Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ZOMBIEEEE  (Przeczytany 22460 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    Odp: ZOMBIEEEE
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 11, 2012, 13:15:46 »
    Husarz, barret jest najlepszy :D przed chwilą miałem staty 417/18, gram pod nickiem Nolf .

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 11, 2012, 13:41:30 »
    Mod świetny, grałem już i przyznam, że mimo bety grało się przednie. Faktycznie razi brak serii z broni automatycznej i mogliby dać trochę więcej dłuższych broni do walki wręcz dla wszystkich klas [jak np łopata czy metalowy pręt] ale i tak jest dobrze.
    Gram tylko dwiema klasami, drwalem [lumberjack] i snajperem. W przypadku tego pierwszego prawie nie korzystam z broni palnej, starcza mi siekiera lub katana :D
    Co do snajperek - Barret jest dobry, ale tylko jak masz czas na załadowanie i wycelowanie a zombie jest tym z silniejszych [Witchy, Steroid Zombie]. Właśnie wadą Barreta jest to, że po każdym strzale trzeba ładować co zajmuje trochę czasu, a i celności najlepszej nie ma, za to mk12 ma magazynek na bodajże 5 strzałów i najlepszą celność z broni snajperskich.
    Jak grałem jedną rundkę to używając samej katany miałem staty... 107/4 :D
    Ale potem oczywiście ktoś musiał na respie rzucić TNT i wysadziło 3/4 drużyny...
    Tyle ode mnie i czekam na jakiś sensowny coop, w piątek najlepiej, godziny jak dla mnie dowolne pomiędzy 13 a 24.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 11, 2012, 14:37:14 »
    Husarz, barret jest najlepszy :D przed chwilą miałem staty 417/18, gram pod nickiem Nolf .

nie zgodze się ;P mk12 albo ta za 1900 ciągnie zombiaka na 2 hity (1 w glowe) ma w magazynku 6 naboi i jest zajebiscie celna.

Hofiko potwierdzi jak stalem na moscie i trafialem heady z jednego do drugiego konca ^^

Tak generalnie to najbardziej oplaca się robic tanketów z katanami i snajperow.

Bo bronie szturmowe nie mają ognia ciąglego i są strasznie niecelne przy czym tez nie zadaja duzo obr(albo poprostu zombie sa zbyt wytrzymale)
    Ale zapowiada się fajno.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2012, 15:08:24 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 11, 2012, 15:07:23 »

Noł offenz, ale to nie są bardzo dobre staty. ;-) Gostkowie z katanami potrafią mieć tyle samo killi i o połowę zgonów mniej.

:3
    (click to show/hide)

Mk12 to najlepsza broń. Ma sześć strzałów, jest celniejsza niż Barret, a mniejszy damage w zasadzie jest pozbawiony znaczenia, bo:

Seria z Mk12 = 6x50 = 300 dmg, w dodatku można zmieniać cele w trakcie. ^^
    Seria z Barreta = 1x130 = 130 dmg, czyli nie starczy na dużego zombiaka, a jak strzelisz do małego to dużo obrażeń się zmarnuje. Nie polecam go, a kolejność w hierarchii broni może być myląca.

Hofiko potwierdzi jak stalem na moscie i trafialem heady z jednego do drugiego konca ^^

Taa, kampiłeś na skrzynce z ammo zamiast razem z nami na froncie ginąć. Bohatersko. ;P

Dobrze widzę że mamy 6 osób?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 11, 2012, 15:57:20 »
    Nie kampilem tylko stwierdzilem ze mam skilla i nie musze podbiegac na 20m od zombie skoro moge nakuffiac z konca mapy
    Retarded are everywhere

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:10:48 »
    Choć nie grałem długo to wydaje się być ciekawy. Szkoda tylko, że nie można walnąć zombiaka kolbą. Ale bug z podnoszeniem broni jest gorszy...
    Przy okazji, pobrałem z linka, który podał Hofik i gdy wszedłem na serwer miałem jakieś czerwone linie tekstu... Ktoś tam jeszcze narzekał, że nie ma mgły, a u innych niby była (u mnie nie).  Czy to aby najnowsza wersja? A może miałem takie szczęście, że trafiłem na serwer ze starą wersją? Nie wiem czy taka jest, tematu na TW mi się nie chciało czytać ;p

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:13:05 »
    Server error mają wszyscy, pojawia się raz i na chwilę, więc nie sprawia kłopotów.

Mgła została usunięta w jednej z poprzednich wersji.

Pranie kolbą i podnoszenie broni to kwestia czasu. :-)

Nie kampilem tylko stwierdzilem ze mam skilla i nie musze podbiegac na 20m od zombie skoro moge nakuffiac z konca mapy

No ba... I trafiałeś 2/6 a my 4/6. :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:21:26 »
    Naprawdę przyjemny mod. Hofiko, Barreta ma nad Mk12 tą przewagę, że w tłumie zombie ciężko trafić dwa razy tego samego osobnika. Przy Barrecie nie ma to żadnego znaczenia, bo 1 strzał to 1 kill, Mk12 wymaga 2 strzałów na killa, więc spora część amunicji jest marnowana na osłabianie zombie, które zostaną zabite przez innych graczy. A jako że zombie potrafią wytrzymać headshota, to ponownie Barreta ma przewagę.

A tak przy okazji, przy ustawionych dwóch botach każdy może nabić staty 200:5. Sztuką jest wywalczyć tyle przy pięciu botach. Jak na dwa, to i tak dużo ginąłeś Hofiku.

Zdecydowanym minusem jest mała siła dynamitów. Rzucasz w grupę zombie, a tam giną trzy czy cztery osobniki. Powinni to naprawić. I przydałaby się znana z FI skrzyna "Try your luck". Miło byłoby dostać z niej wyrzutnię rakiet czy koktajl mołotowa.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:33:18 »
    Mk12 wymaga 2 strzałów na killa, więc spora część amunicji jest marnowana na osłabianie zombie, które zostaną zabite przez innych graczy.

Wychodząc z założenia, że celujemy w korpus. A nawet abstrahując od tego: ja w ciągu około czterech sekund wystrzelę 6 pocisków, z czego 3 zabiją zombiaka. Ty w tym samym czasie oddasz 2 strzały, oba śmiertelne. Twoja skuteczność to 100%, moja tylko 50. Ale to ja mam więcej fragów. ;-)

A jako że zombie potrafią wytrzymać headshota

Tylko Steroidy i Wiedźmy. Nawet gliniarze często padają od jednej głowy.

A tak przy okazji, przy ustawionych dwóch botach każdy może nabić staty 200:5.

Mogę się spytać na TW, ale jestem prawie pewien, że ustawiona ilość botów nie ma najmniejszego związku z faktyczną ich ilością (w żadnym inwazyjnym modzie w jaki grałem nie miała). A skoro każdy może nabić, to czemu facet pode mną ma tyle samo zgonów i o sto killi mniej? Proste - nie używał Mk12, tylko Barreta (co dość dobrze widać na moim screenie). ;)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:52:07 »
    Wychodząc z założenia, że celujemy w korpus. A nawet abstrahując od tego: ja w ciągu około czterech sekund wystrzelę 6 pocisków, z czego 3 zabiją zombiaka. Ty w tym samym czasie oddasz 2 strzały, oba śmiertelne. Twoja skuteczność to 100%, moja tylko 50. Ale to ja mam więcej fragów. ;-)
    Nein! Strzelasz 6 razy, z czego tylko dwie kule trafiają w tego samego zombiaka, bo w tłumie ciężko dwa razy tego samego trafić. Więc ginie 1 zombiak a 4 zostają osłabione. I mam więcej fragów ;)

Tylko Steroidy i Wiedźmy. Nawet gliniarze często padają od jednej głowy.
    Hmm? Nie raz trafiałem nawet zwykłego zombie w głowę z Mk12 i przeżywał.

Mogę się spytać na TW, ale jestem prawie pewien, że ustawiona ilość botów nie ma najmniejszego związku z faktyczną ich ilością (w żadnym inwazyjnym modzie w jaki grałem nie miała). A skoro każdy może nabić, to czemu facet pode mną ma tyle samo zgonów i o sto killi mniej? Proste - nie używał Mk12, tylko Barreta (co dość dobrze widać na moim screenie). ;)
    W Fi ilość botów miała chyba znaczenie. Dzisiaj jak grałem, to ja i Strix mieliśmy o sto więcej killi niż cała reszta. A strzelaliśmy z Barret.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 11, 2012, 17:17:28 »
    Nein! Strzelasz 6 razy, z czego tylko dwie kule trafiają w tego samego zombiaka, bo w tłumie ciężko dwa razy tego samego trafić. Więc ginie 1 zombiak a 4 zostają osłabione. I mam więcej fragów ;)

Heh... Tak, 6 strzałów z Mk zabija jednego zombiaka. Pobrałeś moda z linka w pierwszym poście? Nie sądzę, bo w modzie o którym rozmawiamy seria z mk zabija 2 ludzi przy dużym pechu, 3 standardowo, 4 przy odrobinie umiejętności ponad przeciętną. Oczywiście to zakwestionujesz, ale na zaprzeczanie faktom już nic nie poradzę. A Barret? Co z tego, że zabija w 90% wystrzałów, skoro strzela kilkukrotnie rzadziej niż Mk...?

Hmm? Nie raz trafiałem nawet zwykłego zombie w głowę z Mk12 i przeżywał.

Zdarza się. A zdarza się, że though pada od jednej głowy.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 11, 2012, 17:38:17 »
    Heh, ja i tak zawsze gram najgorszą "snajperką" (jeśli można to tak nazwać) bo na lepsze mnie nie stać :E , a nie czuję szczególnego pociągu do walki wręcz. Mod zaś jest czysto ściągnięty L4D, co jakoś mi wcale nie przeszkadza. Gram pod nickiem Bane, macie więc kolejnego chętnego do wspólnej gry w piątek (niestety, tylko piątek).

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 11, 2012, 18:05:37 »
    Hofiko, to powiedz mi dlaczego mam barret i ZAWSZE mam najlepsze statystyki ? :P . Z barretu strzela się bajecznie, a zabija się (przynajmniej ja tak mam) regularnie jak w zegarku. Przed chwilą byłem z na serwerze z Tobą, mam nadzieję , że mnie zauważyłeś  :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 11, 2012, 18:11:06 »
    Oczywiście że regularnie. To znaczy, rzadko. ;-) Graj czym Ci się najlepiej gra, ale Mk12 to subiektywnie najlepsza broń dla snajpera, a już na pewno najbardziej uniwersalna.

A propos małej siły TNT:
    (click to show/hide)

Silniejsze być nie mogą, co najwyżej trochę większy zasięg.

PS. Może uda mi się załatwić dedyka na piątek. ;)

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 11, 2012, 19:34:31 »
    Zapowiada się ciekawie, zassam i napiszę co sądzę.