Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220438 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #660 dnia: Sierpnia 09, 2012, 14:13:03 »
    PS
    Z pozdrowieniami dla Pana MrAdrianPl  ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=FXDCkz72Koo
    Jak się od początku takiego gówniarza do nauki nie pogoniło to teraz już nic nie pomoże
    Dysortografia, pff...

Jakoś zbytnio nie obserwowałem tego wątku, jednak gdy przed chwilą zobaczyłem że będzie możliwość wskrzeszenia zmarłych na polu bitwy Liczem... czekam z niecierpliwością na moda! :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2012, 14:18:23 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #661 dnia: Sierpnia 09, 2012, 15:13:11 »
    dla waszej 3 mam jedno do powiedzenia oglondnijcie filmiki zanim go wyslecie bo chodzi o agresywn atak na kogosi jak pokazano na filmiku karzdemu kto napisze sory popelnilem blond bo jestem dyzortografikiem albo jezu nie czepiaj sie jestem dyzortografikiem wyslecie go

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #662 dnia: Sierpnia 09, 2012, 15:15:19 »
    No faktycznie pojechaliście po nim nieźle, ale Adrian to co piszesz to masło jest, 0 interpunkcji, czasami nie można się połapać o co chodzi.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #663 dnia: Sierpnia 09, 2012, 15:23:29 »
    Czy pojawią się takie postacie jak: Isra, Xsi, Vlodima, Moandor?

Yup, tak jak napisał Lutter bohaterowie pełnią rolę lordów, towarzyszy oraz 'quest giverów', także raczej się na nich natkniesz.
    Witam
    Kolejna seria pytań i pomysłów z mojej strony ;) . Czy będą obowiązywały jakieś "specjalne" zmiany morale w zależności od posiadanych jednostek w armii? Czy może będzie to tak jak w warband, że jeżeli mamy w oddziale żołnierzy frakcji z którą walczymy to ich morale po prostu spada?
    I czy do jednostek neutralnych nie można by dodać trolli? No wiecie tych co mieszkały pod mostem i naparzały we wroga rybami (albo mięsem, ciężko powiedzieć). Zmienić kolor skóry na zielony "zaokrąglić" brzuszek wyposażyć w przepaske, rybe no i do ataku :D . Oczywiście o ile jest możliwość i chęci ku temu :P .
    Pozdro
    Jeśli chodzi o morale to jeszcze się zastanowimy, bo zabieg podany przez Ciebie trochę by nam się gryzł z fabułą. Co do trolli to cóż... Nie są niezbędne, tak więc może po becie :)
    A zrobicie Żywiołaki umysłu ,i czy wampiry po ataku będą się regenerowć ?
    Będą Magogi ?Czy jak będzie się nekromantą to po bitwie będzie się otrzymywać szkielety,
     a kiedy zdobędzie się kaptur wampira i kilka innych artefaktów to będziemy dostawać wampiry ?
    Wampiry zapewne będą się regenerować, co do zjaw, to ich ataki będą zabierały punkty many, więc jak ktoś zamierza grać magiem to pilnować się ;]
    Nekromancja na pewno będzie występowała w modzie, nie wiemy jeszcze do końca w jakiej postaci. Jeśli zaś chodzi o artefakty, to zapewne kaptur wampira będzie w naszym arsenale. Żywiołaki będą prawdopodobnie 3: żywiołak powietrza, ognia i ziemi (może jeszcze zrobimy żywiołaka wody, ale pewnie będzie zmieniony).
    A jak już jesteśmy przy smokach, to nie wszystkie przecież latały :)

Kryształowe smoki i Czarodziejskie Smoki biegały sobie po ziemi normalnie :P
    No właśnie ze smokami jest duży kłopot, nawet tymi chodzącymi (chodzi o rozmiar), przy silniku WB wyglądałyby co najmniej nie na miejscu, a co najwyżej dość komicznie. Raczej wykluczam możliwość ich pojawienia się w modzie.

