Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ZOMBIEEEE  (Przeczytany 22390 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    Odp: ZOMBIEEEE
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 11, 2012, 19:42:09 »
    Pograłem, fantastyczna robota. Trochę słabo mi szło (wina mojego kompa, miałem straszne lagi), ale to nie zmienia faktu, iż mod uzależnia :D.

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Wojak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 11, 2012, 20:32:58 »
    Lagi są od łącza internetowego i tym podobnych.Przez komputer itp są zacinki :)
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Rostorian

• Użytkownik
    • Jestem Rostorian, miło mi.
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 11, 2012, 22:39:44 »
    Fajny mod. Jeden z najlepszych
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 12, 2012, 11:47:57 »
    No i dobra, pograłem około 2 godzin i myślę że spokojnie mogę opisać co i jak:
    Do moda podszedłem z pewnością że szykuje się łatwa rzeźnia, bowiem obejrzałem sobie statystyki ze screenów Hofika. No i nagle jestem rzucony w środek piekła. Mapka nie pamiętam jak się nazywała, ale były to dwa domki, jeden większy drugi malutki, w środku lasu, niedaleko płynęła rzeczka. Przeglądam na szybko ekwipunek. Duży plus za całkiem ładne modele i logiczne statystyki (bywają wyjątki ale o tym już pisali poprzednicy). No ale przejdźmy do rozgrywki. Biorę snajpera, ale stać mnie tylko na pistolecik, 2x paczka naboi i nożyk. No nic, jedziemy z tym koksem. No i tu zaczynają się schody, bowiem mapka jest fatalna dla nowego gracza. Zombie biorą się dosłownie zewsząd, przez co często próba ucieczki do "bezpiecznego" budynku kończyła się śmiercią od zmasowanej armii truposzy. Było to mocno wnerwiające, i szczerze mówiąc podczas gry na tej mapce nie czułem zbytniej przyjemności z rozgrywki. Następnie poszedł poll na zmianę mapy, i trafiła nam się mapka niedokończona, która nie powinna się znaleźć w grze. No ale to jeszcze nie pełna wersja więc jest git. Mapka znów zmieniona i teraz trafiamy na prawdziwy miód. Walczymy w zaułku przy wylocie z miasta, zombie idą z mniej-więcej jednego kierunku przez co możemy zorganizować jakąś sensowną obronę. Tekstury budynków są bardzo różne, od ciekawie wyglądających bloków do walącego na kilometr pikselami i szkaradą bunkropodobnego supermarketu. Ale to nie jest ważne. Ważne jest że teraz zaczyna się pseudo-teamplay z przypadkowymi ludźmi. Aż miło było popatrzeć na ścianę snajperów strzelających niemal jednocześnie do wroga, lub gościa z kataną ratującego oblężonych w budynku przed sterydami (co to steryd? zaraz wyjaśnię). Mod jest idealny do teamplay'u, nawet we trzy osoby na TS było ciekawie a co dopiero jeśli pomyśleć o większej ilości zawodników.
    Teraz przejdę do rodzajów zombie. Jest ich kilka, może nie bardzo dużo ale są ciekawi. Nie jestem pewien czy widziałem wszystkich. Mamy więc:
    Zombie - zwykły truposzek padający na hita z lepszej broni a na kilka z słabiutkich
    Cop Zombie - truposz-policjant, silniejszy i wytrzymalszy od normalnego
    Fast Zombie - szybka gnida, ale chyba mniej wytrzymały od zwyczajnego
    "steryd" - wielka gnida z olbrzymim... czymś na ręce, dobra metoda na niego to spam z szybkostrzelnych karabinów, lekką bronią nie ma co się za niego brać (jak ktoś jest dobry w manualu to może spróbować nastukać go kataną)
    "wiedźma" - nie miałem okazji z nią walczyć ale widziałem że to zombie-kobieta z nożem, wytrzymała i szybka gnida a do tego niewielka
    "mutant" - a to chyba największa gnida jaka istnieje. Niewidzialny skurczybyk, na którego praktycznie nie ma dobrej metody. Jak prawdziwy hitman rzuca się na pojedynczych graczy co zazwyczaj kończy się ich śmiercią. Najlepiej trzymać się w grupie, lub walić dookoła siebie jak wariat, po jednym trafieniu widać na nim ślady krwi, wczoraj udało mi się ujawnić takiego strzałem z M249.

