Witam.
Mój problem jest inny, nie natury instalacji. Zakładam że to duże bugi.
Otóż w pierwszej misji, gdzie mamy odbić od rabusiów brata kupca, pięciokrotnie przydarzyła mi się zamiana stron... Już wyjaśniam o co chodzi. W pierwszej minucie walki zostaję teleportowany na wzgórze i od tej pory jestem po stronie rabusiów. Muszę walczyć z własnymi ludźmi, a nie mogę ruszyć wroga. Po wyjściu z bitwy mój oddział jest szczuplejszy o wszystkich żołnierzy, których zabiłem... Na szczęście gram z wyjściem gry bez zapisu, tak więc za szóstym podejściem udało mi się ukończyć tę misję.
Teraz druga sprawa. Spotkałem jednego z baronów i zobaczyłem nową opcję przystąpienia do jego oddziału. Zaciekawiony zapisałem grę i przystałem do niego. Stosunki z wszystkimi frakcjami prócz swandii pogorszyły mi się o 5, a następnie pojawiło się okienko bitwy. Walka między mną, a oddziałem 54 ludzi tego barona.... Jedyna opcja to zaatakuj wroga, tak więc to też kliknąłem. No i jest bitwa, jednak wcale nie walczę przeciwko baronowi, a razem z nim. Uposażenie mam zwykłego chłopa, tak jak mówił to w dialogu. Jednak tutaj pojawia się problem, gdyż nie ma z kim walczyć i po chwili jest koniec walki, bitwa wygrana. Ponownie jedyna opcja to "zaatakuj wroga". I tak w kółko. Nie da się z tego wyjść. Trzeba wyłączyć grę. Opcja ciekawa, chociaż kompletnie nie rozumiem na czym ma polegać... Pewne jest za to, że nie działa tak jak powinna. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Od razu mówię, że w FAQ odpowiedzi nie znalazłem ;)
Czekam na szybką odpowiedź i pozdrawiam.