Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #870 dnia: Września 06, 2012, 15:24:38 »
    Prosiłbym o odpowiadanie na pytania tylko osoby powiązane z modem, bo jak kilka postów wyżej można wprowadzić kogoś w błąd poprzez pochopne odpowiedzi.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #871 dnia: Września 06, 2012, 15:43:11 »
    Chciałbym podziękować w imieniu wortalu Kwasowej Groty , za okazanie chwilki czasu fanom i widzom przez Mata. Chciałbym też żeby był naszym łącznikiem i mówił o nowinkach i wszelakich zmianach.

Mam znowu wór pytań , więc do dzieła!

1. Czy istnieje możliwość uszczególnienia elfich uszy ?

2. W grze królów Caldarii będą podmieniać : Katarzyna Gryphonheart , Wincenty Boragus ,  Xenofenes , Tralossk , Roland Ironfist,
    Eldrich Parson?
    3 . Z bohaterów pojawią się : Archibald Ironfist, Morgan Kendal, Christian,Clancy,Lord Haart, Dracon, Gem, Crag Hack, Finneas?

4.Pojawią się zdolności , na pewno Warbandowe zdolności zostaną w części podmienione.

Moim zdaniem najwięcej roboty raczej będzie z budynkami. Ale poradzicie sobie. Więc pozdrawiam i czekam na dalsze materiały jak i ukończenia prac.
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2012, 20:22:18 wysłana przez Gaspar »

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #872 dnia: Września 06, 2012, 17:26:21 »
    Chciałbym podziękować w imieniu wortalu Kwasowej Groty , za okazanie chwilki czasu fanom i widzom przez Mata. Chciałbym też żeby był naszym łącznikiem i mówił o nowinkach i wszelakich zmianach.

Mam znowu wór pytań , więc do dzieła!

2. W grze królów Caldarii będą podmieniać : Katarzyna Gryphonheart , Wincenty Boragus ,  Xenofenes , Tralossk , Roland Ironfist,
    Eldrich Parson?
    3 . Z bohaterów pojawią się : Archibald Ironfist, Morgan Kendal, Christian,Clancy,Lord Haart, Dracon, Gem, Crag Hack, Finneas?
    4. Planowane są: wóz z amunicją, balista, namiot medyka?
    5. Pojawią się zdolności , na pewno Warbandowe zdolności zostaną w części podmienione.

Moim zdaniem najwięcej roboty raczej będzie z budynkami. Ale poradzicie sobie. Więc pozdrawiam i czekam na dalsze materiały jak i ukończenia prac.
    1 jakieś za wielkie będą okropnie wyglądały
    4 tak tak mówili że może
    czytaj poprzednie posty przynajmniej stronę lub 2 w tył

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #873 dnia: Września 06, 2012, 17:31:02 »
    Przepraszam ale posty czytam od pierwszego w kolejności rosnącej na razie doszedłem do 40 strony więc jesczę trochę czasu abym się rozpoznał z tematem. Skoro w Avlee pojawi się druid, w Tatalii wiedźma, w Erathii kapłan to może w Krewold szaman zaś w Deyji nekromanta.  Gdy pojawią się smoki ( czasu minie trochę ) proponuję zastąpić łowców głów łowcami smoków. A ostatnio bardzo się zachwycam gnollami i jaszczuroludźmi. Jestem pod wrażeniem . Wykonaliście je jak zawodowcy.
    Ale wracając do tematów mnie bardzo szkoda kościanych smoków i gryfów. Gryfy przecież są etykietą Erathii no ale cóż nie da się to później.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #874 dnia: Września 06, 2012, 17:57:33 »
    Adrian nie wypowiadaj się. Proszę.
    Nie odpowiadam na pytanie mimo że znam odpowiedz na część. :D ale powiem ci że namioty,balisty,wozy mają być i planowane są balisty do oblężeń.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #875 dnia: Września 06, 2012, 23:55:42 »

Owszem i prawdopodobnie zostanie ona wprowadzona.

Eldrich Parson?
    Hmmm, nie chcę spojlerować (jak zwykle), więc powiem, że to nie będzie taka łatwa sprawa z tymi królami. Większość wyżej wymienionych pojawi się w modzie, w tym kto i jak będzie sprawował rządy w danym państwie sporo będzie miał do powiedzenia gracz (każde państwo będzie miało osobną kampanię, związaną z walkami o jego tron).

Prawdopodobnie 8 z 9 wyżej wymienionych postaci pojawi się w modzie.

4.Pojawią się zdolności , na pewno Warbandowe zdolności zostaną w części podmienione.
    Oczywiście, choć na tym polu rewolucji nie będzie. Prawdopodobnie wrzucimy nowe zdolności odpowiedzialne za magię, resztę albo nieznacznie zmodyfikujemy, albo pozostawimy w oryginalnym stanie.