Teraz zapytacie pewnie o broń i klasy postaci. Mamy do wyboru cztery klasy, które nazwę numerami bo na moim spolszczeniu nadal są "Swadiańskimi Kusznikami" itd.
    1 - komandos z karabinami szybkostrzelnymi. Moim zdaniem najlepsza klasa postaci, posiadająca najlepszą broń ale o tym potem.
    2 - snajper z... no snajperkami. Przydatni jeśli mają dobrą mapkę.
    3 - hmm... ktoś... ma niedziałające jak trzeba shotguny, no ale to tylko beta, i przepakowaną broń białą. No szczerze, człowiek z kataną wybijający po 200 truposzy to przesada, zwłaszcza gdy inne jednostki mają do dyspozycji jedynie słabiutkie noże... taki problem dać im kij do baseball'a?
    4 - lekka jednostka do zadań specjalnych, ma TNT i pistolety maszynowe.

Teraz jeszcze taka ciekawostka na którą moją uwagę zwrócił Hofiko: zombie nie biją "z pięści" tylko wyprowadzają swoimi szponiastymi dłońmi takie ciosy jak mieczem, przez co wygląda to bardziej realistycznie.

A teraz coś o broni, jak już pisałem moim zdaniem (nie musicie się z nim zgadzać), komandos-czy-co-to-jest-to-1sze ma najlepszą broń. Mówię tu o M249. Mieści on 90(!) kul, więc do ekwipunku możemy wziąć kolejne 90 (ale nie mamy wtedy noża... co moim zdaniem zbytnio nie przeszkadza bo rzadko kiedy jest nam przydatny przy tej broni. Nadaje się ona zarówno do snajpienia w większe grupy wrogów jak i odpierania bliskich ataków. Zauważyłem że kiedy do mnie i kilku innych gości zbliżyła się ściana zombie wystarczyło mi jedynie klikać jak szajbus w klawisz strzału za truposze padali jak muchy, bowiem kula praktycznie zawsze leciała do przodu pod niezbyt wielkim kątem trafiając w jednego lub drugiego... lub trzydziestego przeciwnika. Zapewniam że przy wsparciu... nawet jednej osoby która w razie czego odciągnie zombie na tyle byśmy naładowali kolejne 90 pocisków możemy spokojnie pokonać wszystko poza mutantami, na których zwyczajnie nie ma "idealnej" taktyki, i zazwyczaj spotkanie z takim kończy się śmiercią przynajmniej jednej osoby. Co do jednostki snajpera jestem zwolennikiem używania Mk12, lepiej mi się gra używając słabszej ale posyłającej kule szybciej snajperki. O kolejnych 2 klasach powiem krótko: nie brać shotgun'ów bo są niedokończone, poza tym im droższe tym lepsze. A TNT jest dobre dla rozgrywki gdzie po każdej rundzie jest resp, bo inaczej tracimy tylko w którym można dać dodatkową paczkę amunicji.

Na koniec powiem jeszcze o nieciekawym systemie uzupełniania amunicji i zdrowia, bowiem działa on na zasadzie "podnieś drabinę", przez co ktoś przebiegający nam przed twarzą przerywa czynność i trzeba ją zacząć od początku...

Podsumowanie:
    Na plus:
    +Dobrze wykonana broń palna
    +Ciekawe mapy
    +Różnorodni przeciwnicy
    +Dobry do teamplay'u
    +Rzeźniaaaaaaaaaaaa! (czyt. grywalność)
    Na minus:
    -Niedokończone shotgun'y
    -Występują niedokończone mapy
    -System uzupełniania broni
    -Początkowo możemy czuć się zagubieni
    -Przepakowana broń biała dla jednej jednostki...
    -... i słabiutka dla całej reszty

Wady te są naprawdę niewielkie i nie przeszkadzają bardzo w rozgrywce, mod oceniam na 7.5/10 i mam nadzieję że będzie dalej rozwijany.

PS. Gratulacje dla wszystkich którym chciało się to czytać.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 12, 2012, 13:58:53 »
    Teraz przejdę do rodzajów zombie. Jest ich kilka, może nie bardzo dużo ale są ciekawi. Nie jestem pewien czy widziałem wszystkich. Mamy więc:
    Zapomniałeś o Tough Zombie - najbardziej OP zombie w grze. Nie dosyć, że pojawiają się w sporych grupach, to jeszcze zabijają na hita i wytrzymują kilka(naście) kul. Naprawdę potrafią uprzykrzyć życie.

inne jednostki mają do dyspozycji jedynie słabiutkie noże.
    Oj, bluźnisz ;) Nóż nie raz uratuje Ci jeszcze życie. No i kilka ciosów też potrafi zabić zombiaka.

A TNT jest dobre dla rozgrywki gdzie po każdej rundzie jest resp, bo inaczej tracimy tylko w którym można dać dodatkową paczkę amunicji.
    Nie. TNT uzupełnia się tak samo jak amunicja, a rzucając jednym spokojnie zarabiamy na jej uzupełnienie. Więc zestaw 2xTNT + karabinek + amunicja potrafi wyrządzić niezłe szkody. Dobry zestaw na mapy gdzie spawn zombie jest blisko skrzynki z amunicją, w przeciwnym razie trzeba co chwilę biegać przez całą mapę. Chociaż wg. mnie TNT jest zbugowane. Często zombie przeżywają wybuch bez większych obrażeń. To powinna być broń masakrująca wszystko poza Steroidami.

