Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #630 dnia: Sierpnia 06, 2012, 23:00:41 »
    To mój pierwszy post na tym forum :) . Mod zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie i nie moge się doczekać momentu w którym odpale to cudo. Mam też pytanie: czy można będzie zrobić ... nie wiem jak to opisać ... po prostu zrobić tak żeby tworząc bohatera jaszczuroludzia nauczyć go np. nekromancji ? Dodam, że pociąga mnie właśnie taka możliwość :P . Życze twórcom miłej i wytrwałej pracy. Pozdro ^^,
    W imieniu teamu CoMM i całego forum witam serdecznie :)
    Czy od początku wystartować jaszczuroludzim nekromantą będzie się dało... ciężko to przewidzieć, ale nawet jeżeli nie, zawsze będzie można nauczyć się czarów nekromancji, przybrać czarne szaty i wskrzeszać trupy :)
    Za życzenia dziękujemy i póki co się spełniają, praca dostarcza nam przyjemności (przynajmniej mi ;p) i jest z pewnością wytrwała ;)

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #631 dnia: Sierpnia 07, 2012, 07:55:34 »
    No i wszystko ładnie ślicznie :). Gorgona pikna.

Co do areny panowie. To sprawa bardzo drugorzędna, jak dla mnie przynajmniej. Najpierw wydajcie betę, potem możecie nad nią kombinować ;)

ale tak piszę to i piszę... Może by zrobić z areny "Festiwal Życia" taki jak w kampanii HoM&M3? Wygrywa specyficznie ten, kto zarąbie więcej wrogów przez wszystkie rundy. Albo coś takiego. Duuużo słabszych mobów i parę pełnoprawnych "uczestników" turnieju wrzuconych w młyn mieczy :D

A jak nie, to tylko wspomnę, że Askomo w Nowej Ojczyźnie miał super system aren. Nie wiem tylko czy to jego czy kogoś innego

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #632 dnia: Sierpnia 07, 2012, 11:35:53 »
    W Nowej Ojczyźnie zastosowano taki sam system areny i turniejów jak we Florisie -.-

Ja z kolei mam pomysł w stylu Survival (gauntlet taki jak w TLD).

Jesteś sam na arenie:

1 fala - trzech przeciwników (1 lvl jednostki)
    2 fala - czterech (1 lvl)
    3 fala - pięciu (1 lvl)
    4 fala - sześciu (3 = 1 lvl i 3 = 2 lvl)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #633 dnia: Sierpnia 07, 2012, 12:08:10 »
    A ja mam pytanie odnośnie najnowszego dodatku. Uwzględnicie go? Jeśli tak czy będzie 10 miasto - Cove (Przystań)
    Więcej info http://www.heroes3.eu/

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #634 dnia: Sierpnia 07, 2012, 15:39:46 »
    A ja mam pytanie odnośnie najnowszego dodatku. Uwzględnicie go? Jeśli tak czy będzie 10 miasto - Cove (Przystań)
    Więcej info http://www.heroes3.eu/

Z tego co wiem twórcy tego moda polegają na oryginalnej serii, a nie milionie dodatków wydanych przez modderów. Pozdrawiam :P

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #635 dnia: Sierpnia 07, 2012, 18:26:06 »
    Tak jak już powiedział Bloomy, nasz mod nie bazuje na fanowskich dodatkach, rozszerzeniach czy dopowiedzeniach, tylko na oryginalnej serii :) A co za tym idzie nie będzie 10 miasta - Przystani z całą jego historią, ani jednostek z WoGa czy jeszcze innego fanowskiego dodatku :)

Ja z kolei mam pomysł w stylu Survival (gauntlet taki jak w TLD).
    1 fala - trzech przeciwników (1 lvl jednostki)
    2 fala - czterech (1 lvl)
    3 fala - pięciu (1 lvl)
    4 fala - sześciu (3 = 1 lvl i 3 = 2 lvl)
    Pomysł ciekawy i z pewnością godzien rozważenia, ale jak mówił Avenroth arena to póki co sprawa drugorzędna. Jedyne co mogę zagwarantować to to, że nie spotkacie starego systemu areny z nativa :)

ale tak piszę to i piszę... Może by zrobić z areny "Festiwal Życia" taki jak w kampanii HoM&M3? Wygrywa specyficznie ten, kto zarąbie więcej wrogów przez wszystkie rundy. Albo coś takiego. Duuużo słabszych mobów i parę pełnoprawnych "uczestników" turnieju wrzuconych w młyn mieczy :D
    Festiwal życia jest związany z tradycjami barbarzyńskimi i służył do wybierania nowego króla (nie wspominając już, że to wydarzenie miało miejsce co 30 lat), więc zrobienie z areny owego festiwalu trochę nam nie leży :)
    A z resztą i tak mamy co do niego inne plany ;]

