Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przecieki  (Przeczytany 167378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: Przecieki
    « Odpowiedź #765 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:39:38 »
    Co do spowolnienia gry Ganczowi chodziło chyba o brak uber szybkich broni z 0.5 takich jak kilidże albo rapiery,po prostu bronie były szybsze i puchy były bardziej "przebijalne". Dzięki temu walka była bardziej dynamiczna niż teraz i ciężej było blokować , chyba że po prostu byłem gównem.
    Yap. Teraz blokowanie nie jest takie trudne, co daje jeszcze mniejsza przebijalnosc puch. Jak sie nie ma porzadnego kilofa w lapie, to jest pograne przy takich szwedach, gdzie nawet konnica ma puchy xD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #766 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:42:37 »
    W nowej wersji puchy są mocno osłabione w porównaniu do obecnej.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #767 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:45:29 »
    Koleś z szabelką dla puchy nic nie jest w stanie zrobić. O tym wszyscy wiedzą. To jak już do takich konkluzji doszliśmy to o pikinierach nie ma co znowu wspominać.

Pytanie do ludzi czy zmieniali coś w statystykach mieczy ?

co dokładnie ?

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #768 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:47:03 »
    Co rozumiecie pod pojęciem "spowolnienia gry"? Chodzi o szybkość poruszania się jednostek? Szybkość ataków? Jazdy konnej? Manewrowość?

Jeśli dobrze opiszecie o co Wam dokładniej chodzi i dobrze to uargumentujecie to jest szansa na poprawę. Bo takie biadolenie jak ofiary losu " Ojej popsuło się to niech leży" jest tak irytujące i wkurzające, że aż się tego słuchać nie da. Jak ktoś pisze " Deluge skończył się na wersji 0.5" a sam nie zrobił nic żeby coś się zmieniło, nie napisał nawet żadnej konstruktywnej rzeczy, które wpłynęłyby jakoś na twórców to...krew zalewa. Co innego kiedy robi to jedna osoba, a co innego jak robi to kilka osób.

Wyraźnie napisałem przecież że nie narzekam!
    Już pisałem o tym z Bartkiem na PM kiedyś, po prostu w porównaniu z Native walka jest dużo wolniejsza przez to że bronie ogólnie są wolniejsze, a statystyki postaci niższe. Dochodzi do tego zmiana polegajaca na tym że nie ma mowy o tym by krótszą bronią outrange'ować kogoś ogarniętego ( co jest możliwe w Native), rechamber nie daje żadnej przewagi nie licząc samego zaskoczenia, hitslashe oraz dubbleslashe istnieją tylko dla dwóch/trzech broni, jednak bo dubbleslashu broń się po prostu odbija. Waga uzbrojenia została zwiększona. Przewaga jaką w walce dają berserki spadła. Lolfeinty są jak... Duh bardzo mało przydatne wobec doświadczonych graczy.

Tl;Dr: Nie narzrkam, ale brakuje kilku myków z Nativa i już na starcie można mieć tu cięższe uzbrojenie

Abstrachując - pamięta ktoś kozacką piechotę, która miała w ekwipunku bułat, dwa długie pistolety, i mogła chodzić z taką czapką smurfa? To w WFaS była taka OP jednostka, szkoda że ją znerfino xD

Koleś z szabelką dla puchy nic nie jest w stanie zrobić. O tym wszyscy wiedzą.

Uderzaj po głowie, przesuwając myszkę w kierunku ciosu. Gwarantowany brak odbicia i znośne obrażenia

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #769 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:47:15 »
    Koleś z szabelką dla puchy nic nie jest w stanie zrobić. O tym wszyscy wiedzą. To jak już do takich konkluzji doszliśmy to o pikinierach nie ma co znowu wspominać.

Wyraźnie napisałem przecież że nie narzekam!
    Już pisałem o tym z Bartkiem na PM kiedyś, po prostu w porównaniu z Native walka jest dużo wolniejsza przez to że bronie ogólnie są wolniejsze, a statystyki postaci niższe. Dochodzi do tego zmiana polegajaca na tym że nie ma mowy o tym by krótszą bronią outrange'ować kogoś ogarniętego ( co jest możliwe w Native), rechamber nie daje żadnej przewagi nie licząc samego zaskoczenia, hitslashe oraz dubbleslashe istnieją tylko dla dwóch/trzech broni, jednak bo dubbleslashu broń się po prostu odbija. Waga uzbrojenia została zwiększona. Przewaga jaką w walce dają berserki spadła. Lolfeinty są jak... Duh bardzo mało przydatne wobec doświadczonych graczy.

