Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przecieki  (Przeczytany 168120 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Przecieki
    « Odpowiedź #270 dnia: Kwietnia 04, 2013, 23:42:15 »
    A jak wygląda obracanie się z wbitym forkietem? Postać się kręci przy osi forkietu, czy swoich nóg :D?

Myśleliście nad nową animacją ładowania?
    (click to show/hide)

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #271 dnia: Kwietnia 05, 2013, 07:21:45 »
    Widać też, że dym wylatuje oddzielnie z panewki a oddzielnie z lufy. Good job!

Offline laciaty102_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #272 dnia: Kwietnia 05, 2013, 08:07:42 »
    nie dało by się forkietu zostawić wbitego podczas ładowania?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 05, 2013, 13:34:42 »
    Forkiet tak jak ta stawiana pawęż z jakiegoś mini-moda... i wykorzystywany tak jak armata(ale widać jakby się strzelało z muszkietu)... no ciekawe czy takie coś dałoby się zrobić. Trochę problematyczne w użyciu by to było.
    Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze, to lepiej dać sobie z tym całym forkietem spokój i spożytkować ten czas na coś, co się robi bez problemów.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 05, 2013, 15:36:54 »
    Skoro już nic się nie da z tym zrobić to niech już tak zostanie, ale nie wycofujcie forkietów!

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #275 dnia: Kwietnia 05, 2013, 15:38:03 »
    Oj Huth Huth :(
    Przecież gra forkietami jeszcze zwiększy klimat gry, a salwy z pewnością będą dopiero wyglądały epicko :D
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #276 dnia: Kwietnia 05, 2013, 18:33:14 »
    W takiej formie jak to jest na tym filmiku to jest przekomiczne, macha się tym badylem przy przeładowaniu jak Bruce Lee nunchaku...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #277 dnia: Kwietnia 05, 2013, 19:13:01 »
    Weźcie pod uwagę, że jest to wczesna wersja. Możliwe, że teraz wygląda to zupełnie inaczej.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #278 dnia: Kwietnia 06, 2013, 10:39:31 »
    Fajne na sterylnie zaplanowane eventy. Jeśli chodzi o bardziej powszechny gameplay to te chłopki z muszkietami nie będą miały życia. Łuki, piki, konie zrobią z nich sałatkę zanim oni ten patyczek w ziemię wbiją. Nie mówię, że nie jest to "fajne" rozwiązanie tylko po prostu balans siada, który i tak jest słaby.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #279 dnia: Kwietnia 06, 2013, 11:05:17 »
    Używanie forkietu nie będzie obowiązkowe. To raczej będzie wybór. Chcesz strzelać celniej z forkietem, czy szybciej bez niego.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #280 dnia: Kwietnia 06, 2013, 12:56:27 »
    Byleby celności nie zmieniali, a jak już to na lepszą łatwiej mi heady będzie wam walić :)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #281 dnia: Kwietnia 06, 2013, 16:45:01 »
    Ale marudzą tu co niektórzy,^Ive chyba najbardziej;).
    Wszystko jest jeszcze w fazie testów także przekreślanie balansu przez forkiet jest trochę dla mnie nie zrozumiałe.
    Prędkość przygotowania broni do strzału nie zmieniła się, więc nie martw się Ive. Sam forkiet przygotowany jest do użycia przy każdym zatrzymaniu postaci i nie dodaje dodatkowej zwłoki do wystrzału.
    Forkiet albo przy ładowaniu będzie wbity w ziemie albo będzie magicznie znikał, a w tym wypadku taka magia jest raczej wskazana. Na tym zakończyłbym ten temat.

Co do łuczników/oszczepników konnych vs muszkieterzy to jak wiadomo na kilku serwerach jest wgrany mini path i moim zdaniem wygląda już to lepiej. Choć brakuje tam jeszcze zmian przy oszczepach(między innymi dlatego są zakazane na nadchodzącym evencie).

Przypomnę tylko że w tym pathu mocno oberwały łuki(dodatkowo inny typ obrażeń zmniejsza ich skuteczność przy ostrzale opancerzonych celów) i konie. Na serwerach RW i Tawerny można było zaobserwować niską skuteczność konnych na takim Krakowie na przykład.
    Mimo tego łuki nadal wymagają małych przeróbek, a raczej umiejętności strzeleckie łuczników(power_draw), które mocno podwyższają u najlepszych strzelców ostateczne obrażenia zadane przeciwnikowi, co ostatecznie prowadzi do tego że mój mini path jest w tym momencie nie zauważalny.

To chyba tyle.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #282 dnia: Kwietnia 06, 2013, 18:26:46 »
    Nie wiedziałem, że to możliwe O_o , myślałem, że na serwerze musi być to samo co u klienta, cóż człowiek uczy się całe życie ;)
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #283 dnia: Kwietnia 07, 2013, 14:15:08 »
    Nie wiedziałem, że to możliwe O_o , myślałem, że na serwerze musi być to samo co u klienta, cóż człowiek uczy się całe życie ;)
    Pozdrawiam
    Minusem jest to że klient nie widzi co zostało zmienione, co dla wielu może być problemem.

Offline gracz99

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #284 dnia: Kwietnia 10, 2013, 18:08:44 »
    Mam takie pytanie, będzie jeszcze powstawać muzyka do gry?