Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Hurr?

Durr
    Herp Derp
    WAZZAAAAAAAAAAAAA

Autor Wątek: Renesans Modów - [Koniec sezonu drugiego]  (Przeczytany 63470 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: [Event] Renesans zapomnianych modów
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 16, 2012, 14:06:50 »
    Ten mod wygląda na paskudny i niedopracowany, ze sporymi problemami historycznymi....

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 16, 2012, 14:11:31 »
    Ten mod wygląda na paskudny i niedopracowany, ze sporymi problemami historycznymi....

Po pięciu sekundach oglądania screenów można zauważyć, że twórca grał w R:TW. ;)

Czy mod cokolwiek wnosi oprócz średniej jakości pancerzy?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 16, 2012, 14:20:31 »
    Powiem, że gra się w niego lepiej, niż na pierwszy rzut oka wygląda...

Warto chociaż zobaczyć

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 16, 2012, 14:28:45 »
    Powiem, że gra się w niego lepiej, niż na pierwszy rzut oka wygląda...

Warto chociaż zobaczyć

Zobaczyć, to już zobaczyliśmy. A moje pytanie było bardzo konkretne - czy mod cokolwiek wnosi, czy to paczka tekstur jak Mount and Gladius?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 16, 2012, 14:34:56 »
    Ściągnąłeś i zagrałeś chociaż? Nie, nie wnosi nic poza paczką średniej jakości tekstur, ale chyba nie o to chodzi, aby mod był pełen innowacji tylko po to, aby przyjemnie się grało.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 16, 2012, 14:37:57 »
    Ściągnąłeś i zagrałeś chociaż? Nie, nie wnosi nic poza paczką średniej jakości tekstur, ale chyba nie o to chodzi, aby mod był pełen innowacji tylko po to, aby przyjemnie się grało.

Nie ściągnąłem i nie mam zamiaru, bo w tym modzie nic nie ma.

Od kiedy grafika daje wrażenia gameplayowe? Jeżeli mod nie ma żadnych ficzerów, to jaki sens w niego grać? Równie dobrze moglibyśmy grać na Native, a nawet w Native byłoby lepiej, bo tekstury chyba lepsze... Szkoda marnować jednego tygodnia na paczkę tych słabych tekstur, jest masa znacznie lepszych modów.

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 16, 2012, 14:44:43 »
    Jak uważasz, wg mnie mod jest jak najbardziej warty uwagi, spełniłem tylko swój obywatelski obowiązek. Mimo wszystko jest to najlepszy mod o Rzymianach z dużą ilością frakcji.

A idąc twoim tokiem myślenia, w 1866 też nie powinniśmy zagrać, gdyż poza bronią palną i granatami to też paczka tekstur...
    I w EGW, i w Kengeki, i w Warball też...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 16, 2012, 14:48:04 »
    Zastanawiam się, czy ta uwaga:

A idąc twoim tokiem myślenia, w 1866 też nie powinniśmy zagrać, gdyż poza bronią palną i granatami to też paczka tekstur...

Jest już głupia, czy jeszcze śmieszna. Chyba jedno i drugie. Ależ oczywiście, dwa nowe tryby, 10 nowych map, kompletne przerobienie gameplaya ze średniowiecznej sieki na strzelankę w klimatach dzikiego zachodu, dodanie wielu typów broni palnej, nowe dźwięki, 100% nowych itemów, taunty, i wszystkie pozostałe ficzery to przecież tylko nativ ze zmienionymi teksturami! Ludzie, ludzie... ;-)

EDIT UP: Wszystkie mody które wymieniłeś to totalne konwersje gry, nie mające prawie nic wspólnego z nativem. Wymieniając je tutaj, wykazujesz się przerażająco niską wiedzą (w zasadzie brakiem wiedzy) o tym, czym te mody są. Rozumiem że lubisz tego moda, ale z punktu widzenia gry, to jest native + tekstury, niczym się nie wyróżnia i jest zwyczajnie słaby.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2012, 14:52:26 wysłana przez Hofiko »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 16, 2012, 14:52:21 »
    Nie obrażać kengeki, ponieważ ten mod ma w sobie to coś.Na przykład jeden ninja wybija 5 samurajów :D.(rzutki i tak dalej są śmiercionośne)
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 16, 2012, 14:59:34 »
    No dobra przyznaję, w 1866 dawno nie grałem, a całej listy nowości nie pamiętam ;) No nie wiem, czy ludzie wolą grać w mody innowacyjne, ale niegrywalne, niezbalansowane i w ogóle nieciekawe czy wolą w dopracowaną, zbalansowaną paczkę tekstur :)

Kończmy tą dyskusję, gdyż to jałowe nabijanie postów. Najlepiej niech inni rozstrzygną, w które mody chcą grać.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 16, 2012, 15:02:48 »
    No dobra przyznaję, w 1866 dawno nie grałem, a całej listy nowości nie pamiętam ;) No nie wiem, czy ludzie wolą grać w mody innowacyjne, ale niegrywalne, niezbalansowane i w ogóle nieciekawe czy wolą w dopracowaną, zbalansowaną paczkę tekstur :)

Kończmy tą dyskusję, gdyż to jałowe nabijanie postów. Najlepiej niech inni rozstrzygną, w które mody chcą grać.

Nie chce mi się już dalej odpisywać na te głupoty. 1866 niegrywalny... niezbalansowany...? Okej... Panowie, w ostatnią sobotę spędziliśmy trzy godziny grając w niegrywalnego moda... Fajnie że ktoś nas oświecił, bo tak to byśmy nawet nie zauważyli!

A zbalansowana paczka tekstur... Jak do k***y nędzy paczka tekstur może być zbalansowana?!