Nie chodziło mi akurat o Ciebie, ale o ogólny stosunek ludzi do zmian i sposób w jaki się do nich odnoszą. Kompletnie nic konkretnego nie pisząc, nie dając żadnych poważnych i konkretnych rozwiązań.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #770 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:50:35 »
    Koleś z szabelką nie powinien być wstanie nic puszce zrobić, nie licząc pchnięcia. Wiadomo, gameplay i w ogóle, ale nie odchodźmy zupełnie od realizmu. Po coś te wszystkie nadziaki są. No i tak, jak mówiłem, puszki już takie grube nie są, zaś szabelki zostały wzmocnione.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #771 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:54:25 »
    No tak, ale w obecnej wersji przez to ludzie oduczyli się używać szabelek :) Tylko żeby z 2 story nie było tak że teraz szable nie będą zbyt mocne. Jeśli szybkość zostanie taka sama to będzie można spamić ile wlezie.

Uderzaj po głowie, przesuwając myszkę w kierunku ciosu. Gwarantowany brak odbicia i znośne obrażenia

nie każdy zna tajniki warbanda

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #772 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:55:38 »
    Pograłem chwilę z botami i najważniejsza zmiana jaka jest to przebijalność ciosów. Szabelki już tak się nie odbijają, co powodowało olbrzymią przewagę puszek. Trzeba sporo ciosów, żeby zabić puszkę, ale teraz po otrzymaniu ciosu nie są w stanie szybko odpowiedzieć. Właśnie to powodowało największe zdenerwowanie wśród graczy.

No tak, ale w obecnej wersji przez to ludzie oduczyli się używać szabelek :)

Wy tak serio z tymi problemami?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #773 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:57:09 »
    No tak, ale w obecnej wersji przez to ludzie oduczyli się używać szabelek :) Tylko żeby z 2 story nie było tak że teraz szable nie będą zbyt mocne. Jeśli szybkość zostanie taka sama to będzie można spamić ile wlezie.

To się ciesz, będą padać jak śliwki w kompot

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #774 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:59:25 »
    Wszystko fajnie do czasu kiedy zagraniczni gracze zaczną płakać na forum, że coś jest zbyt op.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #775 dnia: Sierpnia 26, 2015, 17:00:16 »
    Ja bym tylko znerfił trochę te puszki bo naprawdę są zbyt mocne i zbyt wiele rzeczy się odbija. Do tego ogarnąłbym lekko coś z koniami są one strasznie pancerne i w sumie tak powinno być ale sęk w tym, że piki i inne rzeczy niezbyt dobrze działają na konie. Zatrzymanie konia nie zadaje mu zbyt wielkich obrażeń, a nabicie go na pike (stanie w miejscu z wbita pika w ziemie) nie dość, że jest samobójstwem to nawet gdy się uda daje marny efekt. Czyli albo trzeba osłabić konie albo trzeba zbuffować piki przeciwko konnym. Tak samo nadal sądzę, że konie zbyt bardzo skręcają i to powinno się znerfić aby nie mogli tak sobie bezkarnie kółek kręcić. Oprócz tego jest według mnie w porządku.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #776 dnia: Sierpnia 26, 2015, 17:06:04 »
    Ktoś chyba od kilku patchy nie grał w Deludża. Konie "zbyt badzo skręcają"? Oj człowieku....

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #777 dnia: Sierpnia 26, 2015, 17:20:01 »
    Mowilem Ci Ive, ze delunge sie zmienil wczoraj na steamie xD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Sierpnia 26, 2015, 17:28:33 »
    Tak samo nadal sądzę, że konie zbyt bardzo skręcają i to powinno się znerfić aby nie mogli tak sobie bezkarnie kółek kręcić. Oprócz tego jest według mnie w porządku.

konie w Deluge

(click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #779 dnia: Sierpnia 26, 2015, 18:15:14 »
    No tak zapomniałem dodać, że wtedy kiedy grałem czyli dwa patche temu. Wasze reakcję są zrozumiałe. Dzisiaj pogram na nowej wersji i powiem więcej. Biję się w piersi, mój post w sumie był głupstwem w aktualnej sytuacji. Nie sądziłem, że aż tyle według Was się zmieniło.