Pozdrawiam, Mr. Bio :]

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Sierpnia 08, 2012, 09:07:47 »
    Huh, pewnie masz racje. Specjalistą od Heroesowego lore nie jestem ;)

Czyli mówisz, będzie quest ze wspomnianym Festiwalem. Fajnie :D

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #637 dnia: Sierpnia 08, 2012, 10:31:25 »
    Mam pytania...skoro z z ludzi będą wszyscy prócz gryfów to chciałbym się spytać o kapłanów i arcykapłanów, będą tu występować i czym by indywidualnie by strzelali?

Teraz lochy, wiemy Minotaury z ulepszeniami i Beheldery, ale  ciężko mi wyobrazić Minotaura z łukiem czy z kuszą.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #638 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:16:24 »
    Czemu niby? Minotaury w Lochach występowały równie pospolito co ludzie na zewnątrz w Hirołsach. A to, że w H5 zrobili z nich niewolników to inna sprawa.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #639 dnia: Sierpnia 08, 2012, 11:33:33 »
    Po samych screenach widać, że mod będzie palce lizać.
    Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać :D

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #640 dnia: Sierpnia 08, 2012, 13:40:47 »
    Czemu niby? Minotaury w Lochach występowały równie pospolito co ludzie na zewnątrz w Hirołsach. A to, że w H5 zrobili z nich niewolników to inna sprawa.

Nie mówiłem że nie widzę Minotaura w modzie czy w całym herosie tylko miałem na myśli to że zawsze Minotaur był ukazywany z bronią obuchową , toporem, ostatecznie z włócznią ale z łukiem i kuszą nigdy nie widziałem i tyle.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Sierpnia 08, 2012, 14:11:15 »
    Mam pytania...skoro z z ludzi będą wszyscy prócz gryfów to chciałbym się spytać o kapłanów i arcykapłanów, będą tu występować i czym by indywidualnie by strzelali?
    Mnisi i kapłani będą strzelali tym samym co w H3, czyli jakimś rodzajem zaklęcia :). Nie wiem czemu miałoby być inaczej.

Teraz lochy, wiemy Minotaury z ulepszeniami i Beheldery, ale  ciężko mi wyobrazić Minotaura z łukiem czy z kuszą.
    Mnie również sobie ciężko takowego minotaura wyobrazić i raczej takich w modzie nie zobaczymy. Ścieżka awansu minotaura nie będzie skomplikowana i raczej nie znajdzie się w niej żaden minotaur kusznik czy łucznik. Nie wiem skąd więc taka wątpliwość.

Zgadza się, lecz wydaje mi się, że minotaur kusznik czy łucznik był równie często spotykany co ogr nekromanta :)

Offline maknow1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Sierpnia 08, 2012, 14:42:57 »
    Witam
    Nasunęło mi się kolejne pytanie co do moda, mianowicie, czy jeżeli podczas walki nekromanta przywoła szkielety lub zombie z ciał zabitych ludzi (mniej więcej tak jak na filmie Mata) to one będą zostawać z bohaterem po walce czy znikną? I jak to będzie z tym przyzywaniem, czy można będzie przywołać szkielety bądź inne ... "cuda"(Xd) z ciał stworków takich jak pegazy, gorgony i inne tego typu "nie|humanoidy" ?
    Pozdro :)
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #643 dnia: Sierpnia 08, 2012, 14:54:22 »
    Ożywione szkielety, zombie czy inne cuda nie zostaną w armii bohatera na stałe, będą tylko na bitwie, a potem obrócą się w zwłoki i gracz już ich nie zobaczy :)
    Ożywiać będzie się dało tylko humanoidalne stworzenia, tak więc gorgony czy pegazy nie wchodzą w grę :)

Offline maknow1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Sierpnia 08, 2012, 15:07:23 »
    Rozumiem, szkoda :P fajnie by wyglądał szkielet gorgony rozjeżdżający przeciwników jak żywy odpowiednik :D  .
    Bóg, Honor, Ojczyzna !