No to po kolei :)
jest jakaś szansa że będą ukazane screeny z armii elfów i co niektórych bohaterów?
Tak tylko pytam.
Jest taka szansa, ale pod naporem zagorzałych fanów nekromancji zajmuję się teraz jednostkami Deyji. Potem będzie dla was mała niespodzianka i dopiero po niej będę mógł zająć się elfami :) Ciężko nadążyć za oczekiwaniami wszystkich, ale wierzcie mi, staram się jak mogę ;)
A ja bardzo czekam na screena minotaura :D
Minotaur to w naszym modzie jednostka neutralna, więc na nią będzie trzeba trochę poczekać, chcemy mieć gotowe już wszystkie frakcje jak weźmiemy się za całą resztę :)
Ja z kolei mam inne pytanie, wydaje mi się, że nikt jeszcze tej kwestii nie poruszył. Jak się będą miały czary do skilli i umiejętności? Czy będą uzależnione od jakiegoś współczynnika z karty postaci czy też tylko od many?
Mana będzie zależna od inteligencji, a moc czarów prawdopodobnie od jakiegoś skilla (może kilku?), ale na dzień dzisiejszy nie mogę wam dokładnie opisać jak to będzie wyglądało.
To ja znowu zapytam o to, o co was męczyłem... Kiedy mogę się spodziewać mojego ukochanego jeźdźca na dziku?
Tak jak mówiłem, jednostki neutralne, a w tym Twój faworyt będzie robiony raczej na końcu etapu tworzenia jednostek. Priorytetem dla nas są frakcje, bo gdy one będą już skończone będzie można iść dalej, a jednostki neutralne zawsze można po drodze dorobić :]
Widzę, że rozpętałem piekło xD
Nie taka była moja intencja, bądź co bądź. Ja bym chętnie zobaczył krasnoluda :) Już widzę tą armię tankerów wbijającą się klinem w cokolwiek stoi na ich drodze wspartą ulewą elfickich strzał.. Ten mod będzie epicki :D
Krasnoludy będą robione niestety w tym samym czasie co elfy, ale postaram się żeby wyglądały hardo, jako że w H3 były jedną z najlepszych jednostek drugiego poziomu. Może urozmaicę ich ścieżkę awansu o jakąś jednostkę dystansową, z porządną kuszą, masywnym młotem i przyzwoitą zbroją, dobrą np. na oblężenia :]
pytanko czy będzie księga czarów czy każdy czar będzie osobno i jakie będą bronie
To jak czary będą działały niedługo wam zaprezentujemy, więc póki ominę to pytanie i proszę o cierpliwość :)
Pytanie o bronie jest dość ogólne, ale postaram się odpowiedzieć :]
Na pewno gracz będzie miał dostęp do broni jednostek z H3, więc jeżeli podobała wam się kosa jakiegoś potworka z gry, będziecie mogli uzbroić w nią swoją postać. Poza tym zrobimy kilka standardowych broni, prawdopodobnie bazując na serii crpgów Might and Magic, oraz oczywiście artefakty z h3, a przynajmniej ich większość, bo niektóre w posiadaniu gracza byłyby zbyt potężne, a niektórych po prostu nie idzie zrobić (jak np. większy korbacz gnolli, albo płaszcze, chyba że zinterpretujemy je jako szaty z pelerynami dla magów, jeszcze się zobaczy :)
Avenroth ciekawe co powiesz jak cię legion truposzy zaatakuje :D
Jedno słowo masakra :D
Z jednej strony doskonali łucznicy elfów na armię deyji, która nie słynie ze wybitnie wyszkolonych tarczowników, oraz ciężka piechota krasnali, a z drugiej pancerni mroczni rycerze z dwuręcznymi kosami i lisze wskrzeszające trupy i z atakiem obszarowym... Masakra może być po obu stronach ;]
Powiedziałbym, że moje czarne smoki by zadeptały krasnoludów i szkielety razem, ale ich nie będzie, więc moi krzyżowcy załatwią krasnale, a mnisi odeślą umarlaków do grobów. ;)
My też marzyliśmy o smokach w m&b, ale spójrzmy prawdzie w oczy... to m&b.
Amatorzy.. Łańcuch błyskawic załatwi wszystko.
Zapewniam, że nie tylko łańcuch błyskawic będzie mógł znaleźć się w waszej księdze zaklęć :)
Zmienicie coś w dyplomacji a konkretniej z lordami w heroes byli oni hmm posłuszni do śmierci lub ucieczki. Dzik będzie zadawł duże obrażenia w szarzy? Uwzględnicie kły?
Nie jesteśmy pewni czy w samej becie znajdziecie jakieś większe zmiany w dyplomacji, ale z biegiem czasu postaramy się z tym pobawić :]
Otóż dziki będą zadawały naprawdę solidne obrażenia w szarży, będą za to niestety wolniej się rozpędzały i nie będą w stanie dojść do takiej prędkości jak konie. Jednym słowem, uwzględnimy nie tylko kły ;)
A ja użyję armagedonu i was rozwale :P
Pamiętaj tylko, że armageddon będzie zadawał obrażenia też Twoim jednostkom, więc z takimi zaklęciami ostrożnie ;]
Atom101, atomu użyj.
Również modu się nie mogę doczekać, będzie to dla mnie ciekawa odskocznia od Równonocy. A przecież Heroes III, to najlepsza część serii, a IV i V ssie.
Owszem, H3 to najlepsza część serii, a do H4 można się jeszcze przełamać, swój klimat ma. I przede wszystkim w jakimś stopniu kontynuuje historię, nie to co (tfu!) H5.
Pozdrawiam, Mr. Bio