PS. Budynki to nie taki problem, mamy bardzo zdolnego mappera, który i bez specjalnych modeli klei świetne miasta i zamki, żywcem wyjęte z Heroes. Wystarczy jedynie podsyłać mu teksturki. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #876 dnia: Września 07, 2012, 18:13:18 »
    No więc czas na mój taśmociąg. Udowodnię ,że też posiadam wyobraźnię. Co nie znaczy ,że jestem lepszy od Ficefixa. No , więc przejćmy do pomysłów:

Karczmy:

Jak wiadomo w karczmach można odpocząć i nająć najemników jak i bohaterów. Ja proponuję czy będzie można grać w kości ( o pieniądze ) lub zagrać w Arcomage czy walczyć na pięści. Może nawet pobierać informacje coś jak kryjówka złodziei .

Lokacje:

Obóz najemników : Można werbować jednostki neutralne lub najemne jednostki.

Arena : miejsce do pojedynków z rożnymi stworami.

Monolitów raczej nie będzie?
    Można liczyć na kluczników?
    Misje będzie się dostawać oprócz bohaterów z hat proroka?

Gildie:
    Czy będą gildie magów( np. fabularna gildia nekromantów)    w których będzie można kupować zaklęcia czy mikstury albo księgi.

Władcy:
    Kto będzie władcą Deyji ? ( Archibald Ironfist , Kastore , Finneas Vilmar , Nicolais Gryphenheart)

Miejsca fabularne : Czy zobaczymy w niektóre lokacje fabularne:

- Zamek Harmondale,
    - Kolonia Zod,
    - Zamek Półmroku,
    - Laboratorium Crankera,
    - Kamienne miasto,

Jacy będą pretendenci ( np. do Krewold Kilgor, )

Postacie:
    Czy jako lorda Tatalii zobaczymy Lorda Marhmama?
    Zaś jako najemnego bohatera Billa Laskera?

Misje:

Czy też będzie można wziąć  udział w konkursie o Harmondale?
    Aby zdobyć Harmondale będzie trzeba pokonać gobliny?
    Z kampanii Deyji lub Nighonu np. zdobyć Steadwick?
    Będzie trzeba dostarczyć ducha opresji do Stonecastle?
    Albo zebrać 100 szkieletów?
    Pokonać Mota?

Uzbrojenie ( mój najdłuższy dział) :erz śmierci będzie można zobaczyć tarczę zionącej śmierci i berdysz jak na obrazku

(click to show/hide)
    http://www.google.pl/imgres?num=10&hl=pl&newwindow=1&tbm=isch&tbnid=1PrIUQZN9n3tmM:&imgrefurl=http://www.tawerna.biz/czytaj_artykul_368_opis-scenariusza-niech-zyje-krol-w-heroes-iii-roe.html&docid=QEDKqF1fAE7W-M&imgurl=http://www.tawerna.biz/h/3/opisy_scenariuszy/roe/nec3rq7_t2.jpg&w=400&h=207&ei=0xtKUPLMNYLC0QW17YDICg&zoom=1&iact=rc&dur=258&sig=109447068075978042773&page=1&tbnh=82&tbnw=159&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:75&tx=92&ty=59&biw=1366&bih=643

W dodatku uzbrojenie jednostek będzie jak najlepiej odwzorowane? Zobaczymy w nim zbroję taką jaką nosił Roland Ironfist lub miecz Katarzyny?

Dziękuję za uwagę reszta pomysłów jutro.  Zapraszam na Kwasową Grotę!

« Ostatnia zmiana: Września 07, 2012, 22:45:44 wysłana przez Gaspar »

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #877 dnia: Września 08, 2012, 00:44:35 »
    A jeżeli chodzi no pobyt w karczmie, czy spędzając w niej czas, będzie mijał czas na mapie, czy będziemy mogli siedzieć tam kilka godzin a tu ciągle południe?

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #878 dnia: Września 08, 2012, 08:03:45 »
    Witam wszystkich ( niestety wcześniej pisałem z 30 min i co się stało i muszę od nowa)

Jak pisałem wczoraj dzisiaj kolejna część moich pomysłów. Chętnie bym pomógł przy modzie ale niestety nie posiadam odpowiednich umiejętności informatycznych oraz brakiem czasu spowodowanym przez naukę.

