Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220354 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny
    « dnia: Maja 05, 2012, 23:51:21 »

Z księgi Cuthberta, erathiańskiego kleryka i skryby:
    Rok 1165, król Nicholas Gryphonheart umiera. Królestwo Erathii tonie w chaosie i anarchii. Z obecnego zamieszania i zamętu korzystają sąsiednie wrogie nacje. Od południowego zachodu księstwo Krewlod, ziemie nieokiełznanych bestii i nieustraszonych barbarzyńców. Od zachodu królestwo Tatalii, zamieszkiwane przez stwory z moczarów i jaszczuroludzi. Naszym północnym granicom zagraża Deyja, państwo złowieszczych nekromantów i ich nieumarłych sług. Jedyni sprzymierzeńcy państwa gryfów to leśne, elfickie królestwo Avlee. Przymierze to, choć wątpliwe, stanowi jedyne nasze oparcie. Kraj bez władcy jest bezsilny, dlatego cała Erathia spogląda w kierunku Enroth, skąd niedługo przybyć ma spadkobierczyni tronu, Katarzyna Ironfist. Pomimo kryzysu, słońce nadal wschodzi i zachodzi nad królestwem i wszystko wydaje się być w porządku, jednak w powietrzu wisi uczucie nienazwanej grozy i przerażenia. Rok 1165 będzie rokiem spod znaku burzy i niepokoju...

Przedstawiam mod do gry Mount & Blade Warband w realiach świata znanego nam z serii Heroes, czy też Might and Magic. Wreszcie macie możliwość wcielenia się w bohatera, dołączenia do jednej z pięciu frakcji oraz zdecydowania o jej losach, zmierzenia się w epickich potyczkach z jednostkami znanymi Wam z serii, a także zatopienia się w wielowątkową fabułę na przedstawiony świat.

Mod umożliwi Wam:

-Zwiedzenie Antagarichu, kontynentu, na którym rozgrywała się akcja HoMM

-Rekrutację kultowych jednostek oraz spotkanie i interakcję z bohaterami z gry Heroes III, takimi jak sam Gelu, Sandro, lub Cragg Hack

-Kolekcjonowanie unikatowych artefaktów, również znanych z gier firmy 3DO

-Spróbowanie swoich sił w czarowaniu, kreując postać maga, czarnoksiężnika, nekromanty lub kogokolwiek sobie tylko zamarzycie

-Zaciągnięcie się na usługi jednej z pięciu stron konfilktu: Erathii, Avlee, Deyji, Krewlodu czy też Tatalii

-Czynny udział w porywającym wątku głównym oraz kampaniach pobocznych dla każdej nacji

-Naprawdę niezłą zabawę i jakąś ciekawą odmianę od Native'a, czy chociażby Eagle and the Radiant Cross ;)

FAQ Chronicles Might and Magic III Warband.
    - przed zadaniem pytania o moda warto tu zajrzeć, może znalazła się tu już odpowiedź na Twoje pytanie :)
    (click to show/hide)
    (Za przygotowanie FAQ serdecznie dziękujemy Gregoriian'owi. Niech moc i magia będzie z Tobą :)

Team CoMM:
    Mr.Bio - Modele, tekstury, rigging
    Devil_Imp - Fabuła, Muzyka, Dialogi, Nadzór, Public Relations
    Mat_Berserker - Skrypty, modele, animacje
    Filcefix - Mapki i ewentualnie concept arty :)

Mod jest obecnie w fazie powstawania i na dzień dzisiejszy niestety nie mogę oszacować konkretnego dnia wydania bety, ale obiecuję, że jak tylko coś się wyklaruje to dam Wam znać.

Pozdrawiam
    Mr.Bio
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2012, 01:08:13 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 06, 2012, 00:20:14 »
    Aby utrzymać was w napięciu przy oczekiwaniu na moda wrzucam parę screenów i nie tylko:
    (post uzupełniony o aktualne screeny)

nieaktualne/przestarzałe
    (click to show/hide)

prezent od Mata Berserkera - dziękujemy :]

nieaktualne/przestarzałe
    (click to show/hide)

wymagające poprawek - Gelu
    (click to show/hide)

aktualne :) - Gobliny
    (click to show/hide)

aktualne - zjawa/upiór (robota Mata :)
    (click to show/hide)

wymagające poprawek - pierwsza wersja wilków
    (click to show/hide)

aktualne - poprawiony wilk
    (click to show/hide)

aktualne - orkowie
    (click to show/hide)

aktualne - beholder (sprawka Mata :)
    (click to show/hide)

wymagające poprawek - pegazy
    (click to show/hide)

poprawiona wersja czempiona - aktualna :)
    (click to show/hide)

dżin wykonany przez Mata Berserkera :)

jak najbardziej aktualne - gnolle :)
    (click to show/hide)

Aktualne - Jaszczuroludzie
    (click to show/hide)

Aktualne - Gorgona
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2012, 12:22:24 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 06, 2012, 06:11:30 »
    Bardzo interesujące, nie mogę się doczekać wydania bety.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 06, 2012, 06:25:08 »
    Łał, jednostki z H3 śmigające po polu bitwy razem z bohaterem.. To może być dobre :D

Fajnie by było dodać tam magię, chociażby podstawowe pioruny..

