Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220313 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1080 dnia: Listopada 17, 2012, 08:48:56 »
    Mam pytanko czy ten mod już wyszedł ?
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #1081 dnia: Listopada 17, 2012, 09:00:05 »
    nie nie wyszedł

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1082 dnia: Listopada 17, 2012, 09:04:33 »
    Mam pytanko czy ten mod już wyszedł ?
    Jak widać mod jest nieustannie tworzony, twórcy podają co jakiś czas informacje i odpowiadają na pytania.

Po obejrzeniu kilku screenów i modeli z TaleWorlds jestem w stanie stwierdzić, że wyszły im naprawdę dobrze. Gdybyście przyjęli ThaneWulfgharn do teamu to mod szybciej ujżałby światło dzienne. Taka moja opinia.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1083 dnia: Listopada 17, 2012, 09:58:56 »
    Sądzę ,że moja opinia jest podobna. ThaneWulfgarn potrafi zrobić coś dobrego. Tyle ,że przydało by się dopracować te bronie. Przecież on też robił podobny projekt do waszego. Pomysły raczej ma podobne ,ale sposób wykonania to już co innego. posiada ciekawe materiały ,które mogą przyśpieszyć i ułatwić pracę. Co 5 głów to nie 4. Dlatego też , jestem za tym.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1084 dnia: Listopada 18, 2012, 04:48:30 »
    Szczerze mówiąc, to ani modele ani tekstury z tego moda z taleworlds forum dupy nie urywają. A większość pancerzy tam to ma faktycznie tylko podmienione teksturki.

Offline ThaneWulfgharn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1085 dnia: Listopada 18, 2012, 10:42:11 »
    Why should I bother recreating a model,when the same model is fully available to me and needs just a retexture.

Dlaczego miałbym przejmować odtworzenie modelu, gdy ten sam model jest w pełni dostępne dla mnie i potrzebuje tylko retexture.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1086 dnia: Listopada 18, 2012, 11:34:26 »
    Your textures are nice.
    Can you show some of your models?
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1087 dnia: Listopada 18, 2012, 12:04:12 »
    Why should I bother recreating a model,when the same model is fully available to me and needs just a retexture.

When you are creating a mod, people are expecting something diffrent than just native models with changed texture. Maybe some people will be satisfated but most will not. Of course this is only my opinion, so dont take this too serious and do your job.

Offline ThaneWulfgharn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1088 dnia: Listopada 18, 2012, 18:02:52 »
    Your textures are nice.
    Can you show some of your models?
    Golem Showcase(Gold Golem is the one with most original model.Iron's head most likely will be changed):
    (click to show/hide)
    And here a collection of my best models:
    (click to show/hide)
    Archmage's Staff(I will recolor for Dracon's)
    Centaur Captain Spear
    Lich Staff
    Power Lich Staff
    Centaur Spear
    Master Swordsman/Crusader Sword
    Bow Of The Sharpshooter(With all I know from the lore,is both the Combine Artifact of Shadow of Death and the primary weapon of the Sharpshooters)

Sharpshooter is a merging of various models from the game:
    (click to show/hide)

And this is the peak of my modelling,but are made for A Time for Wolves(ASOIAF mod):
    (click to show/hide)

EDIT:
    I AM NOT STILL PART OF THE TEAM AND I'VE BEEN CRITICIZED ABOUT IT.

THESE ARE JUST A SHOWCASE TO THE TEAM IF THEY WILL ACCEPT ME.

EDIT:
    NIE JESTEM JESZCZE częścią zespołu i byłem krytykowany o tym.

Są to tylko SHOWCASE do zespołu, czy będą mnie przyjąć. [/ B]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2012, 19:22:44 wysłana przez ThaneWulfgharn »

Offline marian1990

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1089 dnia: Listopada 18, 2012, 19:28:07 »
    In my opinion golems need to be reworked but nice try:) Rest of your stuff is really good.

