Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220311 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LordDWM

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #945 dnia: Października 17, 2012, 19:25:08 »
    Prace nad modem rozpoczęły się nieco wcześniej niż 5 maja, ale w zasadzie można uznać, że na poważnie myślimy o jego wypuszczeniu właśnie od 5 maja.
    [/quote]

Chyba coś zle przeczytaliście , to nie jest data premiery . To data potraktowania prac nad modem poważnie .

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #946 dnia: Października 17, 2012, 23:34:01 »
    Małe, tycie sprostowanie: moja wypowiedź dotycząca 5 maja, była odpowiedzią na pytanie Gaspara: od kiedy trwają prace nad modem, nie zaś deklaracją daty premiery. O taką deklarację, na razie nie mogę się pokusić.

Pozdrawiam!

PS. Na resztę pytań odpowiem kiedy indziej, gdyż sen mnie morzy...
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #947 dnia: Października 19, 2012, 16:07:38 »
    A można podać listę zaklęć jakie znajdą się w modzie?  Z tego co się mnie wydaje to każda frakcja będzie miała swojego wierzchowca?

Offline Spinaker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #948 dnia: Października 19, 2012, 19:38:59 »
    Witam, jestem nowy ale chciałbym poruszyć parę spraw propo modu. Pierwsza sprawa to podziękowania za to, że chciało się wam za niego wziąć. Druga z kolei to sprawa dotycząca jednostek i balansu Tatalii. Ponieważ jak czytałem wcześniej, głównymi jednostkami będą gnolle, jaszczuroludzie i gorgony. Nie natrafiłem na żadne wspomnienie o jednostkach posługujących się magią oraz kawalerii (nie wiem czy gorgony będą się co nich zaliczać). Więc sugestia z mojej strony, aby w obu przypadkach posłużyć się przykładami bohaterów. Na przykład Styg to wiedźma posługująca się magią. Ów jednostka może byś gałęzią drzewka jaszczuroludzi. Poza tym w Tatalii są również wiedźmy-ludzie jak np. Mirlanda, Andra czy choćby Adrienne. Co do kawalerzystów, mogli by to być jaszczuroludzie lub gnolle na gorgonach lub (jak bohaterowie na polu bitwy) na koniach. Trzecia sugestia to tarcze gnolli. Wy daliście im drewniane. Nie ma w tym nic złego, wkońcu to dla balansu, ale do czego zmierzam? Otóż w grze jest artefakt "Puklerz króla gnolli". wygląda on tak . Czy nie lepiej było by dać podobne gnollom zamiast tamtych drewnianych?

I czwarta sprawa. O konkursie życzeń (jeśli się nie skończył) chciałbym, bohater Bron występował jako kompan :) Mam co do niego duży sentyment. Z nim po raz pierwszy zacząłem przygodę z Heroes 3, która trwa nadal.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2012, 19:49:02 wysłana przez Spinaker »

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #949 dnia: Października 19, 2012, 19:44:19 »
    Witam Spinakera!

A jeśli chodzi o mod to mapa będzie jak najlepiej odzwierciedlona? Nad czym teraz pracujecie? Paul Anthony Romero zgodził się abyście używali muzyki z Heroes III ( no i Rob King)? Będą jakieś przerywniki filmowe(głos nie jest najważniejszy)?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #950 dnia: Października 20, 2012, 14:26:17 »
    Witaj na forum.
    Oryginalna armia Taltalii składa się z wielu jednostek/potworów których za sprawą ograniczeń silnika nie możemy zaimplementować. Trzonem armii będą jaszczuroludzie i gnolle ale aby w szeregach armii nie było zbyt pusto nie ograniczymy się tylko do dwóch wersji (podstawowej i ulepszonej) w związku z czym nie będzie można narzekać na brak możliwości rozwoju armii. Dodatkowo każda frakcja będzie miała swoją jednostkę magicznego wsparcia, w ich przypadku będzie to wiedźma której repertuar czarów będzie się głównie skupiał na wspomaganiu armii. W sprawie kawalerii, logiczne jest że nie będzie ona mocną stroną kraju którego większość powierzchni stanowią bagna i gęste lasy. W związku z czym gorgony będą najprawdopodobniej jedyną jednostką "konną", ale gdy zobaczycie je w akcji nie będziecie już tęsknić za zwykłą konnicą.

W sprawie tarcz, osobiście podoba mi się projekt gnolli i nie uważam że takie tarcze lepiej by pasowały. Poza tym jak wskazuje sama nazwa tego artefaktu jest to puklerz króla gnolli i wątpię żeby z podobnymi biegało zwykłe mięso armatnie.

