Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220435 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #675 dnia: Sierpnia 09, 2012, 18:07:09 »
    "Koniec offtopu ludzie, ten temat nie jest poświęcony takim sprawom."
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania, eh? Proszę, nie kontynuuj tej dyskusji by na zasadzie "moje musi być na górze" bo i tak zignoruję dalsze wywody.

Ja z kolei mam inne pytanie, wydaje mi się, że nikt jeszcze tej kwestii nie poruszył. Jak się będą miały czary do skilli i umiejętności? Czy będą uzależnione od jakiegoś współczynnika z karty postaci czy też tylko od many?

Offline kaxaj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #676 dnia: Sierpnia 09, 2012, 20:05:06 »
    To ja znowu zapytam o to, o co was męczyłem... Kiedy mogę się spodziewać mojego ukochanego jeźdźca na dziku?

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #677 dnia: Sierpnia 10, 2012, 08:01:55 »
    Widzę, że rozpętałem piekło xD

Nie taka była moja intencja, bądź co bądź. Ja bym chętnie zobaczył krasnoluda :) Już widzę tą armię tankerów wbijającą się klinem w cokolwiek stoi na ich drodze wspartą ulewą elfickich strzał.. Ten mod będzie epicki :D

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #678 dnia: Sierpnia 10, 2012, 09:40:27 »
    pytanko czy będzie księga czarów czy każdy czar będzie osobno i jakie będą bronie   

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Sierpnia 10, 2012, 10:42:14 »
    Avenroth ciekawe co powiesz jak cię legion truposzy zaatakuje :D
    Jedno słowo masakra :D

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #680 dnia: Sierpnia 10, 2012, 10:49:36 »
    Tak, masakra. Ich kości pękną pod naporem tęgich, zahartowanych ciał krasnoludów. I od ich młotów.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Sierpnia 10, 2012, 11:14:25 »
    Wystarczy że kilka krasnali zdechnie i już nową armie mam :D

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #682 dnia: Sierpnia 10, 2012, 12:23:46 »
    Powiedziałbym, że moje czarne smoki by zadeptały krasnoludów i szkielety razem, ale ich nie będzie, więc moi krzyżowcy załatwią krasnale, a mnisi odeślą umarlaków do grobów. ;)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #683 dnia: Sierpnia 10, 2012, 13:22:57 »
    Nie rozpędzaj się, jeszcze ifrity i minotaury ^^
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #684 dnia: Sierpnia 10, 2012, 13:38:09 »
    Amatorzy.. Łańcuch błyskawic załatwi wszystko.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Sierpnia 10, 2012, 14:04:42 »
    Zmienicie coś w dyplomacji a konkretniej z lordami w heroes byli oni hmm posłuszni do śmierci lub ucieczki. Dzik będzie zadawł duże obrażenia w szarzy? Uwzględnicie kły?

Offline atom101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Sierpnia 10, 2012, 14:31:59 »
    A ja użyję armagedonu i was rozwale :P

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #687 dnia: Sierpnia 10, 2012, 14:38:55 »
    Atom101, atomu użyj.
    Również modu się nie mogę doczekać, będzie to dla mnie ciekawa odskocznia od Równonocy. A przecież Heroes III, to najlepsza część serii, a IV i V ssie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #688 dnia: Sierpnia 10, 2012, 17:54:35 »
    No to po kolei :)

jest jakaś szansa że będą ukazane screeny z armii elfów i co niektórych bohaterów?
    Tak tylko pytam.
    Jest taka szansa, ale pod naporem zagorzałych fanów nekromancji zajmuję się teraz jednostkami Deyji. Potem będzie dla was mała niespodzianka i dopiero po niej będę mógł zająć się elfami :) Ciężko nadążyć za oczekiwaniami wszystkich, ale wierzcie mi, staram się jak mogę ;)

A ja bardzo czekam na screena minotaura :D
    Minotaur to w naszym modzie jednostka neutralna, więc na nią będzie trzeba trochę poczekać, chcemy mieć gotowe już wszystkie frakcje jak weźmiemy się za całą resztę :)

Ja z kolei mam inne pytanie, wydaje mi się, że nikt jeszcze tej kwestii nie poruszył. Jak się będą miały czary do skilli i umiejętności? Czy będą uzależnione od jakiegoś współczynnika z karty postaci czy też tylko od many?
    Mana będzie zależna od inteligencji, a moc czarów prawdopodobnie od jakiegoś skilla (może kilku?), ale na dzień dzisiejszy nie mogę wam dokładnie opisać jak to będzie wyglądało.

