W pierwszym punkcie napisałeś to tak, jakbyś próbował postawić dedyk na zwykłej instalce Warbanda. Więc wyjaśniam, że do hostowania serwera dedykowanego potrzebujesz pliki serwera dedykowanego, czyli to - ftp://anonymous:anonymous@208.43.68.152/mb_warband_dedicated_1143.zip
Wypakowujesz do dowolnego katalogu, do niego wrzucasz potem pliki z paczki serwera dedykowanego The Deluge i odpalasz przez WSELoaderServer.exe. A dokładniej przez plik .bat, który odpala wspomniany .exe z dodatkowymi parametrami (mod, plik konfiguracyjny...).
Serwer konfiguruje się w plikach tekstowych (potem można, jako admin, zmieniać niektóre ustawienia w grze, za pomocą panelu admina).
W paczce z plikami dedykowanymi The Deluge masz przykładowe pliki .bat i przykładowe pliki konfiguracyjne. Jest tam też lista opcji (z wyjaśnieniami), które można wykorzystać w pliku konfiguracyjnym serwera.
Już to robiłem. Poza tym po kliknięciu WSELoaderServer.exe nic się nie dzieje, a odpalanie plików wsadowych dos np. sample invasion daje błąd o którym wspominałem.
IP wpisałem dobre. Sprawdzałem przez wyszukiwarkę, nie tylko router.
Ja mam wewnętrzne :)(chyba sprawdzałem kiedyś i miałem wew).
Agrest zobacz tą stronę http://www.pokapoka.pl/zewnetrzne_czy_wewnetrzne.php
O, dzięki. Właśnie o ip wewnętrznym ( komputera) zapomniałem. Tylko, że poprawne ip zewnętrzne już wpisywałem. Powiedzcie mi co wpisujecie w "porcie". Jaką liczbę? Może mam złą. Próbowałem paru m.in 7300.
! W DZM Host w ustawieniach routera wpiszę zamiast ip zewnętrznego wewnętrzne. Może to o to chodzi. Dam znać jak wyszło.
Może to jest ważne? W wierszu polecenia mam tak: Adres IP = 192.168.1.5 ; Brama domyślna = 192.168.1.1
A w routerze: Adres IP = 192.168.1.1 . Ale może ma tam tak być, albo zamienić?
Mam też włączoną opcję Enable DHCP serwer, a tam Start IP Adress i End IP Adress inne od poprzednich. Nie wiem co to jest w ogóle : )
W połączeniach internetowych->miejsca sieciowe->właściwości: Połączenie internetowe->Ustawienia, utworzyłem usługę, którą nazwałem Warband Serwer Dedykowany. Oto jak uzupełniłem dane.
Nazwa lub adres IP ( 192.168.0.12) komputera obsługującego tę usługę w sieci dałem 192.168.1.5
W numer portu zewnętrznego tej usługi dałem 7442 ( mam wersję steam) UDP, a w numerze portu wewnętrznego 7442 ( bo co innego?).
Czy mam tu coś źle? Kierowałem się poradnikami.
Jeśli chodzi o dedykowanego Delugę to przypominam, że nie mogę hostować gdyż WSE Warband Script Enchancer informuje mnie, że WSE jest przeznaczone dla wersji 1.143 i nie ruszy dalej. A jak hostowane są serwery Tawerna? Przecież z tej informacji wynika, że WSE nie działa z wersją 1.153. Więc jak oni to robią?Zarzucam was wątkami, ale nie wiem co może być u mnie źle.
Dzięki za wsparcie.
Edit: Mojego serwera dedykowanego w Nativie nadal nie widać :(, więc hostowanego przez grę pewnie też.