1.ARTEFAKTY I SZCZĘŚCIE

Bardzo ciekawe artefakty które są nie powtarzalne znajdziemy z w Heroes II i Might and Magic VII. Trzeba zauważyć ,że jeśli chodzi o animację artefaktów to tylko można zobaczyć bronie rodowe w Heroes VI. Czyli po raz pierwszy zobaczymy jak artefakty leżą na bohaterze i jak w rzeczywistości wygląda dowodzenie armią. To tyle słowem tematu.

a) zwiększające morale : róg wojenny, sztandar, taraban ( bęben używany w militarii) herby ( męstwa , odwagi i honoru)
    b) zwiększające pole widzenia : kryształowa kula, sokół, teleskop,  stoicki obserwator (figura wartownika)
    c) zwiększające przychód : bezdenna sakiewka złota, bezdenny worek ze złotem,bezdenna sakwa ze złotem
    d) zwiększające nekromację: buty trupa,szpadel nekromacji ( Heroes II) , amulet grabarza , kaptur wampira,
    e) zwiększające szczęście: czterolistna koniczyna , karty tarota , złota podkowa

Właśnie rozwiązałem problem szczęścia . Otóż w niektórych RPG istnieje coś takiego jak atak krytyczny. Jest rzadki. Ale mając odpowiednie artefakty jak i morale można go częściej wykonywać. Obrażenia przekraczają skale ataku jednostki. Czy będzie coś takiego?
    Będzie można tworzyć sety ?
    2. BOHATEROWIE I LORDOWIE
    Mając odpowiednie rudy w Might and Magic VII można było dać kowalowi czy płatnerzowi a on tworzył zbroje czy broń. Będzie coś takiego?

Jak wiemy część bohaterów z Heroes III będzie lordami. A mniejsza część bohaterami których można wynająć w karczmie.

Ja proponuje aby lordami ( w Mount Blade było ich chyba 24 na frakcje?) byli bohaterowi którzy ze względu na biografię idgrywali jakąś role czy posiadali jakąś ziemię czy rangę.
    np. w Avlee będzie : Lord Fayette , Faroel ,
    w Deyji : Mot , Alarice , Finneas, Vokial , Clavius , Nimbus
    Tatalia: lord Markham, Wystan, Alkin,
    Erathia: Christian, Lord Haart,
    Krewold: Jabarkas ,

Jak będą wyglądać specjalizacje oraz surowce? ( oprócz złota czego możemy się spodziewać)
    3. MISJE I FABUŁA:  Jako lord Harmondale będziemy mogli wspomóc Avlee lub Erathię a później Bracadę albo Deyję?

linki: Might and Magic VII zbroje i bronie oraz potwory:

http://mightandmagic.heroes.net.pl/mm7/         ( fajne potwory i bronie oraz zaklęcia jest na czym się wzorować)

http://h3.heroes.net.pl/bohaterowie/zamek.html      ( bohaterowie)

http://h3.heroes.net.pl/artefakty/wstep.html               ( artefakty , wybierz kategorię)

Ktoś odpowie?
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2012, 18:07:45 wysłana przez Gaspar »

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #879 dnia: Września 10, 2012, 21:59:27 »
    Nikt ci nie odpowie. Muhahahah. ( To jest mroczny śmiech :D )
     A tak serio napisałem post żeby podbić temat na góre i ktoś ci odpowiedział :P.

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #880 dnia: Września 11, 2012, 08:04:26 »
    Mam takie pytanko dot. 2 nekromantek ( są to jedyne Nerkomantki w H3)
    Czy będzie występowała w Deyji Septienna oraz Vidomina?
    Jak pamiętam o Septiennie nic się nie da dowiedzieć z kampani itd, lecz jak pamiętam Vidomina chyba (CHYBA!) była przyjaciółką Yoga ze studiów  gdzie się razem z nim uczyła magii (Najpewniej to był właśnie Yog lecz mogę się pomylić ;( ) i czy będzie się ona posługiwała nekromancją i częścią innych czarów z innych ścieżek magii?

Też tak powtórzę pytanie i nabiję do góry ;D

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #881 dnia: Września 11, 2012, 16:19:03 »
    Ostatnio długo coś niema odpowiedzi i wieści od twórców. Jest to niepokojące. Fajnie ,że przyłączacie się do akcji ,, Nabij''. Resztę mojego referatu napiszę jak odpowiedzą na pierwszą część.Wydaje mi się ,że pracują nad Kreeganami. Bo pisali o jakiejś tajemnicy .

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #882 dnia: Września 11, 2012, 17:04:02 »
    Hmmm mi się wydaję że mają mnóstwo pracy między innymi przy tworzeniu jednostek dodanych spoza H3 typu wiedźmy itd ;)

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #883 dnia: Września 11, 2012, 17:59:58 »
    ja myślę że po prostu mają mało czasu na to

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #884 dnia: Września 11, 2012, 18:02:55 »
    Jak na moje oko to powinniście przestać udzielać się w tej bezsensownej dyskusji. Tylko czekać aż mod jakiś przyjdzie.