Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220360 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #555 dnia: Lipca 25, 2012, 21:56:28 »
    Istnieje coś takiego jak hitboxy. Nie jestem pewien czy niemożliwe byłoby ustawienie braku obrażeń między kośćmi.

Offline Kourian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #556 dnia: Lipca 25, 2012, 22:38:23 »
    Odnośnie szkieletów i przenikania strzał między żebrami, itp. Grałeś w warbanda? Nie mam więcej pytań :P
    Grałem w Warbanda i na początku wszystkie ficzery były impossible do zrobienia. Grając dzisiaj mamy ruchomą florę, łódki, czołgi,  miotacze ognia, dżiny czy zjawy. Nie wiem wiele o modowaniu, ale od dawien dawna bacznie przyglądałem się powstającym modom, więc się grzecznie pytam. Ten mod szczególnie mnie zainteresował i próbuje się po prostu dowiedzieć czegoś więcej na jego temat, a nie wdawać się w bezowocne dyskusje nie na temat :P Koniec przekazu.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #557 dnia: Lipca 25, 2012, 22:48:39 »
    Aktualnie postac ma 18 hitboxów. Teraz dodajmy do tego powiedzmy 4-5 hitboxów na żebro(musimy zaznaczyć krzywiznę)*ilość żeber(powiedzmy 18). Daje nam to postać mającą około 100 hitboxów. Idąc tym tropem otrzymamy postać obciążającą silnik fizyczny WB aż pięciokrotnie bardziej(przyjmując że w ogóle WB obsłuży taką ilość hitboxów na postać, w co wątpię). Należy też wziąć pod uwagę że stałokrokowy silnik fizyczny działa z pewną aproksymacją i wszystkie zdarzenia aby zapobiec wybuchowi silnika fizycznego mają kroki pewnej długości. Tak więc przez odpowiednio krótkie  hitboxy(mające przekrój mniejszy niż prędkość pocisku*czas między poszczególnymi krokami) pocisk może zwyczajnie przelecieć. Podsumowując nie ma nawet po co się za to zabierać.

Offline Kourian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #558 dnia: Lipca 25, 2012, 23:19:21 »
    Dzieki Mat za sensowne wytłumaczenie :P

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #559 dnia: Lipca 26, 2012, 00:11:17 »
    Skoro To jednostka można by było nią być tak z ciekawości pytam zamist mieczy kupowało by się jakieś nakładane rogi : )
    Może po becie...
    ...
    ...
    Albo nie, raczej nie :) Nie jesteśmy zwolennikami tego typu eksperymentów. Jak chcesz, to możemy wypuścić osobny mini-mod będący symulatorem życia gorgony :)
    A po walce żołnierze Ci wracają ;D Właśnie, będzie nekromancja ;)? Coś a'la że po bitwie zbieramy ich jako uwolnionych więźniów.
    Zobaczymy jak nam wyjdzie, teoretycznie, moglibyśmy zrobić taką zdolność, ale nie wiemy jak to wypadnie na tle balansu frakcji.
    Najpierw muszę pogratulować twórcom za tego moda i życzyć im jak najszybszego postępu w pracach nad nim.
    Musze się przyznać że dawno nie grałem w H3 ale i ile dobrze pamiętam to gorgony ziały/buchały kwasem co pośrednio może potwierdzić opis tego stwora na tej stronie (wiem że nie jest ona powiązana bezpośrednio z grą ale i twórcy musieli z czerpać z czegoś pomysły)
    Żałuje że w armii Tatali nie zobaczę oślizgów (bądź ważek jak kto woli). Nie wiem jak będzie wyglądał balans w modzie( to zadanie moderów/beta testerów )  ale walka przeciwko bastionowi może stwarzać mały problem ( elfy - BEST ŁUCZNICY, krasnoludy - twarda piechota i szybka kawaleria - pegazy). Ważki mogły by pomóc w "neutralizacji" pierwszego z zagrożeń ze względu na swój mały model. Poruszać mogły by się jak zjawy tzn. unosić się kilkanaście cm nad ziemią, lecz jak zwykle trudna animacja psuje wszystko. Może kiedyś się ich doczekam. Ale na razie mogę mieć nadzieję na jak najszybsze ( oczywiście z zachowaniem dobrej jakości) ukończenie prac nad betą.
    Dziękujemy za miłe słowa i zapewniamy, że balans zostanie utrzymany. Tak jak się zastanowić, to wszystkie frakcje będą po prostu bardzo mocne (aczkolwiek każda ma jakąś słabość), jednym słowem równowaga zostanie zachowana. Nad oślizgami już się zastanawialiśmy, jednak ich wykonanie wiąże się z dość dużym ryzykiem, że coś pójdzie nie tak. Jeśli bardzo chciałbyś je zobaczyć w modzie, to może w wolnej chwili wykonamy jakąś próbną wersję i poddamy ją Waszej ocenie :)
    Były jeszcze jakieś artefakty pozwalające przyzywać jednostki z wyższego poziomu (lisze), ale zostały one wprowadzone w Ostrzu Armaggedonu i Cieniu Śmierci.