To ja znowu zapytam o to, o co was męczyłem... Kiedy mogę się spodziewać mojego ukochanego jeźdźca na dziku?
    Tak jak mówiłem, jednostki neutralne, a w tym Twój faworyt będzie robiony raczej na końcu etapu tworzenia jednostek. Priorytetem dla nas są frakcje, bo gdy one będą już skończone będzie można iść dalej, a jednostki neutralne zawsze można po drodze dorobić :]

Widzę, że rozpętałem piekło xD

Nie taka była moja intencja, bądź co bądź. Ja bym chętnie zobaczył krasnoluda :) Już widzę tą armię tankerów wbijającą się klinem w cokolwiek stoi na ich drodze wspartą ulewą elfickich strzał.. Ten mod będzie epicki :D
    Krasnoludy będą robione niestety w tym samym czasie co elfy, ale postaram się żeby wyglądały hardo, jako że w H3 były jedną z najlepszych jednostek drugiego poziomu. Może urozmaicę ich ścieżkę awansu o jakąś jednostkę dystansową, z porządną kuszą, masywnym młotem i przyzwoitą zbroją, dobrą np. na oblężenia :]

pytanko czy będzie księga czarów czy każdy czar będzie osobno i jakie będą bronie   
    To jak czary będą działały niedługo wam zaprezentujemy, więc póki ominę to pytanie i proszę o cierpliwość :)
    Pytanie o bronie jest dość ogólne, ale postaram się odpowiedzieć :]
    Na pewno gracz będzie miał dostęp do broni jednostek z H3, więc jeżeli podobała wam się kosa jakiegoś potworka z gry, będziecie mogli uzbroić w nią swoją postać. Poza tym zrobimy kilka standardowych broni, prawdopodobnie bazując na serii crpgów Might and Magic, oraz oczywiście artefakty z h3, a przynajmniej ich większość, bo niektóre w posiadaniu gracza byłyby zbyt potężne, a niektórych po prostu nie idzie zrobić (jak np. większy korbacz gnolli, albo płaszcze, chyba że zinterpretujemy je jako szaty z pelerynami dla magów, jeszcze się zobaczy :)

Avenroth ciekawe co powiesz jak cię legion truposzy zaatakuje :D
    Jedno słowo masakra :D
    Z jednej strony doskonali łucznicy elfów na armię deyji, która nie słynie ze wybitnie wyszkolonych tarczowników, oraz ciężka piechota krasnali, a z drugiej pancerni mroczni rycerze z dwuręcznymi kosami i lisze wskrzeszające trupy i z atakiem obszarowym... Masakra może być po obu stronach ;]

Powiedziałbym, że moje czarne smoki by zadeptały krasnoludów i szkielety razem, ale ich nie będzie, więc moi krzyżowcy załatwią krasnale, a mnisi odeślą umarlaków do grobów. ;)
    My też marzyliśmy o smokach w m&b, ale spójrzmy prawdzie w oczy... to m&b.

Amatorzy.. Łańcuch błyskawic załatwi wszystko.
    Zapewniam, że nie tylko łańcuch błyskawic będzie mógł znaleźć się w waszej księdze zaklęć :)

Zmienicie coś w dyplomacji a konkretniej z lordami w heroes byli oni hmm posłuszni do śmierci lub ucieczki. Dzik będzie zadawł duże obrażenia w szarzy? Uwzględnicie kły?
    Nie jesteśmy pewni czy w samej becie znajdziecie jakieś większe zmiany w dyplomacji, ale z biegiem czasu postaramy się z tym pobawić :]
    Otóż dziki będą zadawały naprawdę solidne obrażenia w szarży, będą za to niestety wolniej się rozpędzały i nie będą w stanie dojść do takiej prędkości jak konie. Jednym słowem, uwzględnimy nie tylko kły ;)

A ja użyję armagedonu i was rozwale :P
    Pamiętaj tylko, że armageddon będzie zadawał obrażenia też Twoim jednostkom, więc z takimi zaklęciami ostrożnie ;]

Atom101, atomu użyj.
    Również modu się nie mogę doczekać, będzie to dla mnie ciekawa odskocznia od Równonocy. A przecież Heroes III, to najlepsza część serii, a IV i V ssie.
    Owszem, H3 to najlepsza część serii, a do H4 można się jeszcze przełamać, swój klimat ma. I przede wszystkim w jakimś stopniu kontynuuje historię, nie to co (tfu!) H5.

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Sierpnia 10, 2012, 18:27:41 »
    Mr.Bio jak planujecie stworzyć oblężenia zostawicie je takie jakie są w M&B czy mam nadzieję, że zmienicie?