Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220299 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 07, 2012, 20:46:39 »
    Sama idea moda fajna.
    Szkoda tylko, że większość osób które maja takie pomysły, zrobi kilka teksturek jak kolega wyżej będzie halo przez miesiąc a potem cisza bo zabrakło umiejętności,chęci,czasu oraz ekipy :).

Co nie oznacza, że przekreślam tego moda. Liczę na to , że to będzie jeden z tych którego światło dzienne ujrzy chociaż wczesna alfa :).

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 07, 2012, 22:21:44 »
    Cieszy mnie Wasz entuzjazm. Co do Warbanda to chyba będę musiał ponownie przemyśleć tę opcję, w końcu vox populi - vox dei :). Być może wrzucę parę nowych screenów jutro, bądź pojutrze.

Co do posta wyżej, to cóż, nie przeczę, że faktycznie może tak być. Jednak uważam, że mam nad tą słabością jedną istotną przewagę. Tworzę tego moda za równo dla Waszej frajdy jak i dla własnej... Zawsze chciałem zobaczyć lisza Sandra z Heroes III w trójwymiarze :)

Pozdrawiam,
    Mr. Bio
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2012, 22:32:00 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 07, 2012, 22:42:32 »
    A będziesz w stanie stworzyć grywalne rasy Minotaurów, Jaszczuroludzi i Trolli, choć chyba lepiej bez Trolli. Ech, pograło by się Lordem Minotaurów jak w H3. No i jakieś bestie mógłbyś zrobić, chociaż ważki.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 08, 2012, 07:43:04 »
    To będzie trudne do zrobienia ze względu ich anatomii i  samej mechaniki walki i chodzenia M&B.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 08, 2012, 14:14:56 »
    Lepiej niech skończy to,a później niech dodaje...Bo znowu smaka narobi nam i dupa....Niech pierw beta powstanie i wtedy niech zaczną się propozycje od nas...
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 08, 2012, 20:53:04 »
    Zgadzam się, jednak co do ważki to chyba da się ją zrobić w formie wierzchowca, tak myślę.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 08, 2012, 21:06:26 »
    Wooohoooo M&M w M&B :D
    Wspieram cię duchowo od tej chwili ;)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 09, 2012, 13:44:26 »
    A będziesz w stanie stworzyć grywalne rasy Minotaurów, Jaszczuroludzi i Trolli, choć chyba lepiej bez Trolli. Ech, pograło by się Lordem Minotaurów jak w H3. No i jakieś bestie mógłbyś zrobić, chociaż ważki.

Z grywalnych ras potworów to owszem jaszczuroludzie są w planach (królestwo Tatalii), tak jak i gobliny, orkowie i ogry (z Krewlod, z tym, że prawdopodobnie będzie można śmigać jedynie goblinem). Co do bestii to tak jak odpowiedział kolega Haazheel, są one raczej trudne do zrobienia, więc obecnie nie planuję ich dodawać (jednak słyszałem, że ktoś z tego forum zrobił czołgi na silniku M&B, więc kto wie czy kiedyś nie pokuszę się o parę potworków). Co do sił Nighonu (minotaury, troglodyci i inne podziemne tatałajstwa), to nie będą one uczestniczyły bezpośrednio w konflikcie, będą jednak istniały jako wojsko najemne.

Tak jak obiecałem wrzucam parę nowych screenów:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2012, 14:03:14 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 09, 2012, 13:48:30 »
    Przemyślałeś propozycję dotyczącą przenosin na Warbanda?.Da ci to więcej możliwości skrypterskich i grafika jest lepsza.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 09, 2012, 13:52:16 »
    W Warbandzie można bardzo prosto skalować szkielety poszczególnych ras. Tak więc zrobienie kurduplowatych goblinów i ogromnych ogrów nie jest problemem. Mam jeszcze więcej do powiedzenia na temat tego moda ale to potem, bo teraz nie chce mi się tyle pisać.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 09, 2012, 14:01:39 »
    Przemyślałeś propozycję dotyczącą przenosin na Warbanda?.Da ci to więcej możliwości skrypterskich i grafika jest lepsza.

Tak i pod naporem Waszych argumentów jestem zmuszony przyznać Wam rację. Mod zostanie wypuszczony na Warbanda, amen!

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 09, 2012, 15:18:06 »
     Że tak zacytuję pewne zdanie, pewnej osoby, z pewnego ts'a... ,,Zrób loochy,, :D
    No cóż, co jak co, ale w tym świecie chętnie bym zagrał singla, jeśli byłby i pod multi to tez by wesoło było, więc trzymam kciuki ;)

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 09, 2012, 16:24:42 »
    Noto zapytam o coś co łatwiej zrobić, mianowicie stosunki między rasami. Wielce niestosownie by było gdyby nasz jaszczurzy bądź truposz bohater chodził sobie po Erahi albo spacerujemy po Lesie Tulareańskim.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 11, 2012, 00:49:15 »
    Jeżeli ktoś będzie życzył sobie grać goblinem służącym Erathi nie będę mu zabraniał, to jego postać i on będzie tworzył jej historię. Będzie mu tylko zdecydowanie trudniej, ale tu już wchodzimy w szczegóły moda, które najlepiej poznawać grając :)

Co do lochów: z racji tego że lochy składają się głównie z niehumanoidalnych bestii, nie będzie nacji Nighonu, ale część ich jednostek, jak np. minotaury będzie można zarekrutować w postaci najemników, co już wspominałem. Być może w późniejszych wersjach popracuję nad potworami, które wymagałyby własnego szkieletu i animacji. Jak już mówiłem, nie chcę wam obiecywać gruszek na wierzbie, wydam betę to wtedy zaczniemy się z tym bawić.

ogromnych ogrów
    Ogry nie były jakieś zabójczo ogromne, wystarczy spojrzeć na Winstona Boragusa :]
    http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20100401093044/mightandmagic/pl/images/thumb/9/98/HIIIBirthBarbarianEE.jpg/742px-HIIIBirthBarbarianEE.jpg
    Ale faktem jest, że przyda im się większy szkielet aby odróżniać je na polu bitwy :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2012, 18:22:27 wysłana przez Mr. Bio »

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 12, 2012, 10:10:09 »
    Nie mogę doczekać się moda, ssy które pokazałeś już robią wrażenie. Na całe szczęście mod zostanie wypuszczony na Warbanda :) nie mam pierwszej części. Wspieram cię duchowo, chce jak najszybciej zagrać w tego moda xDD :)