Moderatorzy mnie kochają, oh cóż za niesprawiedliwość...
Musisz zrozumieć że fajnie jeżeli zadajesz rzeczowe pytania. Tylko że twoje są głupie. Mówiąc inaczej - ty nie pytasz tylko narzekasz. Bo nie jest pytaniem jak oni robią te zmyły. Ty po prostu narzekasz bo sam tak nie potrafisz. Wyłówmy kilka z twoich "pytań".
Hej! Gram od kilku miesięcy w Warbanda. Nauczyłem się sam kilku zmył, ale są one uja warte i są kompletnie nieuzyteczne, dlatego preferuję walkę łukiem. Jak wyprowadzam zmyły? Robię cios, anuluje go szybko blokiem i wyprowadzam kolejny cios z drugiej strony. Łatwo to się robi w CRPG. W Warband nie wiedzieć czemu czasami nie załapuje, a w wfas, to w ogóle niemal nie da się robić zmył. Druga sprawa, to to, że mozna sobie w ten sposób palce połamać. Nie wiem też jak można wyprowadzać ciągłe zmyły w jedną stronę. Jest to niemal niemożliwe, bo musisz ciągle precyzyjnie machać np. w lewą stronę jednocześnie w dpowiednim momencie anulując cios blokiem i tak w koło.
Ty zadajesz pytanie i co robisz? Odpowiadasz na nie. NIe wiem czy chcesz nam pokazać jak robić zmyły czy co...ale w dalszej części twojego pytania (?) próbujesz pytać jak wyprowadzać zmyły w jedną stronę i co robisz? Mówisz że to niemal niemożliwe. Skoro to niemal niemożliwe to jak robią to te wszystkie setki osób? Wystarczyłoby darować sobie to "niemożliwe" i z pewnością otrzymałbyś rzetelną odpowiedź. Bo jest to naprawdę proste. Klikasz atak z lewej, trzymasz go i klikasz blok. W ten sposób robisz zmyłki w jedną stronę. Proste jak konstrukcja cepa, co?
druga sprawa to to czy zmyły mają sens. Fajnie wyglądaja jak se machasz w pojedynke, ale jak przychodzi do close combat, to byle spam i noobskie hity+ ruch są lepsze od zmył. No i dupa zimna :(.
Kolejna pytanio-odpowiedź. Czy zmyły mają sens? I piszesz że nie mają. Fajnie, tylko co nas to obchodzi? Owszem mają o ile nie grasz na noobskich serwerach. Jeżeli gracz jest średnio-zaawansowany to zmyłami wykończysz go w kilka sekund. Jeżeli jest noobem - blok atak. Jak się zorientować na jakim poziomie jest przeciwnikiem? Odpowiedź zostawię tobie "ajnsztajnie".
Dlatego się pytam, jak je się robi? Może ja je źle wyprowadzam? Bo z moich obserwacji wynika, że te zmyły, których ja się sam nauczyłem są ekstremalnie trudne do ciągłego spamowania+ ruszania się podczas walki(o unikach i blokach nie wspominając).
Musisz zrozumieć że większość w d*pie ma twoje obserwacje. Po prostu pytaj i daruj sobie filozofowanie. Zmyły to atak plus szybki blok i zmiana kierunku. Poćwicz na duelach i zacznie ci wychodzić. Co do drugiego pytania - TAK źle je wyprowadzasz. Zdecydowanie za wolno.
Odnośnie bloków. Często na crpg zdarza mi się, że robię blok przed pchnięciem jeźdzca na koniu, a postać i tak ginie nie blokując. Dlaczego tak się dzieje? Przecież dzidami na koniu można tylko "pchać" i tylko 1 blok to blokuje(w dół).
Gość cię potrąca co anuluje blok a on uderza lancą. Kolejna oczywista oczywistość.
A wczoraj miałem też ciekawą sytuację, której wcześniej nie doświadczyłem. Gościu walił jakimś długaśnym tłuczkiem do mięsa(3 metrowy kij i na końcu tyci tłuczek), który przebijał się przez moje bloki katany i powalał mnie na ziemię. Dziwne, tym bardziej, że mam lvl 29.
Chwalisz się czy żalisz? Broń ciężka jak młoty czy wiekiery może przy dużej sile używającego przebić się przez blok, to chyba realistyczne co? Czemu mnie nie dziwi żeś Ninja? Oni zawsze narzekają...
A skąd mam to wiedzieć jak nie ma opisu na broni, że łamie blok? I druga sprawa. Dlaczego lancjer może cię zdjąć na hita, a ja (np.30vs30lvl) nie mogę, chociażbym trafił nawet centralnie w łeb z zamachu?
O ile pamiętam jest w opisie wzmianka - coś w stylu "niezrównoważona" czy "niezbalansowana". Tak czy siak na pewno coś takiego jest. A lancjerzy to potężne istoty - przyzwyczaj się. Wcale nie zdejmuje cię na hita dlatego że jego koń pędzi z prędkością wiatru a lanca jest długa i wbija się w twoje ciało jak nóż w masło...
Co do zdejmowania. Jesteś zafajdanym kataniarzem. Oni są słabi i ssą - potwierdzone naukowo. Jeżeli masz wystarczająco dużo siła i niezłą broń celując w FEJSA zabijesz od razu. Ale to też jest masa czynników jak zbroja, twoja siła, twoja broń, jego ilość HP itd itp...
Jeszcze pyt. poza tematem. Postacie i gear są trzymane na stronce crpg moda? Jeżeli tak, to czy ktoś już się bawił w sprzedaż kont crpg?
TAK. NIE.
SPrzedaz kont do innych mmo tez jest zabroniona, a ludzie sprzedaja i kupuja(np. poprzez allegro)
Naprawdę?
a co to te "chamberowanie"?
Odbicie twojego ostrza od broni przeciwnika poprzez dokładne wymierzenie i uderzenie z tej samej strony co on. Potrzeby dobry TAJMING i MÓZG.
I jeszcze inna sprawa. Dlaczego teraz prawie nikt nie gra w mount and musket? Wszyscy się tak rzucili na napoleonic? Przecież to jedno i to samo;/.
Przez scenę. MM żył tylko i wyłącznie dzięki regimentom i bitwom liniowym. Osoby organizujące te bitwy i przywódcy regimentów przeszli na Napoleonic - wszyscy przeszli na Napoleonic.
Kij z tym non user friendly modem. Dzisiaj zwaliło mi postać na 30 lvl. Dwukrotnie przez przypadek zresetowałem skille(chciałem tylko raz). Resetowałem, bo w debilnych poradnikach nie powiedziano mi, że power throw na 9 z wpf na 44 się niweluje do 3. Jak jakiś admin nie cofnie mnie do 30 lvl, to w uj czasu na marne poszło lvlując postać do tego poziomu. Założyłem też drugą postać, łucznika. Tragedia. Na Native koszę head za headem. Na crpg łucznikiem mam kd 2-20. Walisz w gościa 10 razy, ten idzie jak rambo i bierze cię na hita. Druga sprawa to to, że łucznika też musiałem resetować;/. Ehh...
Ponownie - chwalisz się czy żalisz?
Śmiejcie się z faktów.
Ludzie śmieją się z ciebie - nie z faktów.
Jeżeli te odpowiedzi cię satysfakcjonują to miej trochę rozsądku i siedź już cicho. Tu nie lubi się cieniasów, newbie, noobów, retardów i nieogarów. A wygląda na to że wybitnie łączysz w swojej osobie te wszystkie cechy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w grze.