A teraz pytanie do Twórców:) oczywiście najpierw ogromne wyrazy szacunku. Kawał dobrej roboty. Z niecierpliwością czekam na moda. Aleeeeee..;D Czy oby gnole nie powinny mieć większych głów, dłuższych pysków i bardziej wyrazistej grzywy? Dodam, że jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o modele, tekstury i nie wiem, czy w ogóle da sie to poprawić, ale to od razu rzuciło mi się w oczy. Porównywałem Wasze modele z obrazkiem poniżej.
    (click to show/hide)

EDIT:

obrazek chyba nie działa jak powinien, więc podaje adres strony z motywami HoM3.
    http://nswgames.tripod.com/heroes3/her3tum.htm

Pozdrawiam:)

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1090 dnia: Listopada 18, 2012, 19:57:41 »
    I like the indoors scene, looks kinnda cool. The rest is, as i said, not really remarkable. The circle elements of sharpshooter's bow look really bad, for example.
    And i would advise you not to use google translator(or any translator) to post in Polish here. Sometimes it just looks hilarious and ridiculous ;)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1091 dnia: Listopada 18, 2012, 19:59:30 »
     Jeśli chodzi o te modele 3D , to ja wrzuciłem je przed tobą. Na dodatek jest ich dużo więcej i zawierają nawet budynki. Powtórzę link:
                                                          http://gaspar.imgur.com/all/

Mam pytanko: Jak będzie z tą populacją? Np. cytadela zwiększa na przyrost o powiedzmy 30% , zaś zamek 40% . Coś podobnego będzie?   Odstępy między w populacji jakieś czy raczej nie?  Jakie stwory będzie można rekrutować w mieście , a jakie we wsi( wiadomo , jakie w karczmie).  Będzie coś w stylu podział na poziomy?  Niektóre jednostki będą posiadały własne umiejętności czy jak kto woli skile?  Rozwiązaliście problem z ,, oblężynami''?  Prace idą w dobrym kierunku?  Jesteście z nich zadowoleni? Nie ma na razie żadnych problemów?

Z golemów bardzo fajny jest żelazny i kamienny. Broń też wpadły ochoczo w moje oko. Lecz przydało by się je dopracować.

Trzymam za was i wasz projekt mocno kciuki!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2012, 20:13:09 wysłana przez Gaspar »

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #1092 dnia: Listopada 18, 2012, 20:36:32 »
    Jeśli chodzi o te modele 3D , to ja wrzuciłem je przed tobą. Na dodatek jest ich dużo więcej i zawierają nawet budynki. Powtórzę link:
                                                          http://gaspar.imgur.com/all/

Mam pytanko: Jak będzie z tą populacją? Np. cytadela zwiększa na przyrost o powiedzmy 30% , zaś zamek 40% . Coś podobnego będzie?   Odstępy między w populacji jakieś czy raczej nie?  Jakie stwory będzie można rekrutować w mieście , a jakie we wsi( wiadomo , jakie w karczmie).  Będzie coś w stylu podział na poziomy?  Niektóre jednostki będą posiadały własne umiejętności czy jak kto woli skile?  Rozwiązaliście problem z ,, oblężynami''?  Prace idą w dobrym kierunku?  Jesteście z nich zadowoleni? Nie ma na razie żadnych problemów?

Z golemów bardzo fajny jest żelazny i kamienny. Broń też wpadły ochoczo w moje oko. Lecz przydało by się je dopracować.

Trzymam za was i wasz projekt mocno kciuki!

Więcej pytań nie masz? xD Nie no żart, ale nie ma co, ten grad pytań ci wyszedł xD

A ja mam pytanie od siebie, miasta ma się rozumieć tak będą rozstawione jak w kampanii? Znaczy te góry, lasy do okoła nich, położenie na mapie świata, itp?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1093 dnia: Listopada 18, 2012, 21:42:04 »
    Golem Showcase(Gold Golem is the one with most original model.Iron's head most likely will be changed):
    (click to show/hide)
    And here a collection of my best models:
    (click to show/hide)
    Archmage's Staff(I will recolor for Dracon's)
    Centaur Captain Spear
    Lich Staff
    Power Lich Staff
    Centaur Spear
    Master Swordsman/Crusader Sword
    Bow Of The Sharpshooter(With all I know from the lore,is both the Combine Artifact of Shadow of Death and the primary weapon of the Sharpshooters)

Sharpshooter is a merging of various models from the game:
    (click to show/hide)

And this is the peak of my modelling,but are made for A Time for Wolves(ASOIAF mod):
    (click to show/hide)

EDIT:
    I AM NOT STILL PART OF THE TEAM AND I'VE BEEN CRITICIZED ABOUT IT.