PS. Haller, fajny avek ;)

PSS. MrAdrianPl, jak coś co piszesz w poście jest podkreślone na czerwono, to prawdopodobnie trzeba zmienić "ż" na "rz", "u" na "ó", a "h" na "ch" itd, taka mała, darmowa wskazówka ode mnie :) Rozumiemy, że jesteś dysortografikiem, ale postaraj się proszę pisać poprawniej, jak napisał Darson, czasem ciężko się połapać o co Ci chodzi.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline maknow1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #664 dnia: Sierpnia 09, 2012, 15:50:57 »
    dla waszej 3 mam jedno do powiedzenia oglondnijcie filmiki zanim go wyslecie bo chodzi o agresywn atak na kogosi jak pokazano na filmiku karzdemu kto napisze sory popelnilem blond bo jestem dyzortografikiem albo jezu nie czepiaj sie jestem dyzortografikiem wyslecie go

No cóż bronisz sie rękami i nogami jak tylko możesz :P . Rób tak jak mówi Devil_Imp, chwila poświęcona na napisanie posta to nie chwila stracona ;) . Aha i czytanie książek naprawdę pomaga.
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:09:02 »
    ok ja się staram jak nie jestem wkurzony ale ja mam dużo problemów z pisaniem nie tylko dyzortografie ale nie pamiętam wszystkiego czytam dużo fantastyki  i to tyle

Offline maknow1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #666 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:11:45 »
    Ok, ważne że się starasz ;) Ten post był już bardzo spoko.
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #667 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:13:17 »
    Miły offtop

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #668 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:14:40 »
    Przepraszam, ale się wtrącę.
    Może i masz i tą dysgrafie, ale to nie zwalnia Cię z pisania poprawną polszczyzną. Masz wbudowany słownik w przeglądarce i zacznij go używać. A bronisz się cały czas tą śmieszną dysgrafią, co każdy powinien mieć głęboko w  poważaniu. Przyjdzie użytkownik, nabluzga, a potem powie, że dostał ataku wściekłości i musiał wyładować się pisząc na kogoś obraźliwie.
    Czytasz dużo fantastyki. Hmm... Za to jak ja czytam twoje posty, to wydaje mi się, że jestem na jakimś obcojęzycznym forum i włączyłem tłumacza google przez przypadek.
    Sprawdzanie pisowni to nie jest trudna rzecz, chociaż język polska trudna bardzo.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #669 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:29:55 »
    Błagam litości...czy tu rozmawiamy o modzie czy poprawnej polszczyźnie? Przyznaje że sam mam problemy z dysleksją ale poprawiam błędy zanim mi ktoś zwróci uwagę, a jak  ktoś mnie przyłapie na błędzie to poprawiam go, żebym nie miał problemów. Jak wielu użytkowników pisało wcześniej...  na czerwono pokazuje błąd, więc trzeba to poprawić!

Teraz wracamy do moda... jest jakaś szansa że będą ukazane screeny z armii elfów i co niektórych bohaterów?
    Tak tylko pytam.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #670 dnia: Sierpnia 09, 2012, 16:37:31 »
    Teraz wracamy do moda... jest jakaś szansa że będą ukazane screeny z armii elfów i co niektórych bohaterów?
    Tak tylko pytam.

Dobry elf to martwy elf! Dawać umarlaków! :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #671 dnia: Sierpnia 09, 2012, 17:24:35 »
    dobra koniec tematu rozmawiajmy o modzie

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #672 dnia: Sierpnia 09, 2012, 17:42:07 »
    A ja bardzo czekam na screena minotaura :D
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #673 dnia: Sierpnia 09, 2012, 17:51:57 »
    Masz wbudowany słownik w przeglądarce i zacznij go używać. A bronisz się cały czas tą śmieszną dysgrafią

Dysgrafia to coś zupełnie innego.
    Dysortografia- gość łonczy się w bulu i nadziej.
    Dysgrafia - gość pisze poprawnie ale trudno go odczytać.

Reasumując: dysgrafik to nie osoba nie znajaca ortografii tylko bazgroląca z różnych przyczyn. Koniec offtopu ludzie, ten temat nie jest poświęcony takim sprawom.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #674 dnia: Sierpnia 09, 2012, 17:59:20 »

Dysgrafia to coś zupełnie innego.
    Dysortografia- gość łonczy się w bulu i nadziej.
    Dysgrafia - gość pisze poprawnie ale trudno go odczytać.

Reasumując: dysgrafik to nie osoba nie znajaca ortografii tylko bazgroląca z różnych przyczyn. Koniec offtopu ludzie, ten temat nie jest poświęcony takim sprawom.
    Dziękujemy, że w topicu o MODZIE podzieliłeś się z nami tą jakże pasującą do tematu wiedzą. Bo oczywiście ma to wiele wspólnego z dziełem Mr. Bio i teamu.

A teraz może zakończymy kazanie udzielane trollowi(Bo dysortografia to jedno, ale pisać źle niemal każdy wyraz to drugie) i wrócimy do faktycznego tematu dyskusji, czyli moda.

Jak już wspomnieli niektórzy przedmówcy, miło byłoby zobaczyć jakieś aktualne screeny Elfów, lub jeśli się za nich wzięliście, Minotaurów.