Na koniec powiem jeszcze o nieciekawym systemie uzupełniania amunicji i zdrowia, bowiem działa on na zasadzie "podnieś drabinę", przez co ktoś przebiegający nam przed twarzą przerywa czynność i trzeba ją zacząć od początku...
    Ten system jest chyba we wszystkich modach, gdzie można uzupełnić amunicję. Po prostu nie ma chyba innego sensownego sposobu na to. Wystarczy stanąć bliżej skrzynki, tak żeby nikt nie mógł Ci przerwać ładowania.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 12, 2012, 14:39:21 »
    Dzięki za gratulacje ;)

Ja akurat nie miałem zbytnich problemów z ogarnięciem postaci, która jest w czym dobra i tak dalej.

Co do jednostek. Wczoraj udało mi się ogarnąć następną klasę, którą jest Komandos. Właśnie taką nazwę nosi w grze, ma dobre wyposażenie, wcześniej myślałem, że brak serii z karabinu jest bardzo uciążliwy, ale grając nim nie miałem wcale gorszych statystyk niż innymi klasami. Nigdy nie biorę noża, bo przeważnie jak atakuje Cię kilka zombiaków jest nieprzydatny [i nie można nim blokować] a jak jeden Cię zaatakuje to wystarczy go kopnąć i posłać kilka kulek - i po problemie. Polecam brać od razu M16 oraz trzy paczki amunicji, dzięki temu mamy zapas jej na kilka fal a M16 jest celną bronią. Jednak nie ma co porównywać ze SCAR'em albo M249 - wtedy zaczyna się rzeźnia. M249 polecam brać na mapki z dużą ilością zombiaków, jest dobre dzięki magazynkowi, atakowi oraz przyzwoitej celności, jednak SCAR jest celniejszy i ma większy zasięg, a obrażenie zaledwie o dwa punkciki mniejsze co czyni z niego broń bardziej uniwersalną.
    Człowiek od shotgunów zwie się Lumberjack, co chyba oznacza drwala [?]. Fakt, shotguny dobre nie są, jednak Mossberg 500 jest bardzo dobrą bronią na bliski zasięg przez 9 strzałowy magazynek oraz obrażenia na poziomie 60 punktów. Jednak nie nadaje się jako broń główna, lepiej wtedy wziąć siekierkę lub katanę.
    Co do snajpera - MK12 jest dla mnie najlepsze. Broń silna i szybkostrzelna, a nienawidzę broni którą trzeba przeładowywać po każdym strzale. Jednak Barret się przydaje, ale chyba tylko na te potężniejsze zombiaki [o nich za chwilę]. Jednak przecież na początek można wziąć wielostrzałową snajperkę za bodajże 1900$, więc nie trzeba biegać z pistolecikiem ;)

Teraz podam jakie zombiaki zauważyłem, a także niektóre specyficzne fale oraz taktyki na nie, oraz to co uważam o danych rodzajach umarlaków.

1.Zombie - podstawowy zombiak, pada po jednym-dwóch ciosach siekiery, czterech z M16 lub dwóch-trzech ze SCAR'a. Nie sprawia problemów jednak czasem przychodzą w falach po 60 zombiaków [o ile dobrze pamiętam].

2. Fast Zombie - najmniej wytrzymały z zombiaków [jeden strzał ze SCAR'a] jednak jest bardzo szybki i potrafi uprzykrzyć życie.

3. Cop Zombie - bardzo wytrzymały i silny zombiak, jednak da się go zabić kilkoma strzałami z dowolnej broni o sile powyżej 40. Najlepiej zabić jak najszybciej bo zabija dwoma ciosami.

4. Mutated Zombie - mutanty są bardzo denerwujące, zabijają dwoma ciosami i są niewidzalne a także dość wytrzymałe. Jedyne co go zdradza to wbity nabój gdy ktoś już raz do niego strzeli co go zdemaskuje gdy gracz ma dobry wzrok i jest spostrzegawczy.

5. Though Zombie - bardzo wytrzymałe, zwłaszcza, że mają tarcze [po zniszczeniu ich po prostu jedna z rąk im odpada. Pomysłowa rzecz]. Zabijają jednym ciosem, chyba, że ktoś ma wytrzymalszy pancerz, ale nawet Komandosa w kevlarowym pancerzu zabijają dwoma ciosami.     

6. Steroid Zombie - jeden z najsilniejszych zombiaków, strasznie wytrzymały, szybszy od graczy i zabija jednym ciosem nawet najciężej opancerzonych. Bardzo trudny przeciwnik, jednak dzięki jego wielkości łatwo do niego trafić.

