Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak oni robią te bloki i zmyły? Czy zmyły mają sens?  (Przeczytany 13445 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Jak oni robią te bloki i zmyły? Czy zmyły mają sens?
    « dnia: Kwietnia 27, 2012, 20:52:20 »
    Hej! Gram od kilku miesięcy w Warbanda. Nauczyłem się sam kilku zmył, ale są one uja warte i są kompletnie nieuzyteczne, dlatego preferuję walkę łukiem. Jak wyprowadzam zmyły? Robię cios, anuluje go szybko blokiem i wyprowadzam kolejny cios z drugiej strony. Łatwo to się robi w CRPG. W Warband nie wiedzieć czemu czasami nie załapuje, a w wfas, to w ogóle niemal nie da się robić zmył. Druga sprawa, to to, że mozna sobie w ten sposób palce  połamać. Nie wiem też jak można wyprowadzać ciągłe zmyły w jedną stronę. Jest to niemal niemożliwe, bo musisz ciągle precyzyjnie machać np. w lewą stronę jednocześnie w dpowiednim momencie anulując cios blokiem i tak w koło.

druga sprawa to to czy zmyły mają sens. Fajnie wyglądaja jak se machasz w pojedynke, ale jak przychodzi do close combat, to byle spam i noobskie hity+ ruch są lepsze od zmył. No i dupa zimna :(.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Jak oni robią te bloki i zmyły? Czy zmyły mają sens?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2012, 21:14:52 »
    Gościu,zauważyłem Cie jakoś od początku Twoich nic nie wartych "żali" i brak mi słów....Do kogo ty masz pretensje o warbanda i jego mechanikę??? Nie wiem może mama ma cie za rączkę zawsze  prowadzić?
    Do czego zmierzam,do tego że warbanda nie poznasz w krótkim czasie,a nawet po długim graniu coś może cie zaskoczyć.Nie widziałem na tym forum drugiej takiej biadolącej osoby jak Ty.Po prostu graj albo olej ta grę i przerzuć się na ....chmmm...np.na Tibie....
    Ps.tak na marginesie zupełnym,moja siostra nigdy nie zapytała mnie o nic odkąd dam jej zagrać w warbanda a staty nie ma złych,środek tabeli ale ma.Ale nie płacze!
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2012, 21:17:15 »
    Jak nie masz nic wartościowego do powiedzenia w temacie, to zamilcz.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2012, 21:22:25 »
    Proponuję żebyś to ty zamilkł. 80% twoich postów na tym forum to zwykły PŁACZ. Już nawet nie narzekanie. ,,A bo zmyły do bani, a bo nie wiem jak grać w cRPG, a bo mi laguje na DP, a bo w mm modzie nie ma balansu, a bo <wstawić tonę pierdół>''. Zmyły to jedna z najpotężniejszych broni na multi. Plus minus 3/4 graczy nie potrafi ich zablokować, a jeżeli połączysz te zmyły z dobrym blokowaniem z twojej strony, jesteś raczej wymiataczem, przynajmniej na publikach. Tak więc - TAK, urwał go mać, mają duży sens.

I Aldred ma stuprocentową rację - graj, ucz się, obserwuj - zamiast spamować głupotami na forach.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 27, 2012, 21:55:27 »
    Powtórzę co już kiedyś napisałem: Słabej baletnicy zawadza róg u spódnicy

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 27, 2012, 22:57:54 »
    Jak nie masz nic wartościowego do powiedzenia w temacie, to zamilcz.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 28, 2012, 08:13:16 »
    Zmyły to jedna z najpotężniejszych broni na multi. Plus minus 3/4 graczy nie potrafi ich zablokować, a jeżeli połączysz te zmyły z dobrym blokowaniem z twojej strony, jesteś raczej wymiataczem, przynajmniej na publikach. Tak więc - TAK, urwał go mać, mają duży sens.

Zmył, to jako tako sam się nauczyłem na CRPG, bo tam zacząłem przygodę na oryginale. Z obserwacji wynika, że nie każdy je tam robi, ale dość duża liczba graczy. Mi one tam praktycznie nie wychodziły(przykładowo udaję, że chcę walnąć z lewej strony, zatrzymuję cios i wyprowadzam z prawej i międzyczasie dostaje cios w głowę z góry, etc.) jeżeli chodzi o walkę. Wczoraj zagrałem okazyjnie na Native(ze względu na dużą liczbę graczy na serwerze) i prawie nikt tak nie używał zmył- tylko spam i... spam+ mobilność. Dlatego się pytam, jak je się robi? Może ja je źle wyprowadzam? Bo z moich obserwacji wynika, że te zmyły, których ja się sam nauczyłem są ekstremalnie trudne do ciągłego spamowania+ ruszania się podczas walki(o unikach i blokach nie wspominając).