Devil_Imp: Właśnie się zabrałem za Ostrze Armaggedonu i nie mogę przejść kampanii Dracona :(
    Chodzi ci zapewne o "Płaszcz Nieumarłego Króla", otóż jeszcze nie wiemy czy będzie on dostępny w modzie. Prawdopodobnie, przemierzając bezkresy Antagarichu w naszej modyfikacji natkniecie się na jego elementy składowe, ale samo złożenie w jeden artefakt raczej odpada (ze względów fabularno-logicznych, to trochę jakby pozwolić Wam na złożenie samego Ostrza Armageddonu, ale nie martwcie się, będziecie mieli co kolekcjonować i w mistyczny sposób spajać w jedno w CoMM'ie).

PS. Tak, kampania z Draconem jest wyjątkowo trudna, ale H3 to gra, w której po prostu czasem warto wypróbować różne warianty swoich taktyk, ergo w Twoim przypadku proponuję ich zmianę i ponowne podejście (niestety w Heroes tak bywa, trzeba próbować różnych sposobów do upadłego)

PSS. Aby dojść do Gelu nie trzeba przechodzić Dracona, wystarczy pierwsza misja w kampanii z 'Żelaznoręką Katariną' :)
    Widzisz Filcu jaką Ci szef fuchę załatwił ;p

A tak ogólnie to jedyny i pierwszy mod w historii na jakiego osobiście czekam.Czuje że będzie moc
    Dziękujemy za wypożyczenie Filca i za pokładaną w nas wiarę. Osobiście zapewniam, że jest na co czekać!
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #560 dnia: Lipca 26, 2012, 18:35:02 »
    A co z multi wiem że w modzie głównie o singla chodzi ale będą jakieś dobre  mapki by liszą się pobawić z innymi : D

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #561 dnia: Lipca 28, 2012, 14:13:33 »
    Tak więc zająłem się tą gorgoną, faktycznie, nie był to mój najlepszy model, mam nadzieję, że ta wersja wam to wynagrodzi:
    (click to show/hide)

@ggpaw Trybem multiplayer zajmiemy się po doszlifowaniu moda na singla. Postaramy się jakoś go może urozmaicić, na pewno udostępnimy wam wszystkie humanoidalne rasy. A o mapki nie trzeba się martwić :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #562 dnia: Lipca 28, 2012, 14:17:35 »
    Ale fajny byczek!
    Śliczny model!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #563 dnia: Lipca 28, 2012, 15:00:31 »
    Wiem, czepiam się, ale wydaje mi się, że mogłaby być trochę dłuższa.
    Żeby było widać, że jest większa i silniejsza od konia. :) (W końcu to ma być najmocniejsza jednostka Tatalii, nie?)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #564 dnia: Lipca 28, 2012, 15:09:00 »
    Teraz weźcie takiego szarżującego byka za rogi...opcja rodeo by okiełznać bestię nie w chodzi w grę?
    A jedno pytanie, jak wiadomo niektóre jednostki można zatrudnić w karczmie lub przez budynek...w jednostkach jest opcja rozmawiaj by się dowiedzieć o statach jednostki i jak to w ich przypadku będzie wyglądać? "Ja( Le Pan) - O powiedź mi coś o sobie... Gorgona (Jednostka) - Oczywiście panie..."? albo samej karczmie... to jak włączamy rozmowę to wyjdzie nam coś takiego " Hej nie zatrudnisz nas panie?".

Rozmowa z Gorgoną będzie bardzo ciekawa.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #565 dnia: Lipca 28, 2012, 15:25:20 »
    To jest chyba nie do ominięcia... choć przypomniało mi się rozmawianie z wookie'mi w Star wars modzie po ludzki :D .
    A Gorgonka szykowna. Zdecydowanie lepsza od tamtej ;) .

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #566 dnia: Lipca 28, 2012, 15:28:40 »
    Nom, zdecydowanie lepsza, już nie czepię się oczu bo są fajne i wg. mnie gorgona jest ładna.
    Ale jeszcze zostaje kolor, wg. mnie jest taki dziwny, byczek wygląda jak z włóczki ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2012, 15:32:25 wysłana przez Darson »
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #567 dnia: Lipca 28, 2012, 15:44:32 »
    Dokładnie, kolor powinien być bardziej byłyszczący i metaliczny.

Postaramy się jakoś go może urozmaicić, na pewno udostępnimy wam wszystkie humanoidalne rasy
    Tylko humanoidalne? Nie ma szans zagrać np. gorgoną?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #568 dnia: Lipca 28, 2012, 16:15:47 »
    Tylko humanoidalne? Nie ma szans zagrać np. gorgoną?
    Może po becie...
    ...
    ...
    Albo nie, raczej nie :) Nie jesteśmy zwolennikami tego typu eksperymentów. Jak chcesz, to możemy wypuścić osobny mini-mod będący symulatorem życia gorgony :)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #569 dnia: Lipca 28, 2012, 16:40:07 »

Krótko, zwięźle i na temat... ;)