THESE ARE JUST A SHOWCASE TO THE TEAM IF THEY WILL ACCEPT ME.

EDIT:
    NIE JESTEM JESZCZE częścią zespołu i byłem krytykowany o tym.

Są to tylko SHOWCASE do zespołu, czy będą mnie przyjąć. [/ B]
    Amazing, good work!!! :)
    I hope you will be adopted to the mod-team. :)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1094 dnia: Listopada 18, 2012, 22:30:35 »
    We have already made a decision about Thane's membership in our team. I fully understand that some of you liked his work, but it does not fit our vision. We don't really need another graphic designer and i don't think that his presence will help us to finish mod faster. Truth is that everything depends on our organisation, and additional member in our team, especially when he speaks english would cause only problems. So, those of you who liked his models will have to forgive us.

Podjęliśmy już wcześniej decyzję o członkostwie Thane'a w naszym teamie. Rozumiem w pełni że zdania co do jakości jego prac są podzielone, lecz ich styl oraz klimat w jakim zostały wykonane nie pasuje do naszej wizji. Nie potrzebujemy drugiego grafika i nie przypuszczam żeby jego obecność miała przyspieszyć w jakiś sposób prace. Prawda jest taka, że najwięcej zależy od naszej organizacji, a dodatkowy człowiek, zwłaszcza jeśli mówi po angielsku (nie żebyśmy mieli z tym jakieś poważne problemy, jednak zawsze utrudnia to komunikację w teamie) jedynie sprawiałby problem. Tak więc ci którym przypadły do gustu jego prace będą musieli nam wybaczyć :)

Dlaczego miałbym przejmować odtworzenie modelu, gdy ten sam model jest w pełni dostępne dla mnie i potrzebuje tylko retexture.
    You see, most of us are bored with old native models, so it's always worth to replace them :)
    Większość z nas jest znudzona starymi modelami z nativa, więc warto jest zrobić nowe.

Czy oby gnole nie powinny mieć większych głów, dłuższych pysków i bardziej wyrazistej grzywy? Dodam, że jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o modele, tekstury i nie wiem, czy w ogóle da sie to poprawić, ale to od razu rzuciło mi się w oczy. Porównywałem Wasze modele z obrazkiem poniżej.
    Ta kwestia już była omawiana na forum i gnolle zostały już poprawione :)

Gaspar... :)
    Po pierwsze to nie zawody kto wrzucił link pierwszy, kolega chciał tylko uargumentować swoją opinię.
    Co do pytań... Na prawdę interesują Cię takie szczegóły?
    Nie przerabiamy niestety Warbanda całkowicie na Heroesa 3, więc o większość takich szczególików się nie pokusimy. Już mówiłem, że system awansowania jednostek, czyli w tym ich poziomy będą takie jak w warbandzie. Te bardziej odznaczające się umiejętności jednostek zaimplementujemy do gry (jak na przykład wysysanie życia przez wampiry), lecz z pewnością pominiemy te na które i tak mało kto zwracał uwagę, bądź te które nie wpłyną zbytnio na rozgrywkę.
    Jeżeli będą jakieś nowinki w sprawie oblężeń, na pewno Was poinformujemy, nie musicie się pytać w każdym poście. :)
    To, w jakim kierunku idą pracę będzie wam niedługo dane zobaczyć. (Nie, nie mam na myśli premiery moda, tylko to co dla Was przygotowujemy i prawdopodobnie już za tydzień lub dwa to zobaczycie)

A ja mam pytanie od siebie, miasta ma się rozumieć tak będą rozstawione jak w kampanii? Znaczy te góry, lasy do okoła nich, położenie na mapie świata, itp?
    Będziemy się bardziej wzorować na mapie Antagarichu niż na mapach z kampanii, aczkolwiek jeśli zabraknie nam miast i wiosek to z pewnością odpalimy kampanię i co-nieco zaczerpniemy. Nie liczcie jednak na przesadną szczegółowość z górami itp.

Pozdrawiam, Mr.Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^