Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 221061 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zerbix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #390 dnia: Lipca 11, 2012, 08:36:47 »
    fajnie by było jakby była opcja bycia takim ogrem czy entem xD

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #391 dnia: Lipca 11, 2012, 13:47:13 »
    Anioły w naszym modzie będą chodzić i z przykrością oświadczam, że nic w nim nie będzie latało.
    Troglodyci nie byli wymienieni w rozpisce i niestety nie pojawią się w modzie.

A no racja, wtedy bym golemów nie potrzebował... Enty już widziałem w TLD (wybaczcie jeśli was to wkurza, bo zapewne takich porównań było multum ;_; ). Animacje były ludzkie, a jako że to Warband... można mu chyba dodać jeszcze kopanie, nie?
    Jeżeli zrobimy enta, to nie będzie olbrzymem. Zrobimy go większego od ludzi oczywiście, ale na tyle małego aby nie wyglądał głupio na oblężeniach, więc animacja kopania będzie zbędna.
    Porównywanie nas do TLD nas nie wkurza, bo po zagraniu zobaczycie kolosalne różnice, nie dotyczące tylko przedstawionego świata :) To który mod będzie lepszy ocenicie Wy.

Selekcja grywalnych ras w singlu się jeszcze nie odbyła, jedyne co mogę wam powiedzieć to to, że w multi będziecie mogli zagrać KAŻDĄ humanoidalną rasą. Gnolle, Szkielety, Jaszczuroludzie, Elfy, Krasnale, Ogry itp :)

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #392 dnia: Lipca 11, 2012, 14:09:05 »
    Oooo Heroes w M&B brawo brawo, fajnie wszystko tylko pewnie dużo roboty.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #393 dnia: Lipca 11, 2012, 21:33:03 »
    Nie będzie ogarów? :(
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Lipca 11, 2012, 21:45:01 »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #395 dnia: Lipca 11, 2012, 23:12:11 »
    Nie będzie ogarów? :(
    Tego nie powiedziałem, celowo pominąłem siły Eofolu (Inferno/Kreeganie).
    Mam pytanie czy tawerny będą z nativa czy z heroes http://i192.photobucket.com/albums/z199/Cepheus_03/HeroesIII-TavernCinematic.png
    Na pewno część wnętrz sami zaprojektujemy i wymodelujemy, ale jak natkniecie się na jakiś rip-off z native'a to nie narzekajcie. :) Gdybyśmy chcieli zaprojektować wszystkie wnętrza i budynki zupełnie sami to zajęłoby lata i rozmiar moda byłby liczony w gigabajtach...

PS. Porównywanie do TLD wcale nas nie wkurza, wręcz nam schlebia :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2012, 23:21:44 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Lipca 12, 2012, 12:44:57 »
    Wczoraj grałem sobie jakimś barbarzyńcą, patrze.. a oni mają budynek który umożliwia im uciekanie podczas oblężeń, w modzie też spotkam takie coś? I czy będę mógł odwiedzić barbarzyńców? (Bo nie wiem czy u nich też da sie oblężenia prowadzić)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2012, 18:31:26 wysłana przez kaxaj »

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Lipca 12, 2012, 16:56:32 »
    Panowie, powinniście zrobić FAQ na początku tematu, coby posty takie jak powyżej szybko znalazły odpowiedz bez waszego czynnego udziału, bo too już z 10 pytanie tego rodzaju ;)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Lipca 12, 2012, 21:10:16 »
    Wczoraj grałem sobie jakimś barbarzyńcą, patrze.. a oni mają budynek który umożliwia im uciekanie podczas oblężeń, w modzie też spotkam takie coś? I czy będę mógł odwiedzić barbarzyńców? (Bo nie wiem czy u nich też da sie oblężenia prowadzić)
    Chodzi Ci o budynek umożliwiający ucieczkę z oblężonej twierdzy? Hmm, ciekawy pomysł, można by go przenieść z Heroes do naszego moda. Co do barbarzyńców, to cóż, będziesz mógł sobie ich odwiedzać wedle woli, wpadać na popołudniową herbatkę, pitą z czaszek ich wrogów o ile tylko oni będą mieli na to ochotę (Barbarzyńcy to Krewlod, a Krewlod jest w naszym modzie jako samodzielna frakcja) :)
    Panowie, powinniście zrobić FAQ na początku tematu, coby posty takie jak powyżej szybko znalazły odpowiedz bez waszego czynnego udziału, bo too już z 10 pytanie tego rodzaju ;)
    Może któregoś pięknego dnia... Póki co jednak, będziemy skrupulatnie odpowiadać na każde pytanie... Dbamy o 'image' firmy :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #399 dnia: Lipca 12, 2012, 21:17:44 »
    Faq i tak nikt nie czyta.

