Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lordowie  (Przeczytany 2914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patroool

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Lordowie
    « dnia: Marca 27, 2012, 13:45:44 »
    Witam. Mam  pytanie w jaki sposób mogę zostać królem(posiadam państwo ,tylko nie mam prawa do rządzenia? Wiem ,że mogę wysyłać kompanów ,którzy będą rozpowszechniać dobre zdanie o moim rodzie i niby zostanę królem. Czy muszę coś jeszcze zrobić ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Lordowie
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 27, 2012, 14:21:23 »
    Skoro już masz swoje państwo to i królem jesteś. Jedynie inni władcy mogą nie uznawać twojego prawa do panowania, ale jak dla mnie nie ma to wielkiego znaczenia. Prawo do rządzenia zdobywa się też przeciągając lordów do siebie a także każde zawarcie pokoju również je podnosi.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 27, 2012, 14:23:05 »
    Mam problem ...przyciągnąłem 1 lorda i  3 boh. mianowałem lordami,ale kdy chce zorganizowac kampanie wojskową w ogołe mnie nie słuchają;/ ,czy to związane jest z prawem?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 27, 2012, 14:29:14 »
    Raczej z Twoją renomą i stosunkami z tymi lordami. Aby mieć pewność, że dany lord za nami podąży to potrzebne są z nim relacje tak około +30 (może i mniej wystarczy) i nasza renoma powinna być wysoka. Nawet najlepszy przyjaciel wśród lordów za nami nie pójdzie jeśli ma mało wojska, wtedy trzeba poczekać aż uzupełni szeregi.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 27, 2012, 15:01:51 »
    Stosunki z lordem mam na posiomie +40 ,posiada armię liczącą 280 ludzi ,a i tak nie chce ruszyć za mną. Może to mieć związek z tym ,że nie mam prawa do rządzenia?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 27, 2012, 15:09:36 »
    Najpierw powiedz, ile masz renomy.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 27, 2012, 15:11:41 »
    Czy ja wiem?! Miałem mniej relacji z lordami i praktycznie 0 prawa do rządzenia a i tak dało się ich namówić. Możliwe, że ten lord jest zrzędliwy i dlatego nie chce się słuchać. W warbandzie każdy lord ma swój charakter i od niego zależy jak reaguje na naszą postać.

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2012, 15:45:11 »
    Mam 400 renomy i -15 honoru:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2012, 17:52:37 »
    Mam 400 renomy i -15 honoru:)
    No to praktycznie wszystko jasne. Renomy trochę mało no i honor na minusie też jest małą przeszkodą.

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2012, 18:13:11 »
    A w jaki sposób mógłbym dorobic się honoru? Jestem newbie w singlu:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2012, 18:16:09 »
    A w jaki sposób mógłbym dorobic się honoru? Jestem newbie w singlu:)
    Ratuj wioski z rąk bandytów i nie bierz zapłaty, uwalniaj pojmanych lordów z lochów gdzie się tylko da, jak któregoś pokonasz i możesz wziąć do niewoli to puszczaj wolno ot i tyle.

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2012, 18:45:11 »
    OK, a w jaki sposób moge organizować uczty?
    >co daja turnieje oprócz złota i doswiadczenia?
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2012, 18:57:49 wysłana przez Patroool »

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2012, 19:17:35 »
    Ucztę organizuje się poprzez ministra. Powinna być u niego jakaś opcja z tym związana. Oprócz tego musisz uzupełnić wasze zapasy (opcja zróbmy spis naszych zapasów) wszelkimi rodzajami jadła, trunków, przypraw.

Honor można zwiększyć poprzez konkretne zadanie, które dają królowie (nie jestem pewien czy lordowie też). A mianowicie chodzi o zabicie pana X, który przebywa w wiosce Y. Gdy to wykonasz idziesz do zleceniodawcy i gdy daje Ci zapłatę nie przyjmij jej.

Za turnieje dostajemy także renomę. Stopniowo coraz mniej, ale jak na początek to całkiem sporo.

Offline Patroool

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2012, 20:03:37 »
    A jeśli u marszałka nie ma opcji wydania uczty ani zobienia zapasów?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 28, 2012, 13:03:47 »
    A jeśli u marszałka nie ma opcji wydania uczty ani zobienia zapasów?
    Uczty chyba można organizować tylko gdy mamy żonę. Nigdy nie wyprawiałem uczty bez małżonki i nie pamiętam by była taka opcja u ministra.