Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 221354 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #990 dnia: Listopada 02, 2012, 20:52:33 »
    Przepraszam a Akademia(czy jak wolą niektórzy forteca) jest aktualna? Oby ,tak. Bardzo się mnie spodobała. A podczas wchodzenia do kowala czy płatnerza użyjecie dźwięków z Might and Magic VII? Fabularnie będzie można w Deyji(czyt. Dejżi) rekrutować gobliny? Muszę przyznać ,że jestem bardziej przejęty waszym dodatkiem ,niż wydaniem w Polsce kompendium Ashan.  Dzięki temu filmikowi pierwszy raz polubiłem Fortecę ;)
    Odnośnie muzyki to oprócz kontaktu z Romero trzeba się jeszcze spytać Roba Kinga. Anthony Paul Romero ma akurat facebooka. Wiec,kontakt z nim nie będzie trudny.Aby, go zachęcić pokażcie mu jakiś wasz film i kilka screenów.Osobiście muszę się pochwalić ,że mam go w znajomych. Mieszkańcy tych miast będą mieli odtworzone stroje jak Ci z Might and Magic VII? Budynki są świetne,ale brakuje tam życia(ludzi).

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2012, 22:01:37 wysłana przez Gaspar »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #991 dnia: Listopada 03, 2012, 00:18:54 »
    Gaspar, ale Gobliny nie są jednostkami Deyji...

Deyja to nekromanci, a Gobliny były u barbarzyńców z Krewlod (Twierdzy)...
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #992 dnia: Listopada 03, 2012, 07:30:50 »
    W Might and Magic VII niestety , nie było barbarzyńskiego państwa Krewold. Więc (wymienię gdzie jakie, można było zobaczyć stwory)

Avlee:
    - wiwerna,
    -ważka,
    -diabeł,
    -tytan,
    -troglodyta,
    - gog,
    - obserwator,
    - żywiołak wody,
                                                            Deyia :

- harpia,
    -goblin
    -żywiołak ziemi,
    - gargulec,
    - behemot,
    - żywiołak ognia,
    - gog

Eofol:
    -tytan,
    - wszystkie kolory smoków,

Erathia:
    - zaroiła się bandytami,
                                                         Bracada:
    -Rok,
    -Gryf,
    -Anioł,
    -żywiołak powietrza i światła,
                                                          Nighon:
    -Rok,
    - Behemot,
    -Hydra

W grze wystąpi taki obszar jak dolina Kurhanów z Kamiennym Miastem?

« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2012, 09:06:29 wysłana przez Gaspar »

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #993 dnia: Listopada 03, 2012, 12:13:39 »
    Pytanie już padło, ale nie widziałem na nie odpowiedzi a więc. Ile MB będzie miał ten zacny mod :D

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #994 dnia: Listopada 03, 2012, 12:31:42 »
    Pamiętacie pana Karule(tego parszywca) ? cytuję:  Macie prawo do wykorzystywania nazwy "Chronicles of Might and Magic", która jest własnością firmy Ubisoft? Hmmmm, nie wiedziałem, że Grota wspiera takie nielegalne przedsięwzięcia. Wiedzcie, że przedstawiciele Ubi monitorują te fora i może to się skończyć procesem, a nawet więzieniem.

Nie słuchajcie go. On jest   pośmieliskiem Groty. Na Tawernie.biz aż jego wredota razi.

Z tego co widzę to będziemy mogli wybrać pomiędzy jaszczuroludem łucznikiem  a wojownikiem? Pomysł bardzo fajny. Berdysz to dobry wybór.

Zawsze znajdzie się taki pesymista , jak Karule i zniszczy całą radość.

A i zapomniałem o jednym. Podczas gry będziemy mogli zagrać : kr. Katarzyną, Gelu, Crag Hackiem czy Sandrem? (reszty nie będę wymieniać, tych kampanijnych).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2012, 19:03:26 wysłana przez Gaspar »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #995 dnia: Listopada 03, 2012, 20:04:04 »
    Naszła mnie wena na nowy tryb do ewentualnego MP w CoMM:

Nazwa w stylu "Ostatnia Obrona" czy coś takiego. Gracze wcielają się w najlepszych bohaterów z każdej frakcji, i bronią się jak najdłużej. Pomysł wymaga dopracowania.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #996 dnia: Listopada 03, 2012, 23:22:22 »
    Zombie będzie uzbrojony w tasak lub młot (jak ten z trójeczki)?
    Pikinierzy będą mieli premie przeciw kawalerii?

