 1 temat był dość chaotycznie napisany, ale zgodnie z zasadami forum. W 1 jak i 2 temacie panował wszechogarniający spam i obraza mojej osoby. Kilka przykładów:
    "W dziale multiplayer spamuj sobie tępymi tematami ile chcesz, ale od Modów wara, to jedyne miejsce jeszcze jako tako nieskażone debilizmem" albo "Gazi.... kto cię strugał" i wiele podobnych. Próbowałem jakoś toczyć dyskusję, ale spotykałem się wyłącznie z takimi właśnie gimnazjalnymi odzywkami i wyzwiskami. Ostatecznie "Mat Berserker"- moderator od 7 boleści(bo już na tego człowieka słów mi brakuje, takiej niesprawiedliwości jeszcze na żadnym forum nie uświadczyłem. Nie wiem czemu ten człowiek jest tu wciąż moderatorem, ba, zaraz pewnie mnie zbanuje za wolność słowa i wyrażania opinii, a "kolegów" ominie kara za swoje szczeniackie zachowanie) wyznaczył mi 2 ostrzeżenie( ten sam co dał mi 1 kilka miesięcy temu, a swoich kolegów potraktował przychylnie- również podobna sytuacja jak dzisiaj).
    Więc jeżeli jest tutaj jeszcze jakiś racjonalny o obiektywny moderator, to poproszę go o przyjżenie się bliżej tej sprawie i temu co tutaj ten człowiek, jak i "stali bywalce" wyprawiają. Totalna anarchia i chamstwo. Jeżeli dostanę bana nie będę tęsknił, widac z oczywistych względów.. .

EOT.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Sprawiedliwość i porządek na forum
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 20, 2012, 23:45:12 »
    Zdajesz sobie sprawę, że ten wątek także założyłeś w złym dziale? O ironio...
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 20, 2012, 23:47:55 »
    Sprawa wygląda tak. Założyłem dzisiaj 2 tematy, na różne tematy. Może 1 temat był dość chaotycznie napisany, ale zgodnie z zasadami forum. W 1 jak i 2 temacie panował wszechogarniający spam i obraza mojej osoby. Kilka przykładów:
    "W dziale multiplayer spamuj sobie tępymi tematami ile chcesz, ale od Modów wara, to jedyne miejsce jeszcze jako tako nieskażone debilizmem" albo "Gazi.... kto cię strugał" i wiele podobnych. Próbowałem jakoś toczyć dyskusję, ale spotykałem się wyłącznie z takimi właśnie gimnazjalnymi odzywkami i wyzwiskami. Ostatecznie "Mat Berserker"- moderator od 7 boleści(bo już na tego człowieka słów mi brakuje, takiej niesprawiedliwości jeszcze na żadnym forum nie uświadczyłem. Nie wiem czemu ten człowiek jest tu wciąż moderatorem, ba, zaraz pewnie mnie zbanuje za wolność słowa i wyrażania opinii, a "kolegów" ominie kara za swoje szczeniackie zachowanie) wyznaczył mi 2 ostrzeżenie( ten sam co dał mi 1 kilka miesięcy temu, a swoich kolegów potraktował przychylnie- również podobna sytuacja jak dzisiaj).
    Więc jeżeli jest tutaj jeszcze jakiś racjonalny o obiektywny moderator, to poproszę go o przyjżenie się bliżej tej sprawie i temu co tutaj ten człowiek, jak i "stali bywalce" wyprawiają. Totalna anarchia i chamstwo. Jeżeli dostanę bana nie będę tęsknił, widac z oczywistych względów.. .

EOT.

