Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #525 dnia: Lipca 24, 2012, 15:59:23 »
    Czekam, czekam niecierpliwie na wydanie tego modu. Zawsze się przyda mod w takiej tematyce, a jak widzę po screenach (albo po filmiku) jest zajebisty. A w Herosy też się grało, oczywiście, chodzi o trójeczke, bo dwie późniejsze części już nie przypadły do gustu i po zagraniu w demo odechciało mi się kupować. Tak coś w stylu Twierdzy, wcześniejsze części trzymały poziom, aż nowa mimo iż z lepszą grafiką była i tak do bani.
    Powodzenia więc nie będe życzył, bo Wam tego nie potrzeba. A jak oceniacie procent prac nad betą? Czy wolicie tego nie ujawniać?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #526 dnia: Lipca 24, 2012, 16:30:57 »
    Myliłem się co do tych szkieletów, macie na razie gorgony :)
    (click to show/hide)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #527 dnia: Lipca 24, 2012, 17:05:28 »
    Nie. Nie wiem czy Ty Exetes przechodziłeś kiedykolwiek H3, czy tylko obejrzałeś intro do H4 ale NIE. Gelu dochodzi w jednym z dodatków, a główny wątek (Restoration of Erathia) opowiada o odparciu Kreegan i Nighonu, pokonaniu ożywionego króla Gryphonhearta etc.

Wątek z Gelu, ostrzem Armageddonu jest opisany w dodatku o tej nazwie. 
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2012, 17:14:13 wysłana przez Bloomy »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #528 dnia: Lipca 24, 2012, 17:31:18 »
    Póki co wyglądają one wątło.. Jak konie.. Powinny być bardziej bykowate :P

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #529 dnia: Lipca 24, 2012, 18:04:59 »
    Bez obrazy, dla mnie wyglądają z lekka jak na pakowane i dodatku z rogami owce.
    Trzeba jednak pogratulować trudu i chęci stworzenia tych stworzeń.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #530 dnia: Lipca 24, 2012, 18:15:40 »
    Postaram się wymodelować bardziej bary i tyłek, macie tu dla porównania:
    (click to show/hide)
    Może łeb powinienem też trochę jeszcze poprawić.

Za gratulację dziękuję, a za krytykę się nigdy nie obrażamy :)
    To Wam ma się w końcu podobać, nie? ;)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #531 dnia: Lipca 24, 2012, 18:17:33 »
    są spoko, ale to tylko prototypy;D
    Z pewnością koledzy je poprawią...
    (chciałbym byście wydali wersję "betę" bety tego moda)
    I pytanie czy będzie gral?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #532 dnia: Lipca 24, 2012, 18:21:02 »
    Jak tak patrze na porównanie, to ta gorgona jest za mało muskularna. :)
    W H3 ma ona stosunkowo krótkie nogi ale duże cielsko, widać, że to duże i ciężkie bydle. Do tego szyja powinna być grubsza a kark niżej. :)
    Do tego kontrast pomiędzy "plamami" powinien być bardziej widoczny, a skóra bardziej połyskująca.
    I rogi powinny być szersze.

Duży obrazek, który ładnie przedstawia gorgonę. :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #533 dnia: Lipca 24, 2012, 18:33:47 »
    Mam kilka pytań:

1) Ale Gelu był w Cieniu Śmierci, a nie w Ostrzu Armaggedonu (chyba, że nie doszedłem jeszcze do takiej misji)?
    2) Czy możecie wrzucić jakiś filmik z Gorgoną i pokazać (tak jak z Dżinem) jak atakuje, jak się porusza, albo chociaż opisać?
    3) Widzę, że Gorgona oparta jest na szkielecie konia, ale będzie osobną jednostką najemną z drzewkiem rozwoju, a nie wierzchowcem (broń Boże) prawda?
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #534 dnia: Lipca 24, 2012, 18:49:10 »
    Lecz chodzi mi o to że główna kampania Heroes 3 nie ma dalszego rozwinięcia, przejdziesz i już, HoMM 4 wynika z dodatku w którym właśnie dzieją się dane wydarzenia.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #535 dnia: Lipca 24, 2012, 18:58:11 »
    Mam kilka pytań:

1) Ale Gelu był w Cieniu Śmierci, a nie w Ostrzu Armaggedonu (chyba, że nie doszedłem jeszcze do takiej misji)?
    2) Czy możecie wrzucić jakiś filmik z Gorgoną i pokazać (tak jak z Dżinem) jak atakuje, jak się porusza, albo chociaż opisać?
    3) Widzę, że Gorgona oparta jest na szkielecie konia, ale będzie osobną jednostką najemną z drzewkiem rozwoju, a nie wierzchowcem (broń Boże) prawda?
    1. Postać Gelu występowała w obu dodatkach do H3 i w obu odgrywała kluczową rolę. Nie dokopałeś się do Gelu w Ostru? Shame on you! A tak na serio, to radzę przejść, kampania równie udana jak te z Cienia Śmierci.
    2 i 3. Na razie to suchy model, oczywiście wykorzystujemy szkielet konia, ale będzie ona zwyczajną jednostką, bezlitośnie buchającą we wroga kłębami... Hmm... Właśnie, kłębami czego? To był jakiś kwas, czy może buchała ogniem? Animacja Heroes'owe wydaje mi się niejasna w tym aspekcie, no ale cóż, trudno. Nasza gorgonka będzie buchała, jeszcze nie wiemy czym, ale będzie! :)

Lecz chodzi mi o to że główna kampania Heroes 3 nie ma dalszego rozwinięcia, przejdziesz i już, HoMM 4 wynika z dodatku w którym właśnie dzieją się dane wydarzenia.
    Możesz potraktować wątek główny z naszego moda jako rozwinięcie oryginalnej kampanii (tak, wiem, bawimy się w bogów majstrując przy świecie tak świetnie opracowanym i zaprojektowanym jak właśnie Might&Magic), albo przynajmniej jako rozjaśnienie niektórych wątków.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #536 dnia: Lipca 24, 2012, 18:59:28 »
    Dobrze mówią co do byczków, ja dodam, że kolory oczu są tak mało nasycone, czerwień i żółć powinny bardziej sie rzucać w oczy.
    Np. na avku Devila jest koń z bardzo fajnymi oczyma.
    I teraz pytanie do cb. Devil, czy ta jednostka na twoim avku to czarny jeździec od umarlaków?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2012, 19:04:31 wysłana przez Darson »
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #537 dnia: Lipca 24, 2012, 19:01:43 »
    Cóż, najwyraźniej trochę za bardzo się pospieszyliśmy z tą gorgonką, ale przynajmniej nie musimy sami wyłapywać wszystkich wad i niedoróbek. :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #538 dnia: Lipca 24, 2012, 20:20:33 »
    Poza tym te oczy są nieco za bardzo.. rozlazłe. Na razie to wygląda jak małe oczka i sprej albo rozproszony czerwony makijaż.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #539 dnia: Lipca 24, 2012, 20:28:31 »
    Skoro To jednostka można by było nią być tak z ciekawości pytam zamist mieczy kupowało by się jakieś nakładane rogi : )