Może dlatego, że ma zbalansowane frakcje pełne nowych itemów (z Nativa zostały chyba tylko kilka szabli, tarcza i buty)
Hełm, włócznia, tarcza, szabla - native.
Topór, hełm, buty - native.
Lanca, tarcza, turban, oszczepy - native.
Miecz, hełm, buty - native.
Są itemy z nativa. Nie większość, ale sporo. Poza tym, wciąż powtarzasz że mod jest ,,ciekawy, ale nie innowacyjny''. Nie jestem w stanie pojąć, jak mod może być ,,ciekawy, ale nie zawierać ciekawych rzeczy'' (bo do tego się sprowadza brak ficzerów).
A moda na mody osadzone w starożytności trwa: jakiś czas temu brałem udział w evencie w M&G, w którym brało udział około 140 osób! Żaden z modów wymienionych przez ciebie (poza M&M) nawet nie zbliżył się do połowy tej liczby.
Widzę że kompletnie nie rozumiesz celu tych gier. Właśnie o to chodzi, że nie zbliżyły się do tej liczby - a zasłużyły na to. Natomiast ani M&G, ani CA - nie.
To, że Ty nie chcesz grać w tego moda (bo modele są brzydkie i nie ma innowacji) to nie znaczy, że inni nie chcą.
Tą wypowiedź kieruję do Ciebie. To że Ty chcesz grać w CA, nie znaczy że ktokolwiek inny chce. Póki co, ani jedna osoba oprócz Ciebie nie wyraziła się o tym modzie pozytywnie.
Chciałbym zwrócić uwagę co do tytułu. Brzmi on Renesans zapomnianych modów. Z tego co mi wiadomo, to Zombie powstał niecały miesiąc temu, przez co nie jest zapomniany.
Przewiduję. Po pierwsze - więcej niż miesiąc temu. Po drugie, Zombie już zszedł z tapety, a zanim do niego dojdziemy, nie będzie młodszy niż AH czy Rus są teraz.
Proponuję MM wycofać ponieważ NW to jest jego nowsza wersja.
W pierwszym poście stoi wyraźnie - Mount and Musket. Nie Russia, nie Prussia, nie Waterloo. Mount and Musket Battalion, ot co. Choć być może będę musiał się wycofać z tej pozycji na liście, bo jak dotąd nie znalazłem doń linka.