Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przecieki  (Przeczytany 167515 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Przecieki
    « Odpowiedź #750 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:20:39 »
    Wybór eq dla pikiniera (powiedzmy, że przy 1700 kasy na serwerze) powinien być między tuhendem/puchą/tarczą. Pika powinna być nieodzowną częścią uzbrojenia. Nie dla pik z tarczami, nawet tymi 2,5m (już wystarczą 4 ataki i bloki) i nie dla pik na na plecach.

Offline Wachmistrz_BambooPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #751 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:35:34 »
    Napiszę/rzeknę: za dużo szukania nowych możliwosci,a wystarczyłoby poprawić stare, raz a dobrze. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #752 dnia: Sierpnia 26, 2015, 14:04:25 »
    Napiszę krótko. Pierdzielicie. Gdyby nie takie eksperymenty to nie byłoby Deluga. Albo idzie to wszystko do przodu i po trupach (mam tu na myśli np. ostatnią niezbalansowaną wersję) albo zostaje w miejscu i gracze mogą cieszyć się w swoim grajdołku. Bartek teraz odwala kawał dobrej roboty i wykazuje dużą wolę zrobienia czegoś co ucieszy graczy. Nie wiem czy wbrew sobie, ale naprawdę każdą sugestię bierze pod uwagę i przemyślenie. Tak więc zmieńcie trochę ton i zaufajcie Bartkowi bo idzie to wszystko w dobrą stronę.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #753 dnia: Sierpnia 26, 2015, 14:08:40 »
    Deluge skonczyl sie na 0.5 :V

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #754 dnia: Sierpnia 26, 2015, 14:13:51 »
    Ty to chyba w Deluga nie grałeś. :D
    Na mapach pokroju Kircholm szczególnie opłaca się brać pikinierów [...]

Przy nawet odrobinie ogarnięcia można pikinierów bez problemu kite'ować na każdym otwarciu, w porównaniu z tym że kawalerią można wygrywać samemu mecze, pikinieria jest w tej chwili w stanie bardzo słabym. Nie lubię strzelać, wolę walczyć wręcz ale osobiście nawet nie widzę sensu w wybieraniu piki, żadnej osłony przed łukami j pociskami, bez problemu możesz zostać ograny przez ogarniętego konnego, a każdy lekki strzelec może przed Tobą uciekać i czekać na wsparcie.
    W Deluge grałem kiedy 0.4 wypuszczono, widzę jak mod się zmienia (dla mnie niestety na gorsze, ale to tylko UOP ponieważ reszcie graczy pasuje to jak spowolniono i osłabiono system walki wręcz - nie narzekam, żeby nie było) jednak piki były w takiej średniej sytuacji niemal zawsze. Kilka razy grałem piką na meczach, i przy odpowiednio ogarniętej ekipie da się grać i topować na każdym spawnie, jednak na pubach nigdy nie znajdziesz odpowiedniego balansu między teamplay'em a skillem. Każdy głupi może podjechać, zatrzymać się poza zasięgiem i wpakować pikinierowi kulkę w pierś. Tarcze które chowałoby się przed użyciem piki pozwoliły by przynajmniej na troszkę bardziej bezpieczne podejście do pozycji przeciwnika. To nie jest jakiś wielki buff to tego "pikiniera który wbije się w przeciwników i każdego zabije". Nawet mimo tej tarczy i tak łatwo jest kogoś takiego powstrzymać, a i tak nie w każdej sytuacji taka osłona będzie przydatna, jednak jako sytuacyjny pick wobec spammu - idelne

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #755 dnia: Sierpnia 26, 2015, 14:40:22 »
    Netoman twój wywód jest zbyt ogólny, pomija wiele aspektów.

Chciałbym przypomnieć, że w najnowszym patchu zbliża się nerf broni palnej, a to w ogromnym stopniu wpłynie na balans. Jeśli ciężej będzie coś ustrzelić tym bardziej robi się to PO.

