Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #930 dnia: Października 14, 2012, 14:26:07 »
    Nie będę od was gorszy i poszukam sobie jakiegoś Heroesowego avatara. A jakie są minimalne i maksymalne rozmiary na stronę? Musimy ożywić ten temat jakoś. 

Nie mogę się doczekać gry w tego moda! Gdzie robicie animacje? Jeśli chodzi o gobliny , to te ich uzbrojenie jest wstępne? Strzelanie balistą jak będzie wyglądać?
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2012, 14:38:59 wysłana przez Gaspar »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #931 dnia: Października 14, 2012, 15:18:29 »
    Drodzy fani, doskonale rozumiemy wasze zniecierpliwienie w oczekiwaniu na moda, zapewniam Was, że jako twórcy jesteśmy równie podekscytowani modem i również nie możemy się doczekać finalnego efektu. Za chwilowy brak nowych screenów i nowinek przepraszamy, oczywiście robimy wszystko by jak najszybciej skończyć obecny projekt i pokazać Wam jego efekty, jednak nie przyszło nam to tak szybko jak oczekiwaliśmy. Mimo to, zapewniam, że prace idą do przodu, a my nie marnujemy czasu.

Jeśli chodzi o artefakty, to Graala tam nie planujemy, nie wydaje nam się konieczny. Jeśli bardzo chcecie to na dzień dzisiejszy mogę zrobić dokładną listę artefaktów, które pojawią się w modzie.

Ubiór oraz zbroje goblinów prawdopodobnie nie ulegną dużej modyfikacji, uważamy, że całkiem ładnie nam wyszły. Dorzucimy jeszcze tylko adekwatne bronie i tarcze. W singlu balistę będzie mógł obsługiwać tylko nasz protagonista, SI raczej nie będzie z niej korzystało. Jeśli zaś chodzi o multi, to będzie mógł to robić każdy gracz, bez względu na klasę.

O zainteresowanie tematem się nie martwcie, ważne, że mod jest oczekiwany. :)

Pozdrawiam!
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #932 dnia: Października 14, 2012, 15:33:15 »
    Dobry pomysł z listą. Mnie chodziło tylko nie o to by zmieniać zbroję goblinom bo jest fajna. Tylko wyposażeniem bo aż kipi tradycyjnym Warbandem. Ale się bardzo ciesze ,że twórcy poświęcają nam uwagę i pracują. Ale czy  odpowiecie w jakim programie robicie modele !

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #933 dnia: Października 14, 2012, 15:49:19 »
    No dobrze, oto zatem lista artefaktów, na które będziecie się mogli natknąć w modzie:
    (click to show/hide)

Nie wszystkie artefakty pojawią się od razu w pierwszej wersji moda, jednak będziemy je sukcesywnie dorzucać z każdym kolejnym numerkiem przy CoMM'ie.

Oczywiście gobliny dostaną własne bronie bardziej pasujące klimatem do ich ubioru, niż te z wb.

A modele robimy w wielu programach, ale głównie Blender i Wings3D.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #934 dnia: Października 14, 2012, 17:43:23 »
    Bardzo dziękujemy. Już wiem nad czym pracowaliście. Dużo tych artefaktów.  Na pewno będą się różniły od zwykłych broni. Patrząc na nazwy to z tymi bobołakami (to są jednostki od was?) . Ciekawe , ciekawe.  Właśnie nakarmiliście nas świeżą dawką   informacji. A każdy pamięta trailer Heroes III . W tym trailerze rycerzy erathiańscy , wyglądają dużo inaczej. Tak bardziej na ciężko-zbrojnych. Będą podobni?

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #935 dnia: Października 14, 2012, 21:50:55 »
    czy te wszystkie artefakty są gotowe i pokazalibyście 1 czy 2 skriny (jeśli są gotowe)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #936 dnia: Października 14, 2012, 21:52:34 »
    Nie jak napisał
    (click to show/hide)
    I mam pytanie w H3 łucznicy mieli kusze a jak będzie w modzie?

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #937 dnia: Października 14, 2012, 22:50:55 »
    Czy zestawy przedmiotów będą dawać jakieś premia?

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #938 dnia: Października 15, 2012, 04:30:43 »
    Z tego co pamiętam to chyba pisali że będzie, ale mogę się mylić.

Widzicie, mi nie o to chodziło, żeby nie wiadomo co rzucać codziennie. Nie też broń Boże o to, coby przyspieszać moda. Tylko, coby raz czasem taką nowinkę jak ta czy screena :) Dajesz mi przykłady ludzi którzy tak robili i zawalili. Zimmke już prawie skończył Age of Change II i jakoś mógł dużo screenów rzucać, ale ok :P

Pracować pracujcie w spokoju. Tego wam życzę z serca. Ot po prostu raz czasem oczy czymś ucieszcie bo my czekamy :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #939 dnia: Października 15, 2012, 14:14:09 »
    Na przykładzie wyglądu z lisza z Heroes III , kiedyś się mnie wydawało ,że to korona królewska. Teraz jestem weteranem tej serii gier. I wiem ,iż to korona magii. W modzie takie korony magii będą dodawały manę lub siłę czarów? A może wiedzę.

Mam pomysł. A może nagracie filmik jak coś robinie. Najlepiej budynki lub jednostki. Bo to było by lepsze nawet od screenów.

Prace nad modem trwają od 5 maja?
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2012, 22:00:55 wysłana przez Gaspar »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #940 dnia: Października 17, 2012, 00:47:06 »
    W tym trailerze rycerzy erathiańscy , wyglądają dużo inaczej. Tak bardziej na ciężko-zbrojnych. Będą podobni?
    Kawalerzyści i czempioni prawdopodobnie nie ulegną już dużym modyfikacjom. Pozostaną tacy, jak na zaktualizowanych screenach.

