Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Towarzysze jako jeńcy  (Przeczytany 1606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline steifer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Towarzysze jako jeńcy
    « dnia: Marca 29, 2012, 18:52:24 »
    Witam!

mam problem z dawnymi towarzyszami, którzy zdradziwszy mnie nikczenie, niepomni dobrodziejstw i licznych lenn, wpadli w moją niewolę. Nie można ich się pozbyć z oddziału (zostawić w lochu), na dodatek denerwują licznymi tekstami nieadekwatnymi do ich aktualnej sytuacji. Czy jest jakaś łatka likwidująca ten bug?

pozdrawiam

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Towarzysze jako jeńcy
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2012, 19:51:12 »
    To zależy, jaką wersję gry posiadasz?

Offline steifer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2012, 12:51:36 »
    To zależy, jaką wersję gry posiadasz?

Przyznam szczerze, że nie wiem. Warband, wydane przez m.in. CD Projekt. Nawet nie wiem gdzie sprawdzić nr wersji, bo w przeciwieństwie do M&B, gdzie pliki gry miałem lokalnie i mogłem je sobie obejrzeć, tu mam tylko pliki Steama.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2012, 14:07:53 wysłana przez steifer »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2012, 13:43:37 »
    Musisz uruchomić grę i tam znajdziesz informacje na temat wersji... Nad new game chyba jest.

PROBLEM?

Offline steifer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2012, 14:51:08 »
    Musisz uruchomić grę i tam znajdziesz informacje na temat wersji... Nad new game chyba jest.
    Dzięki!
    1.143, Warband, oczywiście.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2012, 19:40:40 »
    1.143 to najnowsza wersja, więc patch nie wchodzi w grę. Co do problemu to co oni Ci mówią (towarzysze)?
    Sam nie brałem żadnych towarzyszy na lordów. Tych domyślnych jest wystarczająco dużo.

Offline steifer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2012, 23:13:34 »
    1.143 to najnowsza wersja, więc patch nie wchodzi w grę. Co do problemu to co oni Ci mówią (towarzysze)?
    Sam nie brałem żadnych towarzyszy na lordów. Tych domyślnych jest wystarczająco dużo.

Zdradzając nic nie mówią, jak zwykle :)
    A przy spotkaniach, jeśli są już we wrogiej frakcji, witają się serdecznie, jakby nic nie zaszło, "witaj stary przyjacielu" etc, a po potem normalne okno dialogowe z wyborem, walka, wycofanie się itd.
    Też nie nobilituję już towarzyszy i nie nadaje dóbr. Na początku, myślalem, że będą bardziej lojalni niż zwykli lordowie, ale jak wyżej. W sumie to nic nie daje, a tracę z drużyny gościa w którego szkolenie i umiejętności, oraz sprzęt sporo zainwestowałem. Co ciekawsze - kilku ze swoich zdradzieckich lordów-towarzyszy pozbawiłem wszystkich zamków i miast. W pewnym momencie pojawili się na moim dworze, tak jak zwykli lordowie-banici. Być może ich też oskarżono o zdradę, nie zauważyłem komunikatu. Z tym, że przy nich jest inna opcja dialogowa niż przy lordach-banitach. Nie ma przyjęcia lub odrzucenia przysięgi na wierność, tylko teksty jak po zwykłym rozstaniu z towarzyszem, przy spotkaniu w tawernie. I przyłączają się do drużyny. Drugi raz ich lennikami nie uczynię :)