Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220451 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #975 dnia: Października 31, 2012, 15:22:25 »
    No, fajnie by było.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #976 dnia: Października 31, 2012, 16:14:53 »
    Najbardziej klimatycznym screenem było by coś z nekropolii. Ale może być wszystko. Po prostu jesteśmy zagłodzeni.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #977 dnia: Października 31, 2012, 17:51:37 »
     Mnie osobiście całą pracę szlag trafił bo pewnego pięknego dnia gotowałem zupę i mnie pokusiło na chwilę popatrzeć na kompa czy aimeshe działają... działy, lecz zupa już nie. Wszystko wykipiało, reszta zupy przypalona, i to moja ulubiona zupa w dodatku więc x2.
     Do tej pory nie mogę się po tym wszystkim pozbierać.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Października 31, 2012, 21:10:02 »
    Mamy już pierwszą ofiarę dodatku...  Fajnie by było jakbyście coś wrzucili w ten długi weekend. Jeśli nie macie nowych materiałów(od czasu ostatniego sreena) to możecie dać np. filmik jak walczy gorgona czy gnolle.

Będą jakieś miksturki czy pasy lub płaszcze?

Nie mogę się doczekać budynków. Ile będzie w dodatku umieszczonych utworów z Heroes III? Było by fajnie jakby w menu była muzyka jak w menu z Heroes III. Każde miasto będzie mieć te dawne theme? Jak będzie wyglądała rekrutacja stworów w zamku i budowa budynków?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2012, 08:31:44 wysłana przez Gaspar »

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #979 dnia: Listopada 01, 2012, 18:54:01 »
    W związku z waszymi prośbami o jakiegoś screena wrzucam następujący obrazek:
    Wesołego "Święta Zmarłych"!
    (click to show/hide)

Teraz odpowiedzi na kilka pytań:

pytanko czyli mamy wieś goblinów i np mamy goblin goblin wojownik itd wioskę orków np ork ork wojownik itd czy mamy tylko wioskę goblinów zdobywamy miasto i kupujemy orków itp
    To pytanie ciężko zrozumieć, ale mimo wszystko postaram się odpowiedzieć:
    Prawdopodobnie gobliny będą do kupienia we wsiach, a orkowie i ogry w miastach.
    Na przyszłość polecam używać więcej interpunkcji, będzie nam po prostu łatwiej to czytać i rozumieć.

Do tej pory nie mogę się po tym wszystkim pozbierać.
    Filcu, łączymy się oczywiście w "bulu i nadzieji".

Będą jakieś miksturki czy pasy lub płaszcze?
    Nie mogę się doczekać budynków. Ile będzie w dodatku umieszczonych utworów z Heroes III? Było by fajnie jakby w menu była muzyka jak w menu z Heroes III. Każde miasto będzie mieć te dawne theme? Jak będzie wyglądała rekrutacja stworów w zamku i budowa budynków?
    Miksturek i pasów nie planujemy. Płaszcze wystąpią, ale w postaci ubrania, szaty dla maga, czy czegoś podobnego. Nie powiem na chwilę obecną ile utworów z H3 wykorzystamy, bo nie zostały nam one jeszcze udostępnione. Planujemy napisać do Paula Romero z prośbą o jego zgodę w sprawie użycia tej muzyki w naszym modzie.
    Jednostki w miastach i zamkach będą rekrutowane z menu miasta, niektóre z nich po prostu będą wymagały wybudowania siedliska.

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #980 dnia: Listopada 01, 2012, 20:06:00 »
    Muszę powiedzieć ,iż te szkielety wyszły bardzo fajnie. Ten w kapalinie nie jest przypadkiem wzorowany na tym z Heroes V? Poznaję oszczepnika z VI. Jestem pod wrażeniem. Wyglądem miasta to mnie miło zaskoczyliście. Oj nie mogę się doczekać ,aby grać Deyją i nieumarłymi. Teraz jeszcze bardziej będę czekać na inne materiały. Z tego co wiem to Pan Imp zajmuję się dialogami. mógłbym go prosić o kontakt? Bo moja praca właśnie zgrała się z waszą i może się bardzo przydać.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #981 dnia: Listopada 01, 2012, 20:55:55 »
    przez ten screen jeszcze bardziej nie mogę się doczekać moda a po za tym szkielety wyszły świetnie
    Follow the damn train CJ

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #982 dnia: Listopada 01, 2012, 21:25:37 »
    Mat pisał ,że potrzebujecie testerów. Mogę się zgłosić? To zaszczy będzie grać takim dziełem. Nie mogę się doczekać.  A odnośnie szkieletów to ten z kuszą będzie na górze ,, drabiny''?

Tutaj szkielety wyglądają bardzo klimatycznie i  fajnie:    http://www.youtube.com/watch?v=fDoDjZ7_huM&feature=relmfu

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #983 dnia: Listopada 01, 2012, 21:27:23 »
    Nie przypominam sobie żebym pisał że potrzebujemy testerów.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #984 dnia: Listopada 02, 2012, 07:28:30 »
    to jest super za******* obrazek  szkielety upiór prawdopodobnie na cmentarzu  modele są genialne wręcz urywają jaja jak tak dalej pójdzie to przebijecie herosów
    edit według mnie goblinom przydała by się mała poprawka i tyle co do dodanych rzeczy
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2012, 09:40:28 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Listopada 02, 2012, 07:51:51 »
    Racja Adrian , tym dodatkiem ( nie mówię modem ,bo to jest za dobre na zwykły mod) to może ich przebiją. Ciekawe jak rozwiążą problem z tymi większymi stworami(np. meduzą czy chimerą).Ich sposób wykonania jest tak dobry ,że po wydaniu tej wersji będę czekać na następną. Nie sądziłem z tym  szkieletem kusznikiem świetnie wygląda z tą bronią. Jak taki nieumarły snajper. Zjawy też fajne. Te uzbrojenie będzie takie jakie jest bo widzę tarczę herbową. Fajnie by wyglądał z szablą z Qutro i tą saladą(jest to hełm który nosi). Z tymi lokacjami będzie ciekawie...

Offline Anemiq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #986 dnia: Listopada 02, 2012, 16:48:25 »
    Tak mi do głowy wpadło:
    Fajnie by było, gdyby szkielety dostawały jakąś szansę na uniknięcie pocisku (pocisk "przelatuje" między żebrami) oraz dostawały punkty obrony do siecznych i "karne" punkty do obrony przed obuchami (kości łatwiej zgnieść niż pociąć).

To tylko taka sugestia, być może przydatna :)

Owocnych prac nad modem! :P

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Listopada 02, 2012, 17:12:30 »
    O mądry pomysł. Duchy by otrzymywały mniejsze obrażenia sieczne. Szkielety mniejsze kłute a większe obuchowe i magiczne.

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #988 dnia: Listopada 02, 2012, 17:17:58 »
    Problem z przelatywaniem strzał u szkieletów był poruszany kilkanaście stron wcześniej. Za dużo roboty i problemy z ilością hitboxów;D Mat jakoś to opisał.

Offline Anemiq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #989 dnia: Listopada 02, 2012, 18:01:09 »
    Wiem, ale mi nie chodzi o dodawanie hitboxów, tylko danie szkieletom procentowej szansy "przelecenia" pocisku.

W sensie: pocisk trafia w szkielet, ale nie zadaje obrażeń - pocisk przeleciał między żebrami (jest na to np. 30% szans).