Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220446 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #495 dnia: Lipca 21, 2012, 19:29:14 »
    Ja mam pytanie odnonie tego berdysza trzymanego przez jaszczuroludka jest on dość hmm...duży jak na 1 ręke. (screeny jak się cieszą po wygranej)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #496 dnia: Lipca 21, 2012, 19:33:30 »
    Otóż dałem go na poczekaniu, ich bronie będą wyglądały zupełnie inaczej, lecz będą tego samego typu co na screenach. Tak więc ten berdysz oczywiście będzie pomniejszony :)

Wybaczcie, nie wiem czemu wszystkie screeny mi się nie chcą wyświetlać... Powinno być ich 14

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Bocian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV
    « Odpowiedź #497 dnia: Lipca 21, 2012, 19:36:10 »
    Zastanawia mnie wartość bojowa traperów i skirmisherów - nie mają tarcz i zapewne nie są wytrzymali, więc sugerowałbym dać im punkty do szybkości czy wymyślić jakąś inną rolę, którą mogliby skutecznie pełnić.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #498 dnia: Lipca 21, 2012, 19:43:01 »
    Moim zdaniem powinno być tak samo lub podobnie (odnośnie łuczników) jak w oryginalnym Heroes of Might and Magic III

Czyli:

- słabi w walce wręcz, ale mocni na dystans
    - lekkie pancerze
    - zwinni (atletyka 7 minimum)

No i może powinniście zaaplikować skill podobny do tego z moda Blood and Steel a mianowicie unikanie ataków (im wyższy poziom skilla tym większa szanse na "dogde the attack" - obrażenia równe 0) i dać go łucznikom. Ale to tylko taka sugestia.

Cały mój post to jedna wielka propozycja i sugestia :D

PS: Podobają mi się ci Vanguardzi, prawie jak Vaegirscy i z berdyszami :)

PS 2: No przecież nie każda jednostka obowiązkowo musi mieć tarczę -.-
    Wtedy łucznicy byliby praktycznie niepotrzebni (no chyba, że by dać im tak mniej więcej 5 strzałów = tarcza przebita)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #499 dnia: Lipca 21, 2012, 23:32:36 »
    Robią wrażenie,jak reszta będzie na taki poziomie to szacun

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #500 dnia: Lipca 22, 2012, 00:28:42 »
     O kuźwa! Argonianie hihi jaszczurki są świetne. Jeszcze ten piechur w łuskowym pancerzu... bardzo fajna inicjatywa. W ogóle te humanoidalne, jak i wcześniejsze gnolle, takie słodkie ^^ Nawet mają ogony!

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #501 dnia: Lipca 22, 2012, 00:44:51 »
    Fantastycznie wyglądają, normalnie jakby wyszli z H3. Ciekaw jestem pozostałych armii... Ludzi, Krewlod i Tatalię już poznaliśmy, tylko czekać na pozostałych.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #502 dnia: Lipca 22, 2012, 01:39:36 »
    Znowu wydaje mi się, że mają za małe głowy. Tak jak z gnollami... Na jakiej zasadzie działają ich ogony? Ruszają się, czy są przyczepione na stałe i nieruchome? Strzał w ogon zadaje obrażenia?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #503 dnia: Lipca 22, 2012, 07:38:02 »
    Będą wiwerny , to jednostki latające też ich nie będzie dacie jakąś inną jednostkę w zamian  ,mówiliście że nie będzie również bazyliszków

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #504 dnia: Lipca 22, 2012, 14:28:07 »
    Wow, super jaszczury, tylko te hełmy nie pasowały gdyby ich ulepszona wersja byłą bardziej podobna budowoł do Reptilion. Jak oni mogliby zmieścić w nich swoje płetwy (nie wiem jak to się zwie) do tak małego kaptura.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #505 dnia: Lipca 22, 2012, 15:05:15 »
    Zastanawia mnie wartość bojowa traperów i skirmisherów - nie mają tarcz i zapewne nie są wytrzymali, więc sugerowałbym dać im punkty do szybkości czy wymyślić jakąś inną rolę, którą mogliby skutecznie pełnić.
    Zamierzamy odwzorować ich oryginalne atuty bojowe, tzn. jaszczury nie będą takimi mistrzami sztuki łuczniczej jak np. elfy, lecz będą bardziej wytrzymałe w walce wręcz (mimo cienkich pancerzy, mają w końcu jeszcze dość grubą, pokrytą łuskami skórę) oraz zdolne do zadawania dość poważnych obrażeń. Jednym słowem, taka piechota kombinowana, zdolna wyjść cało z każdej opresji.

Czyli:

- słabi w walce wręcz, ale mocni na dystans
    - lekkie pancerze
    - zwinni (atletyka 7 minimum)
    Obawiam się, że jesteś w błędzie, jaszczuroludzie byli całkiem nieźli w walce wręcz oraz dość wytrzymali (od dystansowców u nas są elfiki). Co do zwinności to będzie prawdopodobnie tak jak nadmieniłeś.

