Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przecieki  (Przeczytany 167860 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: Przecieki
    « Odpowiedź #330 dnia: Sierpnia 22, 2013, 18:50:56 »
    Witam,

Czas na jakąś informację.

Więc tak w tej chwili pozostałem sam, moja propozycja jest taka:

Zrobić wersję z nowymi ubraniami, drzewkiem jednostek i wszystkim co uda mi sie złozyć.

Ostatnimi czasy probowałem złożyć kilka najbardziej istotnych rzeczy i oto co wiem na pewno:
    Nie będzie w tej wersji bitew morskich, forkietów, nowej frakcji i wielu drobiazgów, które budują niesamowity klimat.
    Jedyne co mogę zrobić to dodać Rosjan zamiast Tatarów, Tatarów dodać jako jednostki pomocnicze.

Czekam na Opinię.
    Pozdrawiam.
    b@rtu$

Takie mam pytanko do twórców i myślę, że podchodzi pod "Przecieki": zamierzacie dodać piszczele (piszczały) do Rebelii Kozackiej? Od razu mówię, iż taka broń potrafiła jedną kulą wyrwać dosyć dużo organ w ciele (wątrobę, nerkę).
    Piszczel to bardzo prymitywna broń palna, mało prawdopodobne by miała by wyrywać jakieś organy, chyba że w jakiejś wersji ala hakownica. Kozacy uzywali dobrej broni palnej, pomijając chołotę która żadko miała broń palną.
    Pozdrawiam.

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #331 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:26:02 »
    Co za pytanie, pewnie ze fajnie byloby jakbys wydal nowa wersje. Moze scena by sie troche ozywila.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #332 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:26:39 »
    Wiesz, nowa wersja potrzebna jak najszybciej, choćby nawet taka okrojona przydałaby się. W szczególności przydałaby się wersja kompatybilna z najnowszą wersją (nie wiem jak z WSE, niech mnie ktoś oświeci), bo to portable w większości "popsuł" tą grę. A tak to jestem wielce za wydaniem Deluge chociaż pod taką postacią.
    Pozdro
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #333 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:31:22 »
    Według mnie szkoda usuwać Tatarów, mimo wszystko dobrze się nimi gra i większość graczy jest już do tej frakcji przyzwyczajona.

Więc tak w tej chwili pozostałem sam, moja propozycja jest taka:

Zrobić wersję z nowymi ubraniami, drzewkiem jednostek i wszystkim co uda mi sie złozyć.

Zrób tyle ile się da. Szkoda troche tych wszystkich zapowiadanych ficzerów, ale to można będzie dodać w kolejnym patchu, jak już nie będziecie mieli problemów ;)

Pozdrawiam

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #334 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:52:14 »
    Tatarów szkoda, ale Rosjan jeszcze nie było, więc możemy ją "przetestować". Jeśli będzie nie za bardzo to się wymieni ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2013, 14:06:49 wysłana przez SantaClaus »
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #335 dnia: Sierpnia 22, 2013, 20:41:58 »
    Wypuszczaj zawsze może scena się ożywi.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #336 dnia: Sierpnia 22, 2013, 23:04:24 »
    Właduj co się da w paczkę i dawaj.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Hendryk

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #337 dnia: Sierpnia 23, 2013, 00:09:19 »
    Popieram przedmówców:)

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #338 dnia: Sierpnia 23, 2013, 11:49:10 »
    Powiem to co przedmówcy: pakuj i wypuszczaj. I tak należy się wam szacunek za czas i pracę włożoną w stworzenie moda, który niezaprzeczalnie wyszedł świetnie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #339 dnia: Sierpnia 26, 2013, 21:18:56 »
    Nie będzie w tej wersji bitew morskich, forkietów, nowej frakcji i wielu drobiazgów, które budują niesamowity klimat.

Bitew morskich faktycznie raczej nie będzie, ale reszta bajerów jest w większości gotowa. Muszę to tylko zebrać ładnie do kupy i naprawić jeszcze parę rozwalonych rzeczy (m.in. system armat, który jest całkowicie rozgrzebany). W tym tygodniu na pewno się za to nie wezmę, ale od przyszłego poniedziałku trochę rozluźni mi się grafik i przynajmniej z godzinkę dziennie na kończenie nowej wersji The Deluge. Zatem głowy do góry, jeszcze nie wszystko przepadło. Tym bardziej, że jest też mała szansa, iż we wrześniu WSE zostanie zaktualizowane do ostatniego warbandowego patcha i skończą się niepotrzebne kombinacje.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #340 dnia: Sierpnia 26, 2013, 21:28:18 »
    Napoleonic Wars pokazał że bitwy morskie na silniku Warbanda to jakieś nieporozumienie ;)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #341 dnia: Sierpnia 26, 2013, 21:42:13 »
    Samo Napoleonic Wars to nieporozumienie, więc tym bym się nie sugerował. ;) Bitwy morskie zrobić się da i to fajnie (przykład - Yoshiboy). Może nie dla 250 osób, ale myślę, że przy standardowych 64 graczach spokojnie by to można było zrealizować. Trzeba mieć tylko trochę inne podejście niż twórcy NW i nie tworzyć pierdyliona niepotrzebnych obiektów, które będą synchronizowane co 0.1 sekundy, a wszystko powinno śmigać jak ta lala.

Gdybym miał porządny model statku (taki, dla którego warto by było robić te bitwy), to znalazłbym czas, aby je dokończyć. Nawet rezygnując z połowy rzeczy, które chcieliśmy wprowadzić, myślę, że byłby to bardzo grywalny tryb.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #342 dnia: Sierpnia 26, 2013, 22:23:13 »
    A takie bitwy jak w multi Brytenwaldy?

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #343 dnia: Sierpnia 27, 2013, 11:24:26 »
    Gdybym miał porządny model statku (taki, dla którego warto by było robić te bitwy), to znalazłbym czas, aby je dokończyć. Nawet rezygnując z połowy rzeczy, które chcieliśmy wprowadzić, myślę, że byłby to bardzo grywalny tryb.

A te galeony co na filmiku były? One chyba ładnie wyglądały, tylko żagle wypadało by zmienić bo kwadratowe były, i chyba kilka pierdułek na masztach dodać, z tego co pamiętam. No i odwrócić przechył tego statku bo przy zwrocie na sterburtę, okręt przechyla się na bakburtę, a nie również na sterburtę.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #344 dnia: Sierpnia 27, 2013, 17:43:20 »
    Filcu, a Ty nie miałbyś możliwości zrobienia takiego modelu? Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej u Ciebie, ale poza teksturami ( których wygląd wynika ze słabego sprzętu) to mógłbyś się tym zająć :)