7. Witchy - wiedźma pod postacią małej dziewczynki [?] z tasakiem. Jest co najmniej dwa razy szybsza od graczy, zabija jednym ciosem i jest tak samo wytrzymała jak steroid. Najtrudniejszy przeciwnik na jakiego się natknąłem, pojawia się w towarzystwie gliniarzy [cop zombie], najlepiej zabić ją jak najszybciej prowadząc ostrzał z kilku miejsc.

Tak więc jeśli do taktyki przechodzimy:
    Na większość fal nie potrzeba specjalnej taktyki, nawet dla fali 60 zwykłych zombiaków, więc skupię się na dwóch najtrudniejszych falach.

1. Grupa Steroid Zombie - pojawia się ich ponad siedmiu, najlepiej żeby było co najmniej 10 żywych graczy. Gdy ma się odpowiednie wyposażenie, mapa jest taka że atakują z kilku miejsc i jest w razie czego garaż z piętrem nie potrzeba nawet specjalnej taktyki - ot, strzelać ile się da a jak zbliżą się za bardzo to na piętro garażu. Nie powinni się wedrzeć do środka, jednak jeśli się im to uda wtedy skaczemu przez okna i proces się powtarza.

2. Gigantyczna fala, około 30 zwykłych Zombie i drugie tyle Though Zombie. Najlepiej wszystkimi siłami wycofać się do garażu [najlepiej, żeby był jakiś samobójca który na jakiś czas odciągnie Thoughów], lumberjackowie z ktanami na na "podestach" obok schodków, reszta graczy niech będzie gdzie tylko może. I czekamy aż się zjawią, wtedy zaczyna się prawdziwa rzeź. Gracze z katanami powinni wymachiwać jak szaleni, żeby zabijać zombiaki, komandosom na tę falę polecam M249 żeby strzelać jak najdłużej bez przerywania ognia, snajperzy niech biorą MK12 lub Barrety, ale jednak polecam te pierwsze ze względu na możliwość oddania większej liczby strzałów [w tej fali nie liczą się fragi tylko współpraca], polecam też scoutów z TNT żeby rzucili zaraz przed wejściem i zabili jak największą ilość truposzy nie raniąc ani nie zabijając graczy. Jeśli drużyna jest zgrana i ma dostęp do najlepszego wyposażenia powinna przetrwać falę [najlepiej się ta taktyka sprawdza na mapie Granny's House].

Tyle ode mne, mam nadzieję, że nikt nie umrze podczas czytania tego króciutkiego postu, bo w modzie trupów jest aż nadto ;)     
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2012, 16:13:56 wysłana przez Lutter »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 12, 2012, 15:13:20 »
    Ja czekam na poprawienie karabinów - ten celownik lata jak cholera i po 3-4 wystrzałach z takiego kałaznikova celownik jest taki , że trafić się nie da. Czekam na poprawienie tego bo realistyczne chyba nie jest :/

PROBLEM?

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 12, 2012, 15:14:16 »
    Piszecie tyle ze nikomu sie tego nie chce czytac ;P

Zrobcie screeny bedzie ladniej :D

Ja czekam na poprawienie karabinów - ten celownik lata jak cholera i po 3-4 wystrzałach z takiego kałaznikova celownik jest taki , że trafić się nie da. Czekam na poprawienie tego bo realistyczne chyba nie jest :/

Tesz prafda
    Retarded are everywhere

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 12, 2012, 19:53:39 »
    Hmm na steam istnieje grupa, ZOMBIEEE Mod Wspólna Gra PL , każdy chętny dostanie zaproszenie. Czasami grupka osób zbiera się na udostępnionym przeze mnie ts-sie i wspólnie gramy w tego moda. Chętnych zapraszam.
    ( adres ts-a podam edytując, bo z tel. piszę to nie mam jak go adresu obczajić )
    (click to show/hide)

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 12, 2012, 19:56:40 »
    Modzik nawet fajny.
    A co do ts to klan RW udostępnia swojego ts dla osób grających w ten mod:
    212.106.167.10:9988
    hasło: haribo
    Kanał to Regiment Wielkopolski( the Deluge)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 12, 2012, 20:49:05 »
    o to mozna na tym. Tylko dodajcie znaczek na ts'a takiego zombiaka i kanal dla grajacych ;D
    Retarded are everywhere

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 13, 2012, 12:31:51 »
    Dzisiejsza gra z kilkoma znajomymi tzw Gwardia Samurajska ^^

(click to show/hide)

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 13, 2012, 14:50:00 »
    To jak, gramy dzisiaj o ok. 19?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 13, 2012, 18:36:36 »
    Ja mogę grać.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 13, 2012, 18:38:37 »
    Ehm, o 20:00 RW ma trening i myślę, że TS będzie nam potrzebny...

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.