Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220605 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:41:23 »
    Huh, pomysły z oblężeniami są zdecydowanie za DUŻE żeby można je było zrobić w tak krótkim czasie z tak niewielką ekipą. Mylę się?
    W końcu żaden mod tego nie ma, a pewnie nie jedni próbowali. Niszczące się mury to są tylko w Napoleońskim DLC, a ono kosztowało pieniążki ;)

Innymi słowy, zamiast się męczyć z niemożliwym, poświęćcie więcej czasu na rzeczy realnie możliwe :)

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:52:30 »
    Mat pokazywał niszczejące mury. Jest w tym zespole, co prawda głównie jako pomoc, ale zawsze coś. Więc kto wie :P .

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:56:49 »
    Ekhem http://www.youtube.com/watch?v=RbXn3PHeDIA
    A podpięcie czegoś takiego pod sterowaną losowo katapultę to żadnej problem. Najbardziej kłopotliwe jest ogarnięcie AI jako że nie można w locie edytować AI mesha(chyba że o czymś nie wiem) tak więc trzeba będzie opracować jakiś sprytny skrypcik kierujący postacie przez odpowiednie dziury w murze.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 28, 2012, 21:27:38 »
    To wygląda jak z BF3. Jak ty to? Czekaj znając twoje znajomości z liszami, nie chcę wiedzieć.

A może tak: pchaj się babo na chama i próbuj przejść przez cały mur... przy odrobinie szczęścia zaraz zostanie zniszczony.

No ale rozwiązań tego typu problemów wydaje się wiele, chociaż co ja tam wiem o skryptowaniu.

Będzie trzeba budować budynki aby z rekrutować jednostkę? Jeśli tak to czy będą potrzebne surowce do tego? Kryształy itp?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 28, 2012, 23:28:02 »
    Jest to napisane kilka postow wcześniej jeśli zadajecie pytania czytajcie temat. Wiem ze 15 stron ale ciekawie jest.

I taka prośba do moderatorów czy możecie usunąć tematy z "polskich modow" jakieś 2 z 3 stron to nieukończone i porzucone mody.
    Wiem że niepowinenem tu pisać ale niewiem gdzie powinem a szukałem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2012, 00:36:30 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 28, 2012, 23:41:56 »
    Może nie jak z BF3, ale wygląda ładnie ;).

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 29, 2012, 01:14:11 »
    No cóż, jeśli Mat mówi, że podołamy w pełni działającej katapulcie, to jestem gotów mu zaufać, ponaradzamy się jeszcze trochę i być może się na to skusimy, bo faktycznie warto. Póki co, w najbliższych dniach możecie się spodziewać screenów podstawowej piechoty armii Tatalii, czyli gnolli :)

Devil_Imp'ie widziałem te zezowate wilki :P. Podobają mi sie, mają fajne ząbki, wyglądają naprawdę realistycznie, spodziewałem się gorszej roboty (sorry)
    Ale teraz widzę że macie i ambicję, i umiejętności. Z niecierpliwością czekam na dzika, jakbym mógł pomóc (nie znam się ani troche na moddingu :P) to mówcie.
    W imieniu zespołu dziękuję za słowa uznania :) A i na dzika przyjdzie pora w swoim czasie...

Będzie trzeba budować budynki aby z rekrutować jednostkę? Jeśli tak to czy będą potrzebne surowce do tego? Kryształy itp?
    Co do waluty, to tak jak napisał Kaktus_PL1, dokładnie to opisałem parę stron wcześniej, teraz rzucę jedynie zdawkowo, że walutą będzie złoto (i tylko złoto, bez zabawy w surowce), a budynki do rekrutacji będą obecne z racji wielu ścieżek awansu dla każdej nacji.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 29, 2012, 10:35:12 »
     O i jeszcze zapomniałem o jednym pytanku dotyczącym oblężenia.
    Czy kawaleria zaś będzie bez koni się respić czy coś zostanie zmienione by mogli być na koniach na placyku za murami o potem szarża?

I z serii mapy świata... czy będą takie smaczki jak kopalnie złota? Coś jak wioski w native ale tylko z kopalnią, ew by nie było za łatwo to najpierw trza było by ją wybudować. Ewentualnie wcisnąć ten jak że epicki budynek do wybudowania...hmmm we wiosce :D

Offline Zerbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 29, 2012, 10:43:11 »
    pomysł na moda jest naprawdę świetny. ^^ Nie mogę się doczekać aż będę chodził Nekromantą po polu bitwy razem ze swoją martwą armia! :D
    Fajnie by było jakbyście wypuścili betę tylko po to aby można było powalczyć nekromantą :D
    I mam pytanko: Czy będzie można chodzić w takich samych zbrojach jak twoi ludzie, że zdobędziesz zbroję jako łup? Np. tego czarnego rycerza z Nekropolis?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 29, 2012, 13:34:52 »
    Co do filmiku na którym jest pokazany zniszczony mur, wg. mnie trzeba to jakoś dopracować bo nie wygląda to ładnie, rzuciłeś tym czymś (nie wiem co to jest) i powstała bardzo szybko dziura, z której powypadało parę cegiełek.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 29, 2012, 14:07:17 »
    Takiego pytania nie było chyba.

Jak będzie wyglądał start? Skąd brać jednostki? Bo budynki to wydaje mi się, że w miastach i zamkach można będzie budować, ale gracz zaczyna jako łowca bandytów, więc skąd armie :D?
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 29, 2012, 15:49:45 »
    Co do filmiku na którym jest pokazany zniszczony mur, wg. mnie trzeba to jakoś dopracować bo nie wygląda to ładnie, rzuciłeś tym czymś (nie wiem co to jest) i powstała bardzo szybko dziura, z której powypadało parę cegiełek.

O rzeczy, która przez większość osób była uważana za niemożliwą do wykonania, ty mówisz "nie wygląda to ładnie" ? Według mnie jest to wystarczająco dobry efekt, ważne, że działa i przy oblężeniu zamiast tradycyjnych drabin mogą pojawić się katapulty i zniszczalne mury.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 29, 2012, 16:55:02 »
    A poza tym co ma się dziać fajerwerki mają wybuchać a z murów wyskakiwać latające kucyki??

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 29, 2012, 16:57:15 »
    A poza tym co ma się dziać fajerwerki mają wybuchać a z murów wyskakiwać latające kucyki??
    Zważaj na słowa, albowiem koncert życzeń podobno nadal trwa :D
    (click to show/hide)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 29, 2012, 18:50:51 »
    Bynajmniej spójż na rozwalający się mur w Medieval 2 Total War i nie wiem dlaczego takie głupie, prowokujące odpowiedzi piszecie, wyraziłem swoją opinię, trzeba to dopracować albo nie dawać czegoś co może popsuć rozgrywkę.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง