Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Mod 2.5  (Przeczytany 1771 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GofredZTortozy

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Floris Mod 2.5
    « dnia: Kwietnia 15, 2012, 19:11:49 »
    Witam mam pewien problem i szukam kogoś kto pomoże mi go rozwiązać .
    Mam warbanda wersja 1.143 i chciałbym wgrać Floris moda 2.5 mam już part 1 ( 700 mb ) i part 2 ( 400 coś ) oraz spolszczenie co mam zrobić dalej ? Jestem kompletnie zielony pomocy !

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Mod 2.5
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2012, 19:38:29 »
    Trzeba było tak od razu pisać :)

Zaznacz obydwie części i wypakuj je (zrób sobie np. nowy folder) 7zipem albo winrarem w zależności od tego czym są spakowane. Powinna wypakować się instalka którą klikasz i potem tak jak z każdą inną grą z tą różnicą że możesz sobie wybrać wersję moda (są 4) do zainstalowania ot i tyle.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline GofredZTortozy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:02:37 »
    a Gdzie to wypakować?

Offline GofredZTortozy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:06:07 »
    i jak wybrać wersje moda

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 16, 2012, 11:46:15 »
    Wersje moda wybierasz przy instalacji, a instalujesz do folderu modules.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 16, 2012, 11:52:56 »
    a Gdzie to wypakować?
    A gdzie chcesz. Możesz zrobić sobie nowy folder na pulpicie żeby potem nie szukać a potem to tak jak napisał diego16d
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline GofredZTortozy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 16, 2012, 13:51:33 »
    Tylko że ja mam 2 instalatory i jak wpakowuje do jednego foldera to jest Floris i Floris ( 2 ) Nie rozumiem;/ Panowie macie może skype czy coś ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 16, 2012, 16:40:58 »
    Ehh chłopie nie mogłeś ściągnąć w jednym kawałku i było by po sprawie?! Nie wiem może plik jest podzielony i trzeba go połączyć lub po prostu mniejszy instalator to tylko muzyka do moda (wcześniej tak był podzielony, że muzykę można było pobrać osobno) ale pewności nie mam bo w częściach nie pobierałem.

Offline GofredZTortozy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 16, 2012, 18:14:19 »
    Wbiłem te 2 plik do folderu zainstalowałem z tech 4 2 . Odpalam gre i mi wywala ..

Offline olafek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 19, 2012, 01:04:47 »
    Witam.
    Mój problem jest inny, nie natury instalacji. Zakładam że to duże bugi.
    Otóż w pierwszej misji, gdzie mamy odbić od rabusiów brata kupca, pięciokrotnie przydarzyła mi się zamiana stron... Już wyjaśniam o co chodzi. W pierwszej minucie walki zostaję teleportowany na wzgórze i od tej pory jestem po stronie rabusiów. Muszę walczyć z własnymi ludźmi, a nie mogę ruszyć wroga. Po wyjściu z bitwy mój oddział jest szczuplejszy o wszystkich żołnierzy, których zabiłem... Na szczęście gram z wyjściem gry bez zapisu, tak więc za szóstym podejściem udało mi się ukończyć tę misję.
    Teraz druga sprawa. Spotkałem jednego z baronów i zobaczyłem nową opcję przystąpienia do jego oddziału. Zaciekawiony zapisałem grę i przystałem do niego. Stosunki z wszystkimi frakcjami prócz swandii pogorszyły mi się o 5, a następnie pojawiło się okienko bitwy. Walka między mną, a oddziałem 54 ludzi tego barona....  Jedyna opcja to zaatakuj wroga, tak więc to też kliknąłem. No i jest bitwa, jednak wcale nie walczę przeciwko baronowi, a razem z nim. Uposażenie mam zwykłego chłopa, tak jak mówił to w dialogu. Jednak tutaj pojawia się problem, gdyż nie ma z kim walczyć i po chwili jest koniec walki, bitwa wygrana. Ponownie jedyna opcja to "zaatakuj wroga". I tak w kółko. Nie da się z tego wyjść. Trzeba wyłączyć grę. Opcja ciekawa, chociaż kompletnie nie rozumiem na czym ma polegać... Pewne jest za to, że nie działa tak jak powinna. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Od razu mówię, że w FAQ odpowiedzi nie znalazłem ;)
    Czekam na szybką odpowiedź i pozdrawiam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 19, 2012, 12:19:40 »
    Cóż w FAQ tego nie ma bo muszę przyznać że to nowy przypadek i do tego bardzo dziwny. Próbowałeś odinstalować grę (najlepiej jakimś programem co czyści i rejestr) i po ponownej instalacji wgrać Florisa jako jedyny mod (zbyt duża ilość modów czasem coś knoci). Powiedz też jaką masz wersję gry i jaką wersję moda instalujesz.

Offline Alakecz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2012, 19:08:51 »
    A ja mam pytanie innego typu, kiedy będzie Floris na 1.152, chyba że 2.52 jest kompatybilny z tą wersją?