Mam kilka pytań:
1) Ale Gelu był w Cieniu Śmierci, a nie w Ostrzu Armaggedonu (chyba, że nie doszedłem jeszcze do takiej misji)?
2) Czy możecie wrzucić jakiś filmik z Gorgoną i pokazać (tak jak z Dżinem) jak atakuje, jak się porusza, albo chociaż opisać?
3) Widzę, że Gorgona oparta jest na szkielecie konia, ale będzie osobną jednostką najemną z drzewkiem rozwoju, a nie wierzchowcem (broń Boże) prawda?
1. Postać Gelu występowała w obu dodatkach do H3 i w obu odgrywała kluczową rolę. Nie dokopałeś się do Gelu w Ostru? Shame on you! A tak na serio, to radzę przejść, kampania równie udana jak te z Cienia Śmierci.
2 i 3. Na razie to suchy model, oczywiście wykorzystujemy szkielet konia, ale będzie ona zwyczajną jednostką, bezlitośnie buchającą we wroga kłębami... Hmm... Właśnie, kłębami czego? To był jakiś kwas, czy może buchała ogniem? Animacja Heroes'owe wydaje mi się niejasna w tym aspekcie, no ale cóż, trudno. Nasza gorgonka będzie buchała, jeszcze nie wiemy czym, ale będzie! :)
Lecz chodzi mi o to że główna kampania Heroes 3 nie ma dalszego rozwinięcia, przejdziesz i już, HoMM 4 wynika z dodatku w którym właśnie dzieją się dane wydarzenia.
Możesz potraktować wątek główny z naszego moda jako rozwinięcie oryginalnej kampanii (tak, wiem, bawimy się w bogów majstrując przy świecie tak świetnie opracowanym i zaprojektowanym jak właśnie Might&Magic), albo przynajmniej jako rozjaśnienie niektórych wątków.