Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 176781 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 14, 2008, 15:06:21 »
    Bym wam trochę pomógł ale nie znam sie na modelowaniu 3D, a tym bardziej na robieniu miodów...
    Ale my pszczelarzy nie potrzebujemy ;)

działa i czołgi będą nie wiem jak z CKM'em to zależy od życzliwosci twórcy skryptu lub mojego nagłego olsnienia. W modzie będzie zaimplementoane rozpadanie budynków. Właśnie doszlifowuje skrypt i za chwile nakręce film którym się z wami podziele.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 14, 2008, 15:12:22 »
    Już to sobie wyobrażam... :) rusek stojący z Mosinem na balkonie, a ja do niego strzelam z Panzerschrecka - balkon się rozpada a ruski jeb na dół! :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 15:24:28 wysłana przez Crusader »

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 14, 2008, 17:29:12 »
    Bym wam trochę pomógł ale nie znam sie na modelowaniu 3D, a tym bardziej na robieniu miodów...
    Ale my pszczelarzy nie potrzebujemy ;)

Spieszylo mi sie i szybko ,,sprawdzilem ortografie" i nie patrzylem na co mi zamienia...
    Tam ma byc: modów
    A jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy: jak chcecie zrobic zajmowanie miast??
    Fajnie