Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gra na długi majowy weekend.  (Przeczytany 5457 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Gra na długi majowy weekend.
    « dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:14:29 »
    Witam!

Z góry upomnę, iż raczej szukam gry RPG, ale porządny RTS również wezmę pod uwagę ;)
    Otóż na obecny długi weekend warto wziąć sobie porządną, długą grę. W związku z tym proszę Was o sugestie jaką grę mógłbym sobie ufundować, liczę na Wasz gust i doświadczenie w tych materiach. Z RPG-ów, przerobiłem parę tytułu tj. Skyrim, Dragon Age, Newerwinter Nights, Diablo, Titan Quest, Fallout, The Great Escape i Wiedźmin. Lubię taktyczne RPGi z aktywną pauzą, ale standardowe a'la Skyrim też lubię ;) Z własnych, krótkich dodam, obserwacji ciekawy wydaję się być Wiedźmin 2. Proszę o sugestie poparte argumentami mocniejszymi niż: "Dobra jest". Mam nadzieję, że do poniedziałku pojawi się sporo opinii ;) Tak więc piszcie!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Gra na długi majowy weekend.
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:25:22 »
    Spellforce jedynka z dodatkami,Heroes 3,Civ4 z modem RoM,Batman arkham asylum i Batman Arkham City.Dlaczego?"bo są dobre";]

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:37:20 »
    HoMM'a 3 mam jako szanujący się gracz :D A resztę kojarzę i żadna z pwyższych mnie nie interesuje :] Dzięki za szybką odpowiedź.

www.pustamiska.pl

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:46:11 »
    TES III Morrowind, TES IV Oblivion, Company of Heroes, Warhammer 40k Dawn of War Dark Crusade, Twierdza 2, Twierdza Krzyżowiec, Alien Nations, Settlers 3, 4, 5, 7, Narodziny Kultur; Star Craft, WarCraft III, Sins of a Solar Empire (to jest świetne jeśli lubisz widowiskowe bitwy kosmiczne z udziałem dużych flot. Jest jeszcze chyba jakiś No Fleet Limit mod, który usuwa limit okrętów, to dopiero jest tam sieka. Bardzo widowiskowa, tylko nie ma kampani) Jeśli chcesz więcej, na pewno mogę Ci powymieniać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:57:16 »
    Dzięki za tytuły, ale jednak wolałbym skupić się na RPG-ach ;) TES-y mam przerobione. Myślałem kiedyś nad Settlersami i Twierdzą, ale jednak odrzuciłem oba. Uniwersum kosmosu kompletnie mnie nie interesuje :) Przede wszystkim średniowiecze, albo czasu jemu odpowiadające.

www.pustamiska.pl

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2012, 18:16:35 »
    Aktualnie Wiedźmin 2 doczekał się edycji rozszerzonej, która poprawa pare błędów, dodaje pare nowych zadań (ogólnie cztery godziny więcej grania) i są dodatkowe filmiki dorzucone w fabułe. Jeśli ci się klimat podoba, to raczej tym się na majówke zajmnij. 
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 29, 2012, 18:44:54 »
    Jak chcesz RPG i klimaty średniowiecza, również służę. Ze strategii to Knights of Honor mogłoby Ci przypaść do gustu. Jeśli chodzi o RPG to The Guild 2, bardzo zajmujące, Gods Kraina Nieskończoności, Might & Magic VII For Blood and Honor i M&M VIII Day of the Destroyer ( Might & Magic to klasyki nad klasykami ). Hmm, co jeszcze..... AAAa no tak, Anno 1602 i 1701, Rise of Nations, Rise of Legends, Heroes of Annihilated Empires, Armies of Exigo, Kozacy, American Conquest (tak, wiem, 2 ostatnie wychodzą ze średniowiecza, ale jednak są świetne). Powinno starczyć. Wiele z tytułów które wymieniam są wg. niektórych dość stare, ale wg mnie liczy się grywalność, a to jest coś co te gry na pewno mają.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 29, 2012, 19:07:47 »
    Dzięki. Jak na razie Wiedźmin bardzo mi się spodobał, sprawdzam również Dark Messiah - czy ktoś mógłby zreferować grę, chociaż trochę.
    Archimonde, dzięki jeszcze raz, już sprawdzam, jak na razie zainteresowały mnie RTs-y, które podałeś tym razem :D