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 06, 2012, 07:40:50 »
    Poproś o przeniesienie tematu do działu polskie mody.
    ps polecam ci zakupić warbanda i na nim modować.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 06, 2012, 09:03:54 »
    Fajnie by było dodać tam magię, chociażby podstawowe pioruny..
    W planach są podstawowe zaklęcia ofensywne z księgi czarów z Heroesa III (m.in. magiczna strzała, piorun, kula ognia i kilka zaklęć wsparcia :)

Offline Jan74

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 06, 2012, 11:33:37 »
    Fajnie, nie mogę się doczekać, a szczególnie szarży pana czempiona ;)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2012, 13:30:21 »
    A jest szansa że spotkamy żywiołaki, hydry, smoki, mantykory, meduzy i jeszcze inne jednostki z H3?
    A nacji jest przecież nieco więcej niż pięć ;)

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2012, 13:38:15 »
    Chętnie bym zagrał w tego moda (tyle że jest pod zwykłego M&B) ciekawie się zapowiada. Jeśli uda ci sie zrobić chociaż te czary, to będzie dobrze. Bardzo ładnie wygląda Czempion. Najlepiej edytuj pierwszego posta i tam na bieżąco dodawaj newsy ( także te screeny w spoilerach).

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 06, 2012, 13:46:26 »
    A jest szansa że spotkamy żywiołaki, hydry, smoki, mantykory, meduzy i jeszcze inne jednostki z H3?
    A nacji jest przecież nieco więcej niż pięć ;)
    Nie będę obiecywał gruszek na wierzbie, może w późniejszych wersjach tak, ale jak na razie pozostaje to sprawą gdybania.
    Owszem, jest nieco więcej, lecz na obszar akcji wybrany został mniej więcej ten teren:
    (click to show/hide)
    Będzie można za to rekrutować kilka typów najemników, na przykład magów z Bracady ;)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 06, 2012, 22:36:12 »
    O ja. Kocham cie za podjęcie się prac nad tym modem <3
    Uwielbiam serię M&M i zdecydowanie zagram. Z tego co widzę akcja dzieje się mniej więcej na terenach z M&M7. Czy w fabule znajdą się nawiązania do czwórki lordów Harmondale? Oraz najważniejsze czy będzie można zostać Liszem?
    Ze strony technicznej zadam pytanie czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby przeniesienie moda na Warbanda, jest popularniejszy i daje o wieeeeeele większe możliwości moddingu, a w przypadku tak kompleksowego moda mogą się bardzo przydać. Jak tylko pozdaje matury możesz liczyć na moją pomoc, sam od dawna nosiłem się z myślą połączenia M&B i M&M ale brakowało mi samozaparcia do rozpoczynania nowego projektu.
    PS. Przenoszę temat do Polskich modów, o wiele bardziej tam pasuje :)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 06, 2012, 23:11:15 »
    No cóż, też jestem wielkim pasjonatem świata M&M i właśnie to mnie skłoniło do rozpoczęcia pracy nad tym modem. Co do lisza to na pewno opcja taka będzie dostępna, jednak prawdopodobnie nie od początku gry, a po małym side queście z Rytuałem Wiecznej Nocy (Ritual of the Endless Night), ale to obecnie wszystko w fazie planów. Co do fabuły to nie chcę zbyt wiele zdradzać, mogę jedynie powiedzieć, ze może rzucić światło na ciekawy i niestety nieco zaniedbany przez 3DO wątek artefaktu "Sword of Frost", który był jakby przeciwieństwem słynnego Ostrza Armageddonu (na tyle dużym, że zderzenie ich obu doprowadziło do zniszczenia naszego ukochanego Antagarichu ;(, a w realu do wypuszczenia przez 3DO niestety miernej czwartej części Heroes). W modzie pragnę zapełnić jakoś tę znaczną lukę w fabule serii, oczywiście starając się nie naginać oryginalnego ciągu wydarzeń. Z ciekawostek to prawdopodobnie będzie również możliwość stania się wampirem, bądź też dołączenia do Bractwa Strzelców :)

PS. Dziękuję za przeniesienie, właśnie miałem o to poprosić :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 06, 2012, 23:27:02 »
    Naprawdę świetny pomysł, życzę powodzenia. Postaram się też jakoś w przyszłości pomóc.

Jedna prośba, dawaj screeny w jpg :{
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Jagang

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Sword_of_Valor
      • SwordOfValor
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 07, 2012, 00:04:53 »
    Mod zapowiada się bardzo ciekawie, jednak także polecam przeniesienie go na Warbanda, z powodów już wcześniej podanych przez przedmówców.
    Makaveli tha don thats why they tell me im moving it on

Offline Wojak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 07, 2012, 20:37:00 »
    No nekromanta :D Nim chce być ! Nie mylić z nekrofilem :P Cóż mało chyba wprowadza ów mod,aczkolwiek pewne jest,że zostanie wydany i nie jest przeładowany jakimiś tam bzdetami gdzie później autor nie ma czasu tworzyć moda.Powodzenia
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !