Hmm, wybudowanie targowiska, wtedy nasza postać lub nasz towarzysz z najwyższym handlem, miałby + 1 do handlu? Ewentualnie po prostu w danym w mieście było by taniej kupić a drożej sprzedać.
Pchli targ/sprzedawca artefaktów. Po wybudowaniu pojawiały by się losowo artefakty z wyższej półki, za nie małą cenę. Ewentualnie tą opcję dać do budynku targowisko.
Magazyn zasobów. Jak w H3, będzie nam coś produkowało w mieście, np wełnę, rybki czy ubranka dla domu publicznego.
Nie wiem czy to możliwe w warbandzie, ale zarzucę pomysłem dodania np. gry w kości w tawernie. Choćby w formie dialogu.
Wybudowanie wszelakich legowisk, bastionów, rozkopanych grobów czy inne pierdół które zwiększały populację danej jednostki.
Graal do wybudowania w dowolnym mieście po objechaniu prawie całej mapy w poszukiwaniu obelisków lub w formie skompletowania czegoś tam np. panienek z każdej rasy z domu publicznego ;) ?
Wybudowanie fortu -> cytadeli -> zamku lub po prostu jednego budynku zamku, które zamiast jak w H3 dodawały mury i wieże, to np gdy przeciwnik prowadzi oblężenie jego umiejętności inżynieryjne w tym momencie spadają o 1, 2, 3. W zależności od budynku. Co jak wiadomo z warbanda wydłuża nam czas stawiania... drabin chociażby.
O gildii magów nie pisze bo wiadomo...
Kuźnia. Jeśli będą wprowadzone machiny oblężnicze itp, to może być przydatna. Ewentualnie wybudowanie kuźni, daje nam na targu lepszy ekwipunek: broń, zbroja, no i np częstsze występowanie opancerzonych koni na sprzedaż.
Dobra, to tyle na razie moich chorych pomysłów bo nie chcę ale muszę lecieć ;)