Na twoją prośbę o Brona nie odpowiem bo nie ja zajmuje się scenariuszem, musisz poczekać na Devil Impa.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #951 dnia: Października 20, 2012, 14:36:29 »
    Na wstępie chcę serdecznie powitać Spinakera w naszej małej, ciepłej społeczności... Brzmię jak przywódca sekty, damn... No dobra, no to jak mawiają pragmatycy, "jedziemy z tym koksem":
    A można podać listę zaklęć jakie znajdą się w modzie?  Z tego co się mnie wydaje to każda frakcja będzie miała swojego wierzchowca?
    Niestety, nie jesteśmy jeszcze gotowi, by w pełni skonstruować listę zaklęć, które wystąpią w modzie, po prostu jeszcze nie wiemy, które z czarów uda nam się zrobić. Oczywiście mamy już kilka gotowych, jednak na razie nie zdradzę ich nazw, gdyż nie chcę psuć niespodzianki, ale jak się za pewne domyślacie, niedługo będzie dane Wam je ujrzeć.
    Druga z kolei to sprawa dotycząca jednostek i balansu Tatalii. Ponieważ jak czytałem wcześniej, głównymi jednostkami będą gnolle, jaszczuroludzie i gorgony. Nie natrafiłem na żadne wspomnienie o jednostkach posługujących się magią oraz kawalerii (nie wiem czy gorgony będą się co nich zaliczać). Więc sugestia z mojej strony, aby w obu przypadkach posłużyć się przykładami bohaterów. Na przykład Styg to wiedźma posługująca się magią. Ów jednostka może byś gałęzią drzewka jaszczuroludzi. Poza tym w Tatalii są również wiedźmy-ludzie jak np. Mirlanda, Andra czy choćby Adrienne. Co do kawalerzystów, mogli by to być jaszczuroludzie lub gnolle na gorgonach lub (jak bohaterowie na polu bitwy) na koniach. Jeśli zaś chodzi o czarujące jednostki, to każda nacja będzie posiadała jedno drzewko awansu takich jednostek, w przypadku Tatalii rzeczywiście będą to wiedźmy, znachorki, zajmujące się głównie magią wpsarcia.
    Cóż, przy Tatalii zdecydowaliśmy się na pewien eksperyment. Zarówno gra po jej stronie, jako i przeciwko nim, będzie wymagała odrobinę strategicznego podejścia. Oczywiście Tatalia w naszym modzie nie posiada kawalerii jako takiej, ma jednak gorgony, ustępujące szybkością normalnym konnym oddziałom, jednak nadrabiające wytrzymałością i potrafiące atakować kilka jednostek naraz, za pomocą swego zionięcia. Testowaliśmy to już w polu i jesteśmy mile zaskoczeni efektami, to nie tylko doskonale utrzymuje balans, ale także znacznie urozmaica rozgrywkę.

Trzecia sugestia to tarcze gnolli. Wy daliście im drewniane. Nie ma w tym nic złego, wkońcu to dla balansu, ale do czego zmierzam? Otóż w grze jest artefakt "Puklerz króla gnolli". wygląda on tak . Czy nie lepiej było by dać podobne gnollom zamiast tamtych drewnianych?
    Cóż, jest to artefakt, rzecz bezcenna i unikatowa, zdecydowanie nie dla przeciętnego gnolla. Przy projekcie naszych drewnianych gnollich tarcz chcieliśmy, żeby zbytnio nie odbiegały od klimatu i uważamy, że nam się to udało. Zastanawialiśmy się czy nie uzbroić ich właśnie w podobne takiemu artefaktowi puklerze, jednak zdecydowaliśmy, że te drewniane, o takim niestandardowym kroju, będą po prostu ciekawsze.

I czwarta sprawa. O konkursie życzeń (jeśli się nie skończył) chciałbym, bohater Bron występował jako kompan :) Mam co do niego duży sentyment. Z nim po raz pierwszy zacząłem przygodę z Heroes 3, która trwa nadal.
    Hm, w zasadzie potrzebowaliśmy jeszcze profesji trenera w ew. drużynie naszych kompanów, ale nigdy nie pomyśleliśmy, że może nim być władca bestii. Pewnie, Bron się jak najbardziej nada :) postaramy się go ładnie odwzorować, za równo graficznie jak i mentalnie.

A jeśli chodzi o mod to mapa będzie jak najlepiej odzwierciedlona? Nad czym teraz pracujecie? Paul Anthony Romero zgodził się abyście używali muzyki z Heroes III ( no i Rob King)? Będą jakieś przerywniki filmowe(głos nie jest najważniejszy)?
    Tak, mapa będzie odwzorowana najlepiej jak potrafimy. Jest z tym parę problemów, gdyż nie istnieje żadna porządna mapa Antagarichu z zaznaczonymi dokładnie granicami, miastami i wsiami, jednak bazując zarówno na H3, jak i Might&Magic, chyba będziemy w stanie stworzyć w miarę dobrą mapę. Do pana Romero'ego jeszcze nie pisaliśmy, stanie się to w chwili, gdy założymy wątek na Taleworlds, a założymy taki wątek, gdy ukończymy to nad czym teraz pracujemy. Niestety, zarówno nasze zdolności, jaki i budżet całego przedsięwzięcia i zasoby czasowe nie pozwolą nam stworzyć z tego moda Mass Effecta w realiach H3, więc na przerywniki filmowe nie liczcie.