Nie jak napisałI mam pytanie w H3 łucznicy mieli kusze a jak będzie w modzie?
    Będzie tak jak w H3.

Czy zestawy przedmiotów będą dawać jakieś premia?
    Zestawy będzie można łączyć w jeden artefakt, dający unikatowe premie. Będzie to wymagało przejścia specjalnych questów, związanych z danym setem.

Z tego co pamiętam to chyba pisali że będzie, ale mogę się mylić.

Widzicie, mi nie o to chodziło, żeby nie wiadomo co rzucać codziennie. Nie też broń Boże o to, coby przyspieszać moda. Tylko, coby raz czasem taką nowinkę jak ta czy screena :) Dajesz mi przykłady ludzi którzy tak robili i zawalili. Zimmke już prawie skończył Age of Change II i jakoś mógł dużo screenów rzucać, ale ok :P

Pracować pracujcie w spokoju. Tego wam życzę z serca. Ot po prostu raz czasem oczy czymś ucieszcie bo my czekamy :)
    Jak już pisałem, rozumiemy i zniecierpliwienie, które z resztą udziela się też nam samym, dlatego też, robimy wszystko, aby ten nieszczęśliwy okres oczekiwania jak najbardziej skrócić. Nie chcemy jednak zasypywać Was pół-tworami i samymi koncepcjami, wolimy dopiąć to, nad czym teraz pracujemy na ostatni guzik i wtedy w pełni chwały, wpuścić na łamy naszego forum. Gdy to ujrzycie, sami zrozumiecie ;)

Na przykładzie wyglądu z lisza z Heroes III , kiedyś się mnie wydawało ,że to korona królewska. Teraz jestem weteranem tej serii gier. I wiem ,iż to korona magii. W modzie takie korony magii będą dodawały manę lub siłę czarów? A może wiedzę.

Mam pomysł. A może nagracie filmik jak coś robinie. Najlepiej budynki lub jednostki. Bo to było by lepsze nawet od screenów.

Prace nad modem trwają od 5 maja?
    Wszelakie wyposażenie dla liszy, będzie dostępne tylko dla nich, u specjalnego NPC (w tym różnorakie korony, zwiększające między innymi i ilość pkt many). Co do wyposażenia dla magów, to będą dostępne różne diademy, kaptury i inne nakrycia głowy, zwiększające zdolności magiczne.

Co do filmików to to niestety chybiony pomysł, mało ciekawy byłby filmik w którym konstruujemy skrypty, z przerwą na ew. testy i kolejne przekleństwa :P

Prace nad modem rozpoczęły się nieco wcześniej niż 5 maja, ale w zasadzie można uznać, że na poważnie myślimy o jego wypuszczeniu właśnie od 5 maja.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #941 dnia: Października 17, 2012, 15:50:20 »
       Czyli premiera modu jest już znana. Bardzo fajnie. Moim zdaniem filmik jak tworzycie jakąś jednostkę mógłby być fajny. Nie zrozumiano nie z pytaniem jeśli chodzi o tych eriathiańskich  rycerzy (daję link do intra)   http://www.youtube.com/watch?v=BHRtbyFr3VQ     .     Tutaj widzimy rycerzy którzy towarzyszą Katarzynie. Są mocno ,, opancerzeni'' (np. w zbroję płytową czy saladę ) . W grze pojawią się podobni?   
      Na mapie Antagarichu zaznaczyliście miejsce akcji waszego dodatku. Część akcji będzie się ponoć toczyć na Vori. Skoro w Mount Blade nie ma statków to jak się tam dostaniemy? Czy na Vori zobaczymy inne lokacje (chodzi o wygląd) jednostki i budynki? Ciekawe jak będzie wyglądała sprawa z namiotem medyka , bo wóz amunicją to nie problem. Na pewno będą tam jakieś bełty, strzały, pociski do katapulty czy jakiś zestaw dla magów.  Bardzo się ciesze z jakości waszej pracy jak i tego ,że nie porzuciliście projektu. Prawdziwi fani serii Might and Magic. Z kolei uzbrojenie oraz wygląd jednostek jest wspaniale odzwierciedlony. Dla porównania zobaczcie na przykładzie gobliny z filmu który, miał się znaleźć w dodatku Ostrze Armagedonu. 
                                           http://www.youtube.com/watch?v=Df1Xg6yEinc&feature=related
      Mógłbym wam pomóc w pewnej sprawie:
     Jak wiadomo Heroes III na początku miał być grą 3D. Lecz zrobili 2D. Ale część grafik została z jednostkami jak i budynkami 3D. Więc jeśli by się przydały to mogę wysłać bo są bardzo ciekawe. Mam je nawet poukładane w jednym folderze.

Offline Tomaszos232

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #942 dnia: Października 17, 2012, 16:32:58 »
    Część akcji będzie się ponoć toczyć na Vori. Skoro w Mount Blade nie ma statków to jak się tam dostaniemy?

Jeśli jeszcze nie wiesz, to jest już masa modów ze statkami (np. AD 1257), więc dla naszych ,,Misztrzów" to nie będzie problem :)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #943 dnia: Października 17, 2012, 18:37:29 »
    szkoda że dopiero 5 maja będziemy mogli zagrać w moda a to kupa czasu
    Follow the damn train CJ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #944 dnia: Października 17, 2012, 19:18:08 »
    Jak będzie warto to nawet kupę przetrawię. Powodzenia chłopaki, jak będziecie mieć czas to sypnijcie jakimś screenem, albo wersją "demo", było chyba coś takiego kiedyś (jakiś mod), co delikatnie wprowadzał ale ucinął się w pewnym momencie - chyba że koncepcja moda na to nie pozwala.