Jeszcze jedno. Grę właśnie w głównej mierze trzeba balansować pod free play.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:00:32 »
    [...]Chciałbym przypomnieć, że w najnowszym patchu zbliża się nerf broni palnej[...]

Wiiiiiii

Jeszcze jedno. Grę właśnie w głównej mierze trzeba balansować pod free play.

O to mi właśnie chodziło. Piki są zbalansowane na mecze, a na pubach brakuje organizacji by były odpowiednio skuteczne

Mod zdecydowanie jest balansowany pod free play. Brak masterów to już jest wielki nerf dla meczy, jest jeszcze kwestia konkretnych limitów jednostek jakie trzeba ustalić by gra była bardziej wyrównana.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:00:54 »
    Neto, ale mastery juz sa... xD

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #758 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:03:53 »
    Tak, ale to tylko przykład tego jak gra jest dostosowywana to gry na publikach a nie scenie. Tak tu było zawsze, ponowne dodanie masterów to tylko odpowiedź devsów na nasze olbrzymie prośby

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:04:59 »
    Tak, ale to tylko przykład tego jak gra jest dostosowywana to gry na publikach a nie scenie. Tak tu było zawsze, ponowne dodanie masterów to tylko odpowiedź devsów na nasze olbrzymie prośby
    Spowolnienie gry jest mega smutne jednak, przynajmniej w moim odczuciu. Walka nie jest juz taka dynamiczna jak byla predzej, no chyba ze ma sie widly.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #760 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:11:30 »
    Spowolnienie gry jest mega smutne jednak, przynajmniej w moim odczuciu. Walka nie jest juz taka dynamiczna jak byla predzej, no chyba ze ma sie widly.

Walka była dynamiczniejsza kiedy jeszcze nie grałeś w WB )

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #761 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:16:21 »
    Jakbym gral w delunga tylko w freikompanii to bym tak nie sumowal xD Mowie o tym, ze w 0.5 gra byla szybsza, wiecej mozna bylo zrobic skillem. A teraz graja puchy. I puchy. No ewentualnie jeszcze puchy na koniach.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #762 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:16:46 »
    Co rozumiecie pod pojęciem "spowolnienia gry"? Chodzi o szybkość poruszania się jednostek? Szybkość ataków? Jazdy konnej? Manewrowość?

Jeśli dobrze opiszecie o co Wam dokładniej chodzi i dobrze to uargumentujecie to jest szansa na poprawę. Bo takie biadolenie jak ofiary losu " Ojej popsuło się to niech leży" jest tak irytujące i wkurzające, że aż się tego słuchać nie da. Jak ktoś pisze " Deluge skończył się na wersji 0.5" a sam nie zrobił nic żeby coś się zmieniło, nie napisał nawet żadnej konstruktywnej rzeczy, które wpłynęłyby jakoś na twórców to...krew zalewa. Co innego kiedy robi to jedna osoba, a co innego jak robi to kilka osób.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #763 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:20:26 »
    Nie rozumiem co do mnie mówicie, najwidoczniej nie zrozumieliście mnie. Problem z pikinierami nie dotyczy samej walki piką, tylko tego że jeśli pikinier dostanie jeszcze tarcze to będzie strasznie twardy.

Pancerz + tarcza + mieczyk = czołg

wejdzie ci taki nejtiwowiec na server to mu nic nie zrobisz, a po nerfie broni palnej to ciężej ustrzelić również będzie.

Nie trzeba od razu usuwać tarczy, można np. dać wysoką cenę.

(click to show/hide)

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Kajoj

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #764 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:32:50 »
    Co do spowolnienia gry Ganczowi chodziło chyba o brak uber szybkich broni z 0.5 takich jak kilidże albo rapiery,po prostu bronie były szybsze i puchy były bardziej "przebijalne". Dzięki temu walka była bardziej dynamiczna niż teraz i ciężej było blokować , chyba że po prostu byłem gównem.