PS: Podobają mi się ci Vanguardzi, prawie jak Vaegirscy i z berdyszami :)
    Trochę się nad nimi napracowaliśmy, jeszcze tylko parę poprawek (zbyt ciemny kolor hełmu) i będą jak ta lala.

Znowu wydaje mi się, że mają za małe głowy. Tak jak z gnollami... Na jakiej zasadzie działają ich ogony? Ruszają się, czy są przyczepione na stałe i nieruchome? Strzał w ogon zadaje obrażenia?
    Tym razem specjalnie sprawdzaliśmy rozmiar głowy przed zuploadowaniem screenów i uważamy, że głowa jest w sam raz. Jaszczuroludzie w przeciwieństwie do gnolli to stworzenia o dość smukłej budowie ciała i z taką głową wyglądają po prostu ładnie.
    Ogon jest nieruchomy, aczkolwiek będzie obiektem jak najbardziej trafialnym i czułym na obrażenia (oczywiście jakieś niskie wartości, w końcu jaszczurki nie są zbyt przywiązane do swoich ogonów).

Będą wiwerny , to jednostki latające też ich nie będzie
    To będą, czy nie?
    A tak na serio, ani wiwern, ani bazyliszków nie będzie w modzie, w ramach rekompensaty dostaniecie dość rozbudowane drzewko jaszczuroludzi, wspierane przez drzewka gnolli i gorgon.
    Wow, super jaszczury, tylko te hełmy nie pasowały gdyby ich ulepszona wersja byłą bardziej podobna budowoł do Reptilion. Jak oni mogliby zmieścić w nich swoje płetwy (nie wiem jak to się zwie) do tak małego kaptura.
    Błony uszne jaszczuroludzi są bardzo giętkie i elastyczne, przez co mogą się mieścić w różnych rodzajach nakrycia głowy, co udowadnia nam samo heroes III przy portretach bohaterów, np:

Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Lipca 22, 2012, 15:35:11 »
    Ja mam pytanie odnośnie Bracaday pisaliście żę będą magowie dżin może golemy i tu dlaczego może? I co z gremlinami (tak chyba się to nazywało ta 1 jednostka) trzeba do nich tekstury i troche niżsi żeby byli i ulepszonym dać do rzucania broń miotaną z teksturą zwykłej kuli. Tylko niewiem czy da się zrobić żeby nie zostawała ta kula w ciele/tarczy?? A i jeszcze  tytani mówiliście że inne jednostki 7 poziomu też musiały by być a jednak aniołki są więc?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 15:39:20 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #507 dnia: Lipca 22, 2012, 15:45:12 »
    Ja mam pytanie odnośnie Bracaday pisaliście żę będą magowie dżin może golemy i tu dlaczego może? I co z gremlinami (tak chyba się to nazywało ta 1 jednostka) trzeba do nich tekstury i troche niżsi żeby byli i ulepszonym dać do rzucania broń miotaną z teksturą zwykłej kuli. Tylko niewiem czy da się zrobić żeby nie zostawała ta kula w ciele/tarczy?? A i jeszcze  tytani mówiliście że inne jednostki 7 poziomu też musiały by być a jednak aniołki są więc?
    "Może" dlatego, że nie jesteśmy pewni czy je zrobimy. Nie chodzi tutaj o model, lecz o nową animację (fuszerą byłoby pozostanie przy normalnej ludzkiej animacji chodzenia i atakowania, a to wszystko kosztuje cenny czas). Co do gremlinów, to nie czujemy palącej nas potrzeby, żeby umieścić te jakże zacne i charakterne stwory w modzie.
    Nie należy interpretować drzewek awansu naszych jednostek na sposób Heroes'owy. Nie wszystkie jednostki 7 będziemy w stanie zrobić (tutaj właśnie dobrym przykładem jest smok, czy choćby tytan), lecz ich ewentualny brak w szeregach danej armii zastąpimy czymś równie wyszukanym, także nie odczujecie niedociągnięć w balansie. Owszem, aniołki będą.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #508 dnia: Lipca 22, 2012, 16:29:38 »
    Chciałem się spytać o to, w jaki sposób rozwiążecie problemy z pancerzami dla różnych ras.

Chodzi mi o to, że JEŚLI podobnie jak w TLD, główny bohater będzie miał wybór rasy, to żeby zablokować np. takiemu Reptilionowi możliwość używania zbroji gnolla itp. itd.
    W TLD wyskakiwał komunikat i zbroja była zdejmowana przy pierwszej okazji (podobnie z wierzchowcami, człowiek na wargu nie pojeździ i vice versa).

PS: Widziałem Lisza Mata :) i zastanawiam się, czy tak zostanie w finalnej wersji, czy rozszerzycie laskę o Chmurę Śmierci (fani wiedzą o co chodzi).

PS 2: Naprawdę świetne te modele i tekstury (jak na razie). Dobra robota!

PS 3: I żeby krasnoludy z Bastionu też nie mogły używać wierzchowców :]
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #509 dnia: Lipca 22, 2012, 17:22:09 »
    Co do krasnoludów - czemu nie mogłyby jeździć na wierzchowcach? Można by było zrobić dla bohaterów krasnoludzkich kuce.