Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220301 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #300 dnia: Lipca 04, 2012, 17:05:32 »
     Hmm widziałem już psy zrobione z koni w Festungu, tygrysy w Invasion, Wasze wilki, więc tak patrząc na tych jaszczuroludzi... gorgonę odstawię bo wyżej była wspomniana. Może hihi hydra? Chociaż ta 3 głowa. Ma 4 nogi, nie lata, i atakuje głową... Oczywiście zdaję sobie sprawę że to sporo pracy przy tym, więc tylko taka luźna pogaducha.
     Jeśli chodzi o kwestię wizualną... kurczę, ten czempion mi nie pasi. Chodzi o hełm bo on się rzuca w oczy. W h3 wygląda jak przerobiony armet, w którym nie ma zawiasów skroniowych (lol), a tu jak salada. Zdaję sobie sprawę że to takie pitu pitu ale tak mi zapadł w pamięć, patrząc zresztą często na sygnaturkę.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #301 dnia: Lipca 04, 2012, 17:36:10 »
    Jako, że moje małe pytanie zostało pominięte, to spytam jeszcze raz - będą w modzie oślizgi?
    Raczej nie, chyba, że po wydaniu bety będziemy mieli nagły przypływ moderskiej energii i zaczniemy zaludniać moda najróżniejszymi stworami... Jednym słowem, okaże się po becie.
    Jeśli chodzi o kwestię wizualną... kurczę, ten czempion mi nie pasi. Chodzi o hełm bo on się rzuca w oczy. W h3 wygląda jak przerobiony armet, w którym nie ma zawiasów skroniowych (lol), a tu jak salada. Zdaję sobie sprawę że to takie pitu pitu ale tak mi zapadł w pamięć, patrząc zresztą często na sygnaturkę.
    To był czempion ver. 1.0, obecna wersja jest bardziej zgodna z oryginałem, co może udowodnić Mr. Bio wrzucając screeny, jak będzie miał chwilkę. Stary czempion został na sygnaturce, bo uznaliśmy, że nie ma potrzeby jej na razie przerabiać.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #302 dnia: Lipca 04, 2012, 17:58:03 »
    Mod wydaje się ujrzeć światło dzienne...
    Mogę wam pomóc w czymś w miarę możliwości...
    Znam dobrego rysownika, który może zrobić szkice istot...  I jestem chętny do testowania:D

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #303 dnia: Lipca 04, 2012, 18:04:58 »
    Ech, nowy czempion miał być niespodzianką, ale co tam :)
    Oto i nowy image czempionów i kawalerzystów:
    (click to show/hide)

P.S. Nie zwracajcie uwagi na buty, to tylko chwilowy problemik :)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #304 dnia: Lipca 04, 2012, 18:28:56 »
    Rozwalacie system. A jeszcze kilka godzin temu chciałem się spytać na temat Solmyra jak rozwiążecie sprawę dżinnów, bo i tez inni bohaterowie tak że byli dżinami a tu wyjechaliście z beholdciem i w tle dżinn :D
    Łups, przegapiłem tego dżina w tle. Nie chciałem się chwalić ale skoro już tak wyszło to czuję się wywołany do tablicy. Tak dżin wygląda w ruchu.
    http://www.youtube.com/watch?v=2kaq2cMCoX8&hd=1

Offline Zerbix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #305 dnia: Lipca 04, 2012, 18:31:09 »
    O.O nie no opadła mi kopara D:
    zróbcie betę jak najszybciej błagam! XD

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #306 dnia: Lipca 04, 2012, 18:50:14 »
    Nie ważne ile to będzie trwać (no dobra, trochę ważne ;) ), najważniejsze by dopracowali to co zaplanowali na betę ;)
    Łups, przegapiłem tego dżina w tle. Nie chciałem się chwalić ale skoro już tak wyszło to czuję się wywołany do tablicy. Tak dżin wygląda w ruchu.
    http://www.youtube.com/watch?v=2kaq2cMCoX8&hd=1
    Mat, jesteś mistrzem :D Dżin jest świetny, acz - jak pewnie sam zauważyłeś - dziwnie wygląda gdy po ataku powróci do Nativ-owskiego systemu ruchu (ręce dokładniej). Chyba, że masz rozwiązanie, wtedy nieważne ;)

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #307 dnia: Lipca 04, 2012, 21:43:10 »
    (click to show/hide)
    Czemu wy jeszcze nie macie własnego działu? Toć ten mod jest jednym z najlepszych jakie widziałem, a w pełnej wersji będzie mógł spokojnie konkurować z takimi jak FB czy THe Deluge. Już nie mogę się doczekać, aż ruszę na czele armii elfów przeciwko złu tego świata ^^ .

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 04, 2012, 21:55:47 »
    Lepiej poczekać aż będzie beta ;]
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 04, 2012, 21:55:54 »
    (click to show/hide)
    , a w pełnej wersji będzie mógł spokojnie konkurować z takimi jak FB czy THe Deluge.
    Cicho bo Mat im przestanie pomagać :P
    (click to show/hide)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 05, 2012, 16:31:12 »
    (click to show/hide)
    Czemu wy jeszcze nie macie własnego działu? Toć ten mod jest jednym z najlepszych jakie widziałem, a w pełnej wersji będzie mógł spokojnie konkurować z takimi jak FB czy THe Deluge. Już nie mogę się doczekać, aż ruszę na czele armii elfów przeciwko złu tego świata ^^ .
    W zasadzie na razie nie jest nam specjalnie potrzebny, wszystkie informacje na temat moda możemy po prostu zamieszczać tutaj. Jak go wreszcie wydamy i poślemy w świat to wtedy pomyślimy.
    Cicho bo Mat im przestanie pomagać :P
    Wątpię, żebyśmy byli konkurencją dla FB lub Deluge'a i to nie ze względu na jakość wykonania moda, tylko raczej ze względu na tzw. target i realia. Jednym słowem, zamierzamy głównie celować w porządny role-play z przemyślaną fabułą, oraz zapełnić nieco lukę w modach fantasy.
    No cóż, z każdym postem na Tawernie jesteśmy coraz bliżej, jednak dalej czeka nas sporo pracy. Jeśli miałbym ocenić proces przygotowania moda, to obstawiałbym jakieś 20% ukończenia, chociaż przed nami jeszcze najtrudniejsze rzeczy, takie jak magia, czy też sprawa tych oblężeń (aż mi ciarki po plecach przechodzą gdy o tym myślę), ale suniemy do przodu i jak na razie ładnie to idzie :)

PS. Jak się wyrobimy to dzisiaj światło dzienne ujrzy podstawowa piechota Tatalii, czyli Gnolle.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 05, 2012, 17:00:17 »
    Mam takie pytanie co do jednostek.
    Dacie może spis jednostek jaki będzie dostępny w becie?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 05, 2012, 17:18:27 »
    Mam takie pytanie co do jednostek.
    Dacie może spis jednostek jaki będzie dostępny w becie?
    Wszystkie które nie latają i nie są Tytanami.
    (click to show/hide)

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 05, 2012, 17:20:08 »
    Nie no kurde nie.
    Znowu...

Znowu zaskoczony jestem jaka dobra robote odwaliliscie!

Dzin wymiata! Teraz  chcialbym ujrzec ta zjawe/upiora w ruchu ;)

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Lipca 05, 2012, 18:57:26 »
    Woooow ale fajny dżin... Ciężko zrobić nową animacje?