A ,,ludzie'' najwyraźniej życzą sobie Rus XIII. I nie ma problemu- po Assassin Huncie (który też padł jako sugestia na ostatniej grze w piątek, to nie jest mój kaprys), możemy zagrać w Rus.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 16, 2012, 15:07:20 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:50:28 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 16, 2012, 17:19:44 »
    Nie chce mi się już dalej odpisywać na te głupoty. 1866 niegrywalny... niezbalansowany...? Okej... Panowie, w ostatnią sobotę spędziliśmy trzy godziny grając w niegrywalnego moda... Fajnie że ktoś nas oświecił, bo tak to byśmy nawet nie zauważyli!

A zbalansowana paczka tekstur... Jak do k***y nędzy paczka tekstur może być zbalansowana?!

A ,,ludzie'' najwyraźniej życzą sobie Rus XIII. I nie ma problemu- po Assassin Huncie (który też padł jako sugestia na ostatniej grze w piątek, to nie jest mój kaprys), możemy zagrać w Rus.
    Mówiąc o niegrywalności i niezbalansowaniu miałem na myśli EG, a nie 1866, który IMO jest genialny. Jak CA może być grywalna? Może dlatego, że ma zbalansowane frakcje pełne nowych itemów (z Nativa zostały chyba tylko kilka szabli, tarcza i buty), dwie nowe a stare odpowiednio przeedytowane na wzór starożytnych frakcji, około ośmiu nowych mapek. Poza tym jest bardzo wciągająca (nawet jak grasz z botami - uwierz mi). A moda na mody osadzone w starożytności trwa: jakiś czas temu brałem udział w evencie w M&G, w którym brało udział około 140 osób! Żaden z modów wymienionych przez ciebie (poza M&M) nawet nie zbliżył się do połowy tej liczby. To, że Ty nie chcesz grać w tego moda (bo modele są brzydkie i nie ma innowacji) to nie znaczy, że inni nie chcą.

I jeszcze jedno:

Koncept eventów jest prosty; Chodzi o wskrzeszenie modów których rozwój się zatrzymał, i przez to straciły swoje community, oraz tych które nie mają już własnych serwerów, by gromadzić na nich wiernych graczy.

Śmiało linkujcie do kolejnych modów, które wpisują się w konwencję, zostaną dodane do listy. Jedyne warunki jakie muszą spełniać, to być grywalnymi, pasującymi do coopa, i być obecnie niedostępnymi dla gracza niedysponującego własnym serwerem. :p

Calradia Antica spełnia wszystkie te wymagania

Ale skończmy ten temat

Chciałbym zwrócić uwagę co do tytułu. Brzmi on Renesans zapomnianych modów. Z tego co mi wiadomo, to Zombie powstał niecały miesiąc temu, przez co nie jest zapomniany. Poza tym M&M to mod, którego nie da się zapomnieć patrząc np. przez pryzmat graczy, którzy grali w niego przed premierą NW. Chyba, że mówisz o Mount&Musket Battalion.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2012, 17:28:11 wysłana przez matiflo »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 16, 2012, 17:23:50 »
    Proponuję MM wycofać ponieważ NW to jest jego nowsza wersja.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 16, 2012, 17:43:29 »
    Może dlatego, że ma zbalansowane frakcje pełne nowych itemów (z Nativa zostały chyba tylko kilka szabli, tarcza i buty)

Hełm, włócznia, tarcza, szabla - native.
    (click to show/hide)

Topór, hełm, buty - native.
    (click to show/hide)

Lanca, tarcza, turban, oszczepy - native.
    (click to show/hide)

Miecz, hełm, buty - native.
    (click to show/hide)

Są itemy z nativa. Nie większość, ale sporo. Poza tym, wciąż powtarzasz że mod jest ,,ciekawy, ale nie innowacyjny''. Nie jestem w stanie pojąć, jak mod może być ,,ciekawy, ale nie zawierać ciekawych rzeczy'' (bo do tego się sprowadza brak ficzerów).

A moda na mody osadzone w starożytności trwa: jakiś czas temu brałem udział w evencie w M&G, w którym brało udział około 140 osób! Żaden z modów wymienionych przez ciebie (poza M&M) nawet nie zbliżył się do połowy tej liczby.

Widzę że kompletnie nie rozumiesz celu tych gier. Właśnie o to chodzi, że nie zbliżyły się do tej liczby - a zasłużyły na to. Natomiast ani M&G, ani CA - nie.

To, że Ty nie chcesz grać w tego moda (bo modele są brzydkie i nie ma innowacji) to nie znaczy, że inni nie chcą.

Tą wypowiedź kieruję do Ciebie. To że Ty chcesz grać w CA, nie znaczy że ktokolwiek inny chce. Póki co, ani jedna osoba oprócz Ciebie nie wyraziła się o tym modzie pozytywnie.

Chciałbym zwrócić uwagę co do tytułu. Brzmi on Renesans zapomnianych modów. Z tego co mi wiadomo, to Zombie powstał niecały miesiąc temu, przez co nie jest zapomniany.

Przewiduję. Po pierwsze -  więcej niż miesiąc temu. Po drugie, Zombie już zszedł z tapety, a zanim do niego dojdziemy, nie będzie młodszy niż AH czy Rus są teraz.

Proponuję MM wycofać ponieważ NW to jest jego nowsza wersja.

W pierwszym poście stoi wyraźnie - Mount and Musket. Nie Russia, nie Prussia, nie Waterloo. Mount and Musket Battalion, ot co. Choć być może będę musiał się wycofać z tej pozycji na liście, bo jak dotąd nie znalazłem doń linka.