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2012, 00:11:56 »
    Gazi ma rację, założył nie głupi temat, a ludzie go zjechali. Widać wielu jest do niego uprzedzonych.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 21, 2012, 00:40:18 »
    Z reguły nie przyznawałem racji ludziom, którzy tutaj pisali skargi, bo zwyczajnie racji oni nie mieli. Co do zachowania Mata, nie mam zastrzeżeń jeżeli chodzi o zamknięcie tematu. Był w złym dziale i to Twoja wina, że nie dopatrzyłeś gdzie go zakładasz. A z drugiej strony przyznam Ci rację, że część userów wypowiadająca się w Twoich tematach powinna dostać warnem po pysku dla uspokojenia, bo to co się dzieje na forum, już nawet przedszkola nie przypomina, tylko zwykły tani burdel. Rozumiem różne wygłupy na sb, które miewały miejsce, ale zaśmiecanie debilizmem forum to już od dawna stały proceder tutaj. Gdybym był moderatorem, ale już nie jestem, więc jedyne co mogę zrobić, to wtrącić swoje zdanie na ten temat.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 21, 2012, 06:11:30 »
    Gazi ma rację, założył nie głupi temat, a ludzie go zjechali. Widać wielu jest do niego uprzedzonych.
    Nie wiem czy pisales to na powaznie,jesli tak to moze przedstawie to jak ja to widze.
    Nasz Gazi zaczal pogrywac w nieznana mu gre,nastepnie odkryl forum,gdzie mogl (nieczytajac innych tematow) wyzalac sie i odkrywac niesamowite rzeczy.Oczywiscie do tej pory nie dociera do niego ze wielu z nas zna te gre od paru lat,mimo braku trybu MP i sie cholera pogodzilo z tym ze jest jak jest.Watpie aby ktos naprawde czytal jego pretensje o "inny strzal z lufy".To taki typ apocalipsa,watpie aby cos udalo mu sie rozjasnic jesli juz obral jakas sciezke.
    @Gazi-jak skaczesz,czy biegniesz,to cholera nie oczekuj ze...eeh,nie dam rady na to odpowiedziec.Idz (pod innym nickem) do jakiegos klanu,moze Cie naucza i powiedza o co chodzi.
    Ale jesli chodzi o odpowiedzi co niektorych userow w tamtym temacie to niestety panowie moderatorzy,troche daliscie ciala.Sprawiedliwosc dla wszystkich i nie ma to tam to.Nie wspomne juz o podsmiechujkach samych moderatorow.Troszke nie wypada chlopaki.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 21, 2012, 08:54:43 »
    Popieram przedmówców,nie róbcie z niego "głupka"chłopak chciałby wszystko wiedzieć o tej grze,i może niezbyt przychylnie słucha "rad" ale to nie powód do tego by z niego sie śmiano. Zauważyłem to i owo,i jeśli karać jednego,to i całą resztę tych co robili sobie jawne jajca.dziękuje za uwagę.
    Ps.Gazi,ja na twoim miejscu całkowicie ignorowałbym zaczepki,oraz nie staraj się usilnie walczyć z moderatorami.Strasznie lobią za to karać(o ile jawnie sie ich jedzie)zresztą przeglądnij sobie dział muzyki,chciałem cokolwiek napisać o moim ulubionym typie muzyki to i nawet kilku adminów zechciało przekonać mnie ze to ...nie muzyka?!Sam świata nie zmienisz;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 21, 2012, 09:29:39 »
    Wydaje mi się, że problem rozwiązany. Spam ukrócony, winni ukarani, wszyscy powinni być zadowoleni bo oberwało się wszystkim;-)

Aha, Gazi, jeden temat wystarczył, my nie zawsze jesteśmy na forum i nie zawsze mamy czas zareagować od razu, czasem wystarczy chwilę poczekać...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 21, 2012, 13:07:57 »
    Nie wiem czy pisales to na powaznie,jesli tak to moze przedstawie to jak ja to widze.
    Nasz Gazi zaczal pogrywac w nieznana mu gre,nastepnie odkryl forum,gdzie mogl (nieczytajac innych tematow) wyzalac sie i odkrywac niesamowite rzeczy.Oczywiscie do tej pory nie dociera do niego ze wielu z nas zna te gre od paru lat,mimo braku trybu MP i sie cholera pogodzilo z tym ze jest jak jest.Watpie aby ktos naprawde czytal jego pretensje o "inny strzal z lufy".To taki typ apocalipsa,watpie aby cos udalo mu sie rozjasnic jesli juz obral jakas ścieżkę.
    Pisałem na poważnie...
    Po takim poście można by stwierdzić że forum nie jest przyjazne nowym użytkownikom, bo nowy za dużo chce wiedzieć, a Ja już wiedziałem o tym 5 lat temu i po co nowy ma zaniżać poziom wiedzy forum. Trochę dziwne podejście.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 21, 2012, 13:52:46 »
    Pisałem na poważnie...
    Po takim poście można by stwierdzić że forum nie jest przyjazne nowym użytkownikom, bo nowy za dużo chce wiedzieć, a Ja już wiedziałem o tym 5 lat temu i po co nowy ma zaniżać poziom wiedzy forum. Trochę dziwne podejście.

Masz rację, jednak niektóre tematy i pytania pana Gazi naprawdę mijają się z sensem... z takimi problemami i pytaniami jak zły tor lotu strzał, zapadanie się pod ziemie na mapach to nie do nas, bo to nie my tworzyliśmy grę :/ Jakoś wszyscy potrafili się do tego bez problemu dostosować (ja np. póki nie przeczytałem o tych problemach, w ogóle ich nie zauważałem...) tylko pan Gazi zakłada o nich tematy i użala się jaki to Warband jest zły.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 21, 2012, 15:05:05 »
    Mimo to nie widzę sensu pisania jakichś obraźliwych treści na jego temat. Lepiej nie zwracać uwagi.

Offline Taktykarz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:39:54 »
    my nie zawsze jesteśmy na forum

To zrezygnuj z moda, na to stanowisko potrzeba ludzi z multum czasu

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:43:49 »
    Oczekujesz, że dla forum poświęcę 24 godziny w ciągu doby przez 7 dni w tygodniu? Chyba żeś na głowę upadł...

Offline Taktykarz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 22, 2012, 12:29:35 »
    Oczekujesz, że dla forum poświęcę 24 godziny w ciągu doby przez 7 dni w tygodniu? Chyba żeś na głowę upadł...

Proszę mnie nie obrażać, jak chcesz to sam sobie na głowę upadaj
    Jakbym był modem to siedziałbym tyle ile bym musiał i bym się nie p***ł ze swoimi obowiązkami
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2012, 12:37:09 wysłana przez sir Luca »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 22, 2012, 12:36:45 »
    Na szczęście (twoje szczęście) ci to nie grozi, za to ban i owszem, jak nie zaczniesz panować nad słownictwem...

I wytłumacz mi gdzie cię obrażam???