Edit, dafuq kiedy nabiłem 1000 postów? miesiac temu miałem 700 :O

Chce moje życie z powrotem...
    (click to show/hide)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #400 dnia: Lipca 12, 2012, 21:41:28 »
    Faq i tak nikt nie czyta.

Edit, dafuq kiedy nabiłem 1000 postów? miesiac temu miałem 700 :O

Chce moje życie z powrotem...
    Już nigdy go nie odzyskasz, ty no-life jeden :<
    Nie zgadzam się, że nikt FAQ nie czyta, co prawda zawsze znajdą się osobniki, które na nie nie zwrócą uwagi ale jakaś część na pewno do niego zajrzy i znajdzie odpowiedzi na swoje pytania.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Lipca 13, 2012, 00:42:11 »
    Panowie... I tak mamy na razie tyle roboty, że przygotowanie FAQ zajmuje obecnie ostatnią pozycję na naszej liście. Btw. dzisiaj widziałem pierwszy suchy, szkicowy model reptiliona, więc możecie się go spodziewać w najbliższych dniach. Powiem jedno: nie będziecie zawiedzeni. :)

Druga sprawa: jeśli macie jakieś ciekawe pomysły na specjalne budynki do miast to piszcie śmiało, wbrew pozorom my to czytamy i wszystko skrupulatnie notujemy.

PS. Gregoriian, gratuluję tysięcznego postu :)

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Lipca 13, 2012, 06:48:49 »
    A jeżeli chodzi o czary to tak jak w heroers budynek będzie dodawać nowe czy je kupimy albo nauczymy jak wiersza w warband : ) . morzna by było zrobić jakiegoś maga w mieście  i od niego się uczyć

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #403 dnia: Lipca 13, 2012, 08:30:12 »
     Hmm, wybudowanie targowiska, wtedy nasza postać lub nasz towarzysz z najwyższym handlem, miałby + 1 do handlu? Ewentualnie po prostu w danym w mieście było by taniej kupić a drożej sprzedać.
     Pchli targ/sprzedawca artefaktów. Po wybudowaniu pojawiały by się losowo artefakty z wyższej półki, za nie małą cenę. Ewentualnie tą opcję dać do budynku targowisko.
     Magazyn zasobów. Jak w H3, będzie nam coś produkowało w mieście, np wełnę, rybki czy ubranka dla domu publicznego.
     Nie wiem czy to możliwe w warbandzie, ale zarzucę pomysłem dodania np. gry w kości w tawernie. Choćby w formie dialogu.
     Wybudowanie wszelakich legowisk, bastionów, rozkopanych grobów czy inne pierdół które zwiększały populację danej jednostki.
     Graal do wybudowania w dowolnym mieście po objechaniu prawie całej mapy w poszukiwaniu obelisków lub w formie skompletowania czegoś tam np. panienek z każdej rasy z domu publicznego ;) ?
     Wybudowanie fortu -> cytadeli -> zamku lub po prostu jednego budynku zamku, które zamiast jak w H3 dodawały mury i wieże, to np gdy przeciwnik prowadzi oblężenie jego umiejętności inżynieryjne w tym momencie spadają o 1, 2, 3. W zależności od budynku. Co jak wiadomo z warbanda wydłuża nam czas stawiania... drabin chociażby.
     O gildii magów nie pisze bo wiadomo...
     Kuźnia. Jeśli będą wprowadzone machiny oblężnicze itp, to może być przydatna. Ewentualnie wybudowanie kuźni, daje nam na targu lepszy ekwipunek: broń, zbroja, no i np częstsze występowanie opancerzonych koni na sprzedaż.
     Dobra, to tyle na razie moich chorych pomysłów bo nie chcę ale muszę lecieć ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #404 dnia: Lipca 13, 2012, 09:58:16 »
    Dziękuje Devil imp :D

Ja moge sie zabrać za FAQ jeśli chcecie :)
    (click to show/hide)