Mogliby, a nie są. I bardzo dobrze. Nie odbiegając od tematu moda - będzie dało się być minotaurem? Wielu z nich było bohaterami lochu.
Niestety, tylko w multi. W SP nie pasowałoby nam to fabularnie, niestety.
Mr.Bio jak planujecie stworzyć oblężenia zostawicie je takie jakie są w M&B czy mam nadzieję, że zmienicie?
Nowy system oblężeń jest narazie, hm, powiedzmy, że w sferze eksperymentalnej. W planach mamy oblężenia wzięte rodem z Heroes, czyli, gracz przy pomocy katapulty niszczy mury, przez których wyłomy następnie wbiegają jednostki i robią rzeź :) Ale jeszcze nie wiemy czy ten system sprawdzi się wystarczająco dobrze (problemem jest zachowanie SI).
Więc jednak będą krasnoludy. Kocham Was! Tyle tylko mi do szczęścia brakowało! :D
Jak moglibyśmy pozbawić Avlee trzonu ich armii? ;)
A co do piątki to ja zawsze przyjmuję dwie oceny: jako gra i jako kontynuacja serii heroes. I jako gra to w sumie nie jest taka zła, jest poniekąd grywalna, grafika na niezłym poziomie, kampanie bez pomysłu, ale zaciskając zęby da się przejść. Natomiast jako kontynuacja serii to cóż, ten twór nie ma prawa nazywać się Heroes... Zupełnie inny świat, projekt i wizja heroes'owych jednostek i lokacji praktycznie zgwałcona, a raczej zastąpiona przejaskrawionym, karykaturalnym wzorem tychże jednostek, no i najważniejsze: totalne odcięcie się od klimatu i historii Antagarichu znanego nam z oryginalnych Heroes'ów. A czwórka mimo, że była mocno nieudana to właściwie wynikła na życzenie fanów M&M :P (Ci z Was, którzy zgłębili historię zamku Forge, pewnie wiedzą o co chodzi) i uważam, że miała swój klimat, a i niektóre kampanie były na prawdę fajne :)