Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Hurr?

Durr
    Herp Derp
    WAZZAAAAAAAAAAAAA

Autor Wątek: Renesans Modów - [Koniec sezonu drugiego]  (Przeczytany 63603 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Event] Renesans zapomnianych modów
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:00:02 »
    Do twojej informacji Hofiko, w ekwipunku nie można było wybrać nic po za piłkami, a mimo, że kartki były wybrane od razu, to sędzia się z nimi nie "respił" ;p

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 16, 2012, 16:11:57 »
    Do twojej informacji Hofiko, w ekwipunku nie można było wybrać nic po za piłkami, a mimo, że kartki były wybrane od razu, to sędzia się z nimi nie "respił" ;p

Ta-daaaaa!

(click to show/hide)

Ta-daaaaa!

(click to show/hide)

Jeżeli sędzia jest pałką i nie potrafi jej wybrać z ekwipunku, to jego strata. ;>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 21, 2012, 21:02:39 »
    Hm... Czyli wygląda na to, że jutro AoFI i EGWarband. :-)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:42:39 »
    Powiem tyle: ten cały EGWarband jest o kant dupy potłuc... totalny bezsens i ZERO jakiegokolwiek realizmu którym tak się niby szczyci... (łuk który ładuje się wolniej niż Arbalest? Khergit wystrzeliwujący kilka strzał na sekundę? Ogromne dwuręczne miecze którymi wywijają szybciej niż patykiem? I wiele wiele innych dziwactw...)
    Wyglądu tekstur i modeli już się nie będę czepiał, bo to nie wpływa tak bardzo na czerpanie przyjemności z gry w modach.
    Zero jakichkolwiek ciekawostek i rzeczy, którymi mod mógłby jakoś mnie przyciągnąć... już osobiście wolę pograć w Native...
    Za to może jutro grę uratuje AoFI, bo to bardzo dobry mod w którego z chęcią znów zagram :)

A tak przy okazji: Skoro EoTRC został usunięty z Renesansu (czemu się bardzo dziwię) to jakim cudem pozostał w nim EGW? :/
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:53:28 »
    Od siebie dodam jeszcze, że w EGW nie ma praktycznie balansu. Dzikusy z dzidami i kamieniami na ciężko opancerzonych rycerzy z czasów (na oko) Renesansu i gości z półautomatycznymi kuszami oraz dwuręczniakami? Tak samo jak Haller skłaniałbym się ku TEaTRC.

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Matheo351

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • a.K.a MadVirtuoso
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 22, 2012, 12:16:03 »
    Niby w tym modzie jest troche realizmu (łuk który ładuje sie pół minuty -.-) ale obok niego jest pełno rzeczy bezsensownych. Miecz którym nawala sie z prędkością 150? Koń który zapier*ala szybciej niż samochód? Co to ma być?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 22, 2012, 14:17:06 »
    Od siebie dodam jeszcze, że w EGW nie ma praktycznie balansu. Dzikusy z dzidami i kamieniami na ciężko opancerzonych rycerzy z czasów (na oko) Renesansu i gości z półautomatycznymi kuszami oraz dwuręczniakami? Tak samo jak Haller skłaniałbym się ku TEaTRC.

Jeszcze jeden post w tym temacie, i zacznę zgłaszać Twoje posty do moderacji. Byłeś na chociaż jednym Renesansie? Nie? Więc nie masz prawa głosu, i Twoje zdanie kompletnie mnie nie obchodzi, o czym Ci wiele razy mówiłem.

Wolfer Matheo (wybacz, pomyliłem was :-)), Haller, troszkę późno mi zgłaszacie takie odczucia, bo dedyk stoi już na EGW, i nie wiem czy do wieczora dam radę załatwić zmianę na AoFI. Musiałbym złapać Askortiego, a to może być trudne. Cóż, coś się wymyśli, ale na przyszłość zgłaszajcie takie rzeczy wcześniej, okej? ;-) Jeżeli jeszcze ktoś się opowie za TEATRC (oprócz Matiflo, którego proszę żeby się od tego tematu odpierniczył raz a dobrze), możemy go dodać, ale powtarzam, że dzisiaj może być o to trudno.

