Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Marszałek !  (Przeczytany 1060 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Marszałek !
    « dnia: Marca 25, 2012, 12:14:38 »
    Siema.
    Wiem wiem, było 10000 tematów ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi.
    Dostałem kiedyś propozycje bycia swadiańskim marszałkiem. Zgodziłem się ale byłem nim tylko 1 dzień, ale później znudziła mi się armia swadii i zacząłem grę od nowa jako vaegir.
    Grałem dobre 350 dni, tylko z 6 bojarami miałem stosunki na minusie, ze wszystkimi miałem powyżej 15.
    I tu się nasuwa moje pytanie : czemu nie dostałem marszałka? Podbijałem wiele miast dla Vaegirów, walczyłem dla ojczyzny i nic.

A i jeszcze jedno pytanie : czemu na początku gry paru bojarów jest nastawionych do mnie na - 1  -2?    Nawet z nimi nie gadałem a już są na minusie ze mną.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Marszałek !
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 25, 2012, 12:21:45 »
    Musisz mieć dużo renomy. Najlepiej koło 1000. I przydadzą się też dobre stosunki z władcą.
    Co do drugiego. Może masz mało honoru, albo dużo sporów?

Offline Tryxer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 25, 2012, 12:29:22 »
    Czyli muszę robić questy dla króla i bojarów, dużo walczyć żeby nabić renomę i starać się z nikim nie mieć sporów?

A żeby mieć wystarczająco dobre stosunki to wystarczy że zamiast NEUTRALNY będę miał jedną rangę wyższe nastawienie np. przyjazny czy cos?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 25, 2012, 12:32:23 »
    Co do marszałka to tak jak kolega wyżej. Natomiast te minusowe relacje wynikają z tego że lordowie mają różne usposobienie. Na minusie zawsze mamy z tymi "sadystycznymi" i "źle usposobionymi" zero ze wszystkimi innymi a zdobywanie honoru poprawia relacje (nawet jeśli nie spotkaliśmy takiego lorda) z tymi co mają dobroduszną naturę lub są honorowi.

Edit^^ Im wyższe stosunki tym lepiej. Tak powyżej +30 już można prawie do wszystkiego namówić takiego lorda.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5