Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak oni robią te bloki i zmyły? Czy zmyły mają sens?  (Przeczytany 13496 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wolfar
    Odp: Jak oni robią te bloki i zmyły? Czy zmyły mają sens?
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 28, 2012, 18:58:33 »
    Tak, zmyłki mają sens, odpowiedzieć możesz sobie sam na swoje pytanie zostając pokonany przez kogoś kto używa zmyłek.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2012, 19:05:25 wysłana przez Wolfar_666 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 28, 2012, 22:31:00 »
    Ja to mam średniego manuala, ale zawsze zrywam boki w cRPG jak koleś z którym walczę mocno feintuje, cuda niewidy robi, widać, że się tam mocno produkuje, taki hero-kozak co to nie ja. I jak ja zaczynam sobie machać młotkiem na lewo i prawo to koleś od razu głupieje. Jest taki typ gracza. :D

Co do tematu zupełnie nie rozumiem po co tak najeżdżacie na kolegę. Kilka miesięcy to tyle co nic, biorąc pod uwagę, że spora grupa osób gra od beta-testów. Dużo nie widział i dużo jeszcze zobaczy.

Warto też wspomnieć, że niektórzy używają makr. W skrócie są to skrypty wykonujące komendy z gry. Pozwalają na połączenie wielu akcji w jeden definiowalny przez gracza przycisk. W związku z tym zachodzi sytuacja, gdzie wydaje się nam, że takie zgranie ruchów nie jest normalne. Są i tacy co doszli do takich efektów długą grą i ciężkim treningiem.

http://www.youtube.com/watch?v=E0K9Va0Uk-Y

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 29, 2012, 10:01:54 »
    Macro userzy na ogół ssą na battlach, ponieważ gdy zaczynają robić jakieś dziwne makrozmyłki w grupie to od razu dostają od jakiegoś innego gościa. Poza tym tak naprawdę makra są trudne do zablokowaniu tylko na swadiańskim 2h, gdzie atak boczny i pchnięcie zlewają się ze sobą przy szybkich feintach. Tobi jest znanym userem makr a na battlach jakoś nie jest mistrzem, a uważa się za najlepszego duelera. Bez swadiańskeigo 2h używając makr tylko sprawiasz, że głupio wyglądasz.
    A jeśli chodzi o zwykłe zmyłki to praktycznie tak już weszły w krew wszystkim lepszym graczom, że na zwykłą zmyłkę nie zabijesz już nikogo, jednak zmyłki służą do czego innego. Na przykład spamowanie feintów pozwala Ci przemieścić się z walki i wyrwać z 2v1, bo ludzie będą bali się wyprowadzić ciosu by nie dostać hita. W modzie teraz są kopy i outrange, ewentualnie spam i na to da się złapać najwięcej ludzi. A zmyłki to już praktycznie relikt jeśli chodzi o zabijanie kogolwiek kto ogarnia. No może oprócz gorNa. On pada na podwójną od góry.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 29, 2012, 13:28:08 »
    A wczoraj miałem też ciekawą sytuację, której wcześniej nie doświadczyłem. Gościu walił jakimś długaśnym tłuczkiem do mięsa(3 metrowy kij i na końcu tyci tłuczek), który przebijał się przez moje bloki katany i powalał mnie na ziemię. Dziwne, tym bardziej, że mam lvl 29.

Offline Generator

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 29, 2012, 14:16:43 »
    Poćwicz wytrzymałość, chodź na siłkę. Jak ważysz 50kg i jesteś cienki jak nitka to czego się kvrwa spodziewasz ?

Ostrzeżenie za debilizm.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 15:25:48 wysłana przez Kalpokor »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 29, 2012, 14:32:54 »
    To był cRPG, tak? Pomyśl człowieku... Tutaj nie ma nic do rzeczy level, tak trudno pomyśleć o tym, że są bronie, które przełamują bloki?

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 29, 2012, 14:41:18 »
    Gościu walił jakimś długaśnym tłuczkiem do mięsa(3 metrowy kij i na końcu tyci tłuczek), który przebijał się przez moje bloki katany i powalał mnie na ziemię. Dziwne, tym bardziej, że mam lvl 29.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 29, 2012, 14:47:47 »
    To był cRPG, tak? Pomyśl człowieku... Tutaj nie ma nic do rzeczy level, tak trudno pomyśleć o tym, że są bronie, które przełamują bloki?
    A skąd mam to wiedzieć jak nie ma opisu na broni, że łamie blok? I druga sprawa. Dlaczego lancjer może cię zdjąć na hita, a ja (np.30vs30lvl) nie mogę, chociażbym trafił nawet centralnie w łeb z zamachu?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 14:51:41 wysłana przez Gazi »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 29, 2012, 15:07:14 »
    A skąd mam to wiedzieć jak nie ma opisu na broni, że łamie blok? I druga sprawa. Dlaczego lancjer może cię zdjąć na hita, a ja (np.30vs30lvl) nie mogę, chociażbym trafił nawet centralnie w łeb z zamachu?
    JAK TO NIE MA?! Człowieku, JEST. I druga sprawa. Serio? Serio?! A wiesz, że istnieje coś takiego jak uderzenie lancą z przysiadu i modyfikator, który sprawia, że im jesteś szybszy tym mocniejsze ataki zadajesz? Nie mówiąc o obrażeniach podanych w statystykach...

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 29, 2012, 15:32:26 »
    Jeszcze pyt. poza tematem. Postacie i gear są trzymane na stronce crpg moda? Jeżeli tak, to czy ktoś już się bawił w sprzedaż kont crpg?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 29, 2012, 15:34:16 »
    Jest to zabronione, lepiej więcej czytaj tj. w przypadku statystyk i opisów broni - przyda Ci się.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:03:27 »
    SPrzedaz kont do innych mmo tez jest zabroniona, a ludzie sprzedaja i kupuja(np. poprzez allegro)

Offline xGiermek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:14:43 »
    SPrzedaz kont do innych mmo tez jest zabroniona, a ludzie sprzedaja i kupuja(np. poprzez allegro)
    A ty musisz ich naśladować :) ?
    Sciezka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawosci samolubnych i tyranie zlych ludzi. Blogoslawiony ten, co w imie milosierdzia i dobrej woli prowadzi slabych dolina ciemnosci, bo on jest strozem brata swego i znalazca zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, ktorzy chca zatruc i zniszczyc moich braci; i poznasz, ze Ja jestem Pan, gdy wywre na tobie swoja zemste

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:21:26 »
    Jejka, tylko się pytam czy jest jakiś handel kontami jak w każdym innym mmo/H&S online... .

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:40:13 »
    Wesch już Ci odpowiedział i ty jeszcze masz pretensje? Zabronione więc nie rób tego...