A odnośnie EGW: Warband was przyzwyczaił do pewnych warunków, i ich zmianę odczuwacie jako brak balansu. Miecz z prędkością 150? Po pierwsze, chyba nie aż tyle. ;-) A po drugie, przypuszczam że takim mieczem nie przebijecie puchy, nie sądzicie? Ale spoko, jeżeli EGW wam nie po drodze, może być AoFI i Musket Madness.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2012, 14:30:25 wysłana przez Hofiko »

Offline pantax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 22, 2012, 14:32:45 »
    Zawsze można zmienić po 10 minutach jak się nie spodoba ,więc ja nie widzę problemu.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 22, 2012, 14:35:33 »
    No jasne, tylko problem leży właśnie w serwerze. Nasz host zrobił sobie dzisiaj wolne, więc załatwiłem dedyk - tyle że na EGW, które jak się okazuje jest niechciane (chyba że inni mają inne zdanie?), i nie wiem czy dzisiaj zdążę to odwołać i zmienić na AoFI. W takim wypadku pozostaje... czekać na cud. :-P

PS. Zdaję sobie sprawę, jak sprawa może wyglądać, ale spieszę z wyjaśnieniem - Matiflo dostał opieprz, bo nie ma tu nic do gadania, a i tak pisze swoje ,,opiniotwórcze'' posty. Jeżeli było się już uczestnikiem Renesansu (choćby dwa czy trzy razy), można śmiało zgłaszać sugestie i wątpliwości, żeby potem się nie okazało że wszyscy są niezadowoleni z powodu moda w którego gramy. :-)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2012, 14:42:13 wysłana przez Hofiko »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 22, 2012, 15:06:14 »
    Dobra, w takim razie nadchodzi cud. Hofiku, ojciec wysłuchał Twoje modlitwy i tak oto przychodzę wam drodzy ludzie z pomocą oraz możliwością założenia serwera.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 22, 2012, 15:10:16 »
    Kac minął?

Offline Mały Rycerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 22, 2012, 15:10:43 »
    Ja bym zagrał w AoFI
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor
    No kaman powiedz(tj. napisz) co się stanie//Mały Rycerz
    [/UR

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 22, 2012, 15:33:40 »
    Haller, troszkę późno mi zgłaszacie takie odczucia, bo dedyk stoi już na EGW, i nie wiem czy do wieczora dam radę załatwić zmianę na AoFI. Musiałbym złapać Askortiego, a to może być trudne. Cóż, coś się wymyśli, ale na przyszłość zgłaszajcie takie rzeczy wcześniej, okej? ;-) Jeżeli jeszcze ktoś się opowie za TEATRC (oprócz Matiflo, którego proszę żeby się od tego tematu odpierniczył raz a dobrze), możemy go dodać, ale powtarzam, że dzisiaj może być o to trudno.

Wybacz Hofiko, następnym razem postaram się wcześniej testować mody i zgłaszać jakieś wątpliwości :P dziś akurat dopiero zainstalowałem tego EGW i trochę w niego pograłem, więc mogłem dopiero dziś powiedzieć coś na jego temat :/
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 22, 2012, 23:51:55 »
    Tradycyjnie dziękuję wszystkim za grę. Na początku zwykłe pvp na AoFI, potem linióweczka, później natomiast długi, długi czas na EGW, które podobno jest takie fatalne. :>

Teraz do wyboru zostały się już tylko TEATRC, FB i M&M. Dwa mody przechodzą, trzeci pozostanie w czyśćcu na wieki.

PS. Mat coś chrząkał, że do następnego piątku się wyrobi z 0.8. <hint hint> ;-)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 23, 2012, 09:32:32 »
    EGW był fatalny. Nie bez powodu najlepszą częścią gry w niego była inwazja 5 vs 20, w której brudasy początkowo kopały nam tyłki, dopóki nie skitraliśmy się w jakiejś dziurze... Balans w tym modzie nie istnieje, imicz frakcji jest bardzo naciągany. Realizm? Co to takiego?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2012, 12:47:08 wysłana przez EMOsek »