Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B Warband Floris Expanded Mod v 2.5  (Przeczytany 1433 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    M&B Warband Floris Expanded Mod v 2.5
    « dnia: Marca 27, 2012, 16:12:13 »
    Cześć, mam problem z modem Floris Expanded Mod v 2.5. Mianowicie, podczas walk mam w większości biały teren, i wyskakują mi czerwone błędy "Unable to open xxx" xxx - chodzi mi tu o plik np: Tree, soldier itd. Jeżeli ktoś miał taki problem i go rozwiązał, to prosze by mi to wytłumaczył, bardzo chce zagrać w tego moda.

Offline Iro7557

• Użytkownik
    Odp: M&B Warband Floris Expanded Mod v 2.5
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2012, 12:16:46 »
    Witam.  Też mam problem z FEM'em tylko że gdy zaczynam nową grę, zabijam napastnika, idę do gospody (za pośrednictwem kupca) i po chwili ładowania wyskakuje mi błąd:
    RGL Error
    Error on creating shaders: out of video memory!

Przy wysokich ustawieniach nie chciało mi się nawet załadować pierwszego napadu (na mnie) a na niskich i średnich jest tak jak pisałem wyżej :/
    Ale gdy daje własną bitwę na wysokich ustawieniach to cholera działa.

Bardzo bym prosił o pomoc
    ,,Gdy podczas wojny opuszczasz swą cielesną powłokę zauważasz że dusza i obsrane spodnie idą w parze"

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2012, 14:50:36 »
    Floris ma swój temat no ale mniejsza z tym.
    Ten błąd miałem na wersji 2.4 (tyle że wcale nie dało się moda odpalić) i pomogło podmienienie folderu "sounds" i pliku sounds.txt z "Native". Zajrzyj też do FAQ moda (link w moim podpisie) i skup się na pierwszym punkcie tego poradnika, to powinno pomóc.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Iro7557

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 06, 2012, 17:45:52 »
    Dzięki, zobaczę co da się zrobić i odpisze :)
    edit
    Wystarczyło dać "load textures on demand" a po polsku "wczytaj textury na żądanie" a i przy okazji zaktualizowałem kartę graficzną.

Dzięki za pomoc ;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2012, 20:50:26 wysłana przez Iro7557 »
    ,,Gdy podczas wojny opuszczasz swą cielesną powłokę zauważasz że dusza i obsrane spodnie idą w parze"