www.pustamiska.pl

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2012, 19:14:44 »
    Dark Messiah jest bardzo dobrą grą, choć krótki jak nie wiem co. Jeśli usiądziesz do niego z dzbankiem soku/kawy/herbaty o 6 rano, przechodząc na spokojnie to około 22 na pewno już będzie za tobą. Jednakże fabuła jest bardzo wciągająca, walki dynamiczne, a możliwości wykorzystania terenu genialne. O tej grze zupełnie zapomniałem, a chciałbym polecić ją każdemu. System walki jest bardzo przyjemny i intuicyjny. Mamy nawet sporo przedmiotów, niektóre są bardzo ciekawe, np. łuk linowy. Podspoileruje Ci troszku, jesteśmy synem Władcy Demonów, i mamy za zadanie uwolnić go, ale pod koniec możemy wybrać, czy uwalniamy go czy więzimy już na amen. W między czasie zwiedzamy całkiem sporo lokazji, i poznamy się z wieloma nieprzyjaciółmi. Potężne choć powolne zombiaki, wnerwiające Ghule, szybkie niczym wiatr, silne niczym zombiak a wytrzymałe niczym 2 zombiaczki. Nekromanci, jakieś kmiotki w czarnych zbrojach, Orkowie, gobliny, cyklopy, lisz albo 2. Ogólnie cała gama darmozjadów. P.S. Nigdy nie graj w tę grę bez dźwięku, zwłaszcza jak idziesz nekropolią!!!!!! Zombiaki lubią wstawać spod ziemi tuż za tobą, i podążać twoim tropem aż do jakiegoś ślepego zaułka. Wtedy robi się niefajnie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 19:29:46 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 29, 2012, 19:52:43 »
    Pierwszej części Fable w Twoim spisie nie widziałem :D

Z RTSów, to taki lekki i przyjemny cultures 3 lub 4, w sumie to to samo, tylko w 4 pare dodatków ;)
    Gramy wesołymi wikingami. Takie połączenie alien nations i simsów, czyli jak chcesz mieć nowych mieszkańców, to muszą ze sobą tegesować ^^. (nie widać tego perwersy!). I każdy obywatel może, w sumie musi mieć zawód, budowniczy, garncarz kamieniarz, zbieracz itp itd.
    (click to show/hide)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 29, 2012, 20:07:18 »
    Dobrze, że poleciłem Dark Messiah na steamie :D
    Razem są 4 zakończenia, w pewnym momencie możemy wybrać czy... chyba najlepiej to ująć czy wybierzemy boga dobra, czy demoniczne moce i pewnego zabójstwa. Świetne jest to, że tylko od Ciebie zależy jaki styl wybierzesz: skrytobójca, mag, wojownik czy hybryda.
    Ogólnie gra bardzo ciekawa lecz jak wspomniał Archimonde bardzo krótka.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2012, 20:30:03 »
    Rzeczywiście, zapomniałem o Fable Zapomniane Opowieści. Ale wiesz Gregorian, w mojej głowie jest tyle tytułów gier wartych polecenia, że przeskakują jeden za drugim i daje rade wyłapać tylko co poniektóre. w Cultures 3 ani 4 nei grałem, grałem tylko w Cultures II Wrota Asgardu. Gra jest bardzo dobra. Połączenie Alien Nations, Sims ale też bardzo dużo zbieżności w systemie budowania zauważyłem z Settlersami. A spisy te co dałem, to dopiero forpoczty listy gier które mam i znam ;)
    Jacek Piekara

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 29, 2012, 21:41:48 »
    Grałem w demo Dark Messiah, jedyne co wam przekażę:

:o

Super gra! Dzięki dla Altharis, który pierwszy podsunął mi grę i dla Archimonde'a za recenzje!
    Teraz tylko nie wiem, czy kupić Wiedźmina, zapewne za parę chwil kupię sobie Dark Messiah i będę palił i siekł, a Geralt będzie musiał poczekać 2-3 dni, skoro mówicie że to tak krótka gra. Dzięki chłopaki ^^

www.pustamiska.pl

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 29, 2012, 21:43:52 »
    Gta San Andreas - > Samp - > Server RolePlay i masz zabawe na najblizsze 2 lata albo i dluzej.

Generalnie polecam jednak w tę piękną pogodę wykorzystywać to że chce się pić bo gorąco a w nocy pić bo zimno :>
    Retarded are everywhere

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 30, 2012, 06:38:53 »
    W Wiedźminie system walki jest dosyć nieciekawy. Polega na naciśnięciu myszką kiedy pojawi się ikonka i już, po sprawie. Jeśli podoba Ci się system walki z Dark Messiah'a lub serii The Elder Scrolls, to w tej grze nie uświadczysz czegoś podobnego.
    Jacek Piekara