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #997 dnia: Listopada 03, 2012, 23:24:59 »
    Naprawdę nie widzę sensu rozdrabniać się na takie kawałeczki. Modder nie robot..

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #998 dnia: Listopada 04, 2012, 04:58:04 »
    Premia przeciwko kawalerii to akurat nie taka drobnostka, ale ważny element balansu. Tak samo z szansą uniknięcia obrażeń od pocisku. Choć fakt, wykonanie może być kłopotliwe.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #999 dnia: Listopada 04, 2012, 07:11:35 »
    kiedyś w jakimś modzie widziałem ciekawą funkcje lancy i piki kiedy zsiadłem z konia lanca zmieniła pozycje (przycisnąłem by zblokować atak) i koni leży dało by się coś takiego zrobić

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1000 dnia: Listopada 04, 2012, 09:12:10 »
    Właśnie są to rzeczy istotne ,ale z wykonaniem ,może być gorzej. Od pewnego czasu uczę się korzystać z blendera. Więc przy nowej wersji moda(czasu trochę minie , za to wyuczę się tego programu). Więc jeśli zaczniecie po wydaniu tworzyć nową wersję , to ja chętnie pomogę. Służę ręką.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1001 dnia: Listopada 04, 2012, 12:13:24 »
    Przecież w klasycznym M&B pikinierzy mają już premię do walki z kawalerią. Walcząc włócznią czy piką łatwo można kawalerzystę wyeliminować. Więc naprawdę nie widzę sensu robić czegoś co jest już zrobione, oraz do tego zaburzać balans nad jakim pracowało taleworlds i przysparzać sobie tysiąca kłopotów z tym związanych.
    Premia przeciwko kawalerii to akurat nie taka drobnostka, ale ważny element balansu. Tak samo z szansą uniknięcia obrażeń od pocisku.
    Tak się składa, że oba przypadki to raczej element, który nie daje widocznych efektów (w przypadku szansy na unik u szkieletów 90% grających w moda jak nie więcej nawet by tego nie zauważyła), a szkodzi balansowi.

A i zapomniałem o jednym. Podczas gry będziemy mogli zagrać : kr. Katarzyną, Gelu, Crag Hackiem czy Sandrem? (reszty nie będę wymieniać, tych kampanijnych).
    Na początku gracz tworzy swojego własnego bohatera i grając nim tworzy jego historię. Bohaterowie kampanijni są ważnym elementem fabuły. Oczywiście gracz będzie mógł stworzyć sobie postać i nazwać ją Królowa Katarzyna, ale nie wiem czy będzie czerpał z tego radość, gdyż w modzie będzie już jedna Katarzyna, rządząca Erathią i gracz nie raz będzie miał z nią do czynienia. Wydawało mi się to całkiem oczywiste.

Pytanie już padło, ale nie widziałem na nie odpowiedzi a więc. Ile MB będzie miał ten zacny mod :D
    To na chwilę obecną ciężko przewidzieć, z pewnością nie będzie należał do najlżejszych. Jak tylko będzie się dało to wykalkulować, damy Wam znać.

W grze wystąpi taki obszar jak dolina Kurhanów z Kamiennym Miastem?
    Obecnie tego nie planujemy.

Pozdrawiam,
    Mr. Bio
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2012, 12:50:17 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #1002 dnia: Listopada 04, 2012, 12:42:53 »
    Koledze który pytał się o ,,ilość MB" chodziło o to ile megabajtów będzie zajmował mod, z tego co mi się wydaje ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1003 dnia: Listopada 04, 2012, 12:49:26 »
    Tak, wybaczcie mi błąd, już poprawiam :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #1004 dnia: Listopada 04, 2012, 17:43:44 »
    zgaduje że wykalkulują przynajmniej 2 giga jak nie więcej te animacje modele tekstury muzyka itd to w **** zajmie