Offline hunter1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2012, 09:21:41 »
    po co założyłeś ten temat, masz jakieś konkretne pytanie czy mamy wspólnie się żalić, że Zmyły To Zuo??
    Jeżeli "zmyły" są dla ciebie trudne to co dopiero chambery, kopy, spam etc. Obserwuj i ucz się od lepszych, nie nauczysz się grać w warbanda czytając komentarze na tawernie.

"Bede sobie tworzył, bede sobie grał,
    Bedzie coś jechało, powiem – tralala"
    Lech Roch Pawlak, Opole 2007

Offline xGiermek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:07:32 »
    Zmył, to jako tako sam się nauczyłem na CRPG, bo tam zacząłem przygodę na oryginale. Z obserwacji wynika, że nie każdy je tam robi, ale dość duża liczba graczy. Mi one tam praktycznie nie wychodziły(przykładowo udaję, że chcę walnąć z lewej strony, zatrzymuję cios i wyprowadzam z prawej i międzyczasie dostaje cios w głowę z góry, etc.) jeżeli chodzi o walkę. Wczoraj zagrałem okazyjnie na Native(ze względu na dużą liczbę graczy na serwerze) i prawie nikt tak nie używał zmył- tylko spam i... spam+ mobilność. Dlatego się pytam, jak je się robi? Może ja je źle wyprowadzam? Bo z moich obserwacji wynika, że te zmyły, których ja się sam nauczyłem są ekstremalnie trudne do ciągłego spamowania+ ruszania się podczas walki(o unikach i blokach nie wspominając).
    Skoro twoje pseudo "zmyły" polegają na udawaniu walnięcia w lewo a następnie w prawo , a w tym dostajesz w głowe to może najpierw poćwicz nad blokami? Polecam na botach , bo bota się nie spytasz jak to zrobił.
    Sciezka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawosci samolubnych i tyranie zlych ludzi. Blogoslawiony ten, co w imie milosierdzia i dobrej woli prowadzi slabych dolina ciemnosci, bo on jest strozem brata swego i znalazca zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, ktorzy chca zatruc i zniszczyc moich braci; i poznasz, ze Ja jestem Pan, gdy wywre na tobie swoja zemste

Offline UFO

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:39:34 »
    HAHHAHA słyszałeś na botach! Znajdź na serwie giermka i ćwicz!

Offline xGiermek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:42:59 »
    HAHHAHA słyszałeś na botach! Znajdź na serwie giermka i ćwicz!
    Lepiej niech znajdzie ciebie , skoro jesteś taki niepokonany to może się czegoś od ciebie nauczy.
    Sciezka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawosci samolubnych i tyranie zlych ludzi. Blogoslawiony ten, co w imie milosierdzia i dobrej woli prowadzi slabych dolina ciemnosci, bo on jest strozem brata swego i znalazca zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, ktorzy chca zatruc i zniszczyc moich braci; i poznasz, ze Ja jestem Pan, gdy wywre na tobie swoja zemste

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:43:05 »
    Odnośnie bloków. Często na crpg zdarza mi się, że robię blok przed pchnięciem jeźdzca na koniu, a postać i tak ginie nie blokując. Dlaczego tak się dzieje? Przecież dzidami na koniu można tylko "pchać" i tylko 1 blok to blokuje(w dół).

Offline xGiermek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:47:42 »
    Do tego powinieneś już dojść sam.. nie pytaj się o takie rzeczy, tylko zacznij myśleć ! TO nie boli.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:57:24 »
    Odnośnie bloków. Często na crpg zdarza mi się, że robię blok przed pchnięciem jeźdzca na koniu, a postać i tak ginie nie blokując. Dlaczego tak się dzieje? Przecież dzidami na koniu można tylko "pchać" i tylko 1 blok to blokuje(w dół).
    Sprzeczność ! Mnie się kiedyś udało górnym blokiem obronić lancę konnego.
    A dolnym blokiem czasem da się nachyloną wybronić, również pchnięciem da się zchamberować nachyloną, ale tylko nordyckim toporem dwuręcznym.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 28, 2012, 15:40:51 »

Gość potrąca cię i w tym momencie twój blok załamuje się, a on wyprowadza cios. Nic specjalnego...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012