Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #540 dnia: Lipca 24, 2012, 21:36:38 »
    @up
    Omg takiej głupoty jeszcze nie słyszałem "nakładane rogi" Było pisane, że będzie można grać istotami humanoidalnymi, jak ty sobie wyobrażasz najmowanie jednostek przez gorgonę... przyjmowanie zleceń, misje, gorgony nie mówią o ile mi wiadomo
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #541 dnia: Lipca 24, 2012, 21:38:53 »
    Przeciesz  napisałem że z ciekawości pytam a nie jakieś od razu ło ło ja chcę być gorgoną czy coś tam tak tylko pytałem

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #542 dnia: Lipca 24, 2012, 21:53:56 »
    Przeciesz  napisałem że z ciekawości pytam a nie jakieś od razu ło ło ja chcę być gorgoną czy coś tam tak tylko pytałem
    Ale to było najzwyczajniej w świecie bardzo głupie pytanie...

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Lipca 24, 2012, 22:22:06 »
    A co do tych gorgon to mam nadzieję że zostaną im troche poprawione głowy bo są jakieś takie niewyrażne
    Ps czemu odrazu moje bloomy porostu mam nadzieję że zostaną poprawione
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2012, 22:34:29 wysłana przez ggpaw »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #544 dnia: Lipca 24, 2012, 22:24:21 »
    Nie mogę się powstrzymać! :D

Twoje gorgony niewyraźnie dziś wyglądają? Kup Rutinoscorbin!

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #545 dnia: Lipca 24, 2012, 22:55:01 »
    Otóż gorgony buchały ogniem. Dokładnie była to udana próba stworzenia w HoMM3 zapalania siarki, gorgona buchała zapalaną siarką ;)

Offline Kourian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #546 dnia: Lipca 25, 2012, 00:17:00 »
    Najpierw muszę pogratulować twórcom za tego moda i życzyć im jak najszybszego postępu w pracach nad nim.
    Musze się przyznać że dawno nie grałem w H3 ale i ile dobrze pamiętam to gorgony ziały/buchały kwasem co pośrednio może potwierdzić opis tego stwora na tej stronie (wiem że nie jest ona powiązana bezpośrednio z grą ale i twórcy musieli z czerpać z czegoś pomysły)
    Żałuje że w armii Tatali nie zobaczę oślizgów (bądź ważek jak kto woli). Nie wiem jak będzie wyglądał balans w modzie( to zadanie moderów/beta testerów )  ale walka przeciwko bastionowi może stwarzać mały problem ( elfy - BEST ŁUCZNICY, krasnoludy - twarda piechota i szybka kawaleria - pegazy). Ważki mogły by pomóc w "neutralizacji" pierwszego z zagrożeń ze względu na swój mały model. Poruszać mogły by się jak zjawy tzn. unosić się kilkanaście cm nad ziemią, lecz jak zwykle trudna animacja psuje wszystko. Może kiedyś się ich doczekam. Ale na razie mogę mieć nadzieję na jak najszybsze ( oczywiście z zachowaniem dobrej jakości) ukończenie prac nad betą.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Lipca 25, 2012, 09:30:27 »
    Zawsze będzie można magia wyrównać szanse ;)

Ja tam bym się najbardziej nekropolis bał. Pancerne szkielety jako mięsko armatnie(hmm...), Czarni Rycerze z flanki i lisze ostrzeliwujące cie obszarowo. Sama frajda :D
    O wampajerach to ja już nawet nie wspominam...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #548 dnia: Lipca 25, 2012, 10:19:08 »
    A po walce żołnierze Ci wracają ;D Właśnie, będzie nekromancja ;)? Coś a'la że po bitwie zbieramy ich jako uwolnionych więźniów.
    (click to show/hide)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #549 dnia: Lipca 25, 2012, 12:54:56 »
    W oryginalnym Heroes of Might and Magic III można było (z tego co pamiętam) przywracać tylko szkielety/kościeje (po ulepszeniu zdolności) jako określony procent (max. chyba 30%) wrogiej armii.

Były jeszcze jakieś artefakty pozwalające przyzywać jednostki z wyższego poziomu (lisze), ale zostały one wprowadzone w Ostrzu Armaggedonu i Cieniu Śmierci.

Devil_Imp: Właśnie się zabrałem za Ostrze Armaggedonu i nie mogę przejść kampanii Dracona :(
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #550 dnia: Lipca 25, 2012, 16:32:21 »
    Jak dla mnie droga smokobójcy była najgorsza pod względem trudności...szczególnie przy ograniczonej ilości jednostek i określonym czasie wykonania zadania.

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #551 dnia: Lipca 25, 2012, 17:01:29 »
    Spróbujcie grać Katarzyną w głównej misji z Ostrza Armagedony nazwanej ostrzem armagedonu. Heh ostatnia misja to jest dopiero HardCore

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #552 dnia: Lipca 25, 2012, 19:12:14 »
    Chciałbym ogłosić, że nasz team wzbogacił się o jedną osobę, mianowicie o Filcefixa.
    Pozdrawiam, Mr. Bio

Widzisz Filcu jaką Ci szef fuchę załatwił ;p

A tak ogólnie to jedyny i pierwszy mod w historii na jakiego osobiście czekam.Czuje że będzie moc

Offline Kourian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Lipca 25, 2012, 19:48:59 »
    Hmm zastanawia mnie jedna sprawa, a mianowicie jak będzie wyglądało strzelanie w szkielety. Dokładnie czy strzały będą przelatywały między powiedzmy na to żebrami czy będą pomiędzy nimi utykać. Wydaje mi się, że w HoMM trupiosze nie posiadały żadnych nadprzyrodzonych umiejętności w unikaniu wszelkiej maści pocisków. Jeszcze jedno: Licze będą grywalna "rasą" czy konieczne będzie wykonanie jakiegoś questa po którym nasza postać zamieni się w "żywego truposza".

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #554 dnia: Lipca 25, 2012, 20:42:57 »
    Hmm zastanawia mnie jedna sprawa, a mianowicie jak będzie wyglądało strzelanie w szkielety. Dokładnie czy strzały będą przelatywały między powiedzmy na to żebrami czy będą pomiędzy nimi utykać. Wydaje mi się, że w HoMM trupiosze nie posiadały żadnych nadprzyrodzonych umiejętności w unikaniu wszelkiej maści pocisków. Jeszcze jedno: Licze będą grywalna "rasą" czy konieczne będzie wykonanie jakiegoś questa po którym nasza postać zamieni się w "żywego truposza".

Odnośnie szkieletów i przenikania strzał między żebrami, itp. Grałeś w warbanda? Nie mam więcej pytań :P