EDIT: Mat mnie ubiegł, ale w ten sposób macie odpowiedzi z dwóch źródeł, bo już nie chciało mi się kasować moich wypocin :P

Pozdrawiam!
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #952 dnia: Października 20, 2012, 15:16:27 »
    W Tatalii spotkamy gnolla, jaszczuroluda i gorgonę,choć niby wiedźmę. Ważka byłą by bez sensu. Ale troll ,że nie lata to dobry pomysł. Jeśli chodzi o atak gorgony (wygląda pięknie :) to ona będzie buchać czymś (zapomniałem czym) jak w Heroes III. Wiwern i hydr nie będzie (przynajmniej w pierwszej odsłonie dodatku). A rozwiązaliście problem z katapultą podczas oblężyn? Nawet fajne potwory są w Might and Magic VII. Ale na pewno by Tatalia nie była w tyle jeśli chodzi o jednostki to wymyślicie coś mądrego (lub od siebie) .
       Pozdrawiam !
     ( Mam nadzieję ,że wekeend temat się ożywi...)
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2012, 15:39:14 wysłana przez Gaspar »

Offline dynamit12

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #953 dnia: Października 20, 2012, 17:10:10 »
    Trochę mnie smuci brak przeciętnej konnicy u Tatalii, jednak ubóstwiam rozdupczanie konnicy walającej się
    o drzew ukochaną piechotą. Już widzę ten lśniący pył którym (smarka) gorgona, kocham obszaruwki.
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2012, 18:49:55 wysłana przez dynamit12 »
    JEŚLI CIĘ URAZIŁEM TO SERDECZNIE CIĘ PRZEPRASZAM

TROLLLL :D

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #954 dnia: Października 20, 2012, 19:12:22 »
    Lisz i szkielet oraz rycerz śmierci jest aktualny? ( Nawiasem mówiąc jak można wrzucić obrazek ze swojego komputera na tą stronę?) Szkoda ,iż Tatalia nie będzie mieć kawalerii. Chociaż gorgona może robić za kawalerzystę (bez jeźdźca). Z tego co się zapowiada to to ,że Tatalia będzie raczej chyba najlepsza z wyglądu( te szczegóły i modele są boskie wręcz:)         .

Offline maknow1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #955 dnia: Października 21, 2012, 09:57:59 »
    Witam
    Hmmm... a czy Tatalia nie mogła by dostać chociaż kogoś w stylu Zwiadowca tataliański(?) czyli gnolla bądź lizardman'a (ew. człowieka) na koniu o słabym uzbrojeniu, tak jak (o ile dobrze pamiętam) Zwiadowcy rhodoccy albo nordyccy w trybie Multiplayer z Native'a ???
    Miałoby to na celu stworzenie jednostki konnej szybszej od gorgon do patrolowania i niszczenia oddziałów bandytów.
    Oczywiście jest to tylko moja skromna sugestia, autorzy zrobią jak będą chcieli :) .
    Pozdrawiam
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #956 dnia: Października 21, 2012, 11:45:08 »
    Nawiasem mówiąc jak można wrzucić obrazek ze swojego komputera na tą stronę?)

Wrzuć na jakiś hosting obrazków (polecam www.imgur.com), a potem wrzuć link do niego i wstaw tutaj w ten sposób:

[spoiler][img]link do wstawionego wcześniej obrazka[/img][/spoiler]
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2012, 14:16:09 wysłana przez ^IvE »

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #957 dnia: Października 21, 2012, 13:17:05 »
    Dziękuje za pomoc. Ale racja troszkę z tą kawalerią dla Tatalii. Dzisiaj postaram się wrzucić te obrazki.

Ok mamy godzinę 16:52 wrzuciłem obrazki 3D z Heroes III ( szkoda ,że się nie przyjęły)
       http://gaspar.imgur.com/all/     ( Mam nadzieję ,że się przydadzą bo są   świetne) .
    Ps: Wrzucicie za tydzień jakiegoś screena?
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2012, 17:44:07 wysłana przez Gaspar »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #958 dnia: Października 22, 2012, 20:27:40 »
    Gaspar, Twój album nie jest publiczny..
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #959 dnia: Października 22, 2012, 20:48:25 »
    Ups! Przepraszam , naprawione można patrzeć: http://gaspar.imgur.com/all/  . W weekend napiszę jakąś długą i sensowną wypowiedź odnośnie tematu.

Mam nadzieję ,że te grafiki przydadzą się lub pomogą twórcom modu.
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2012, 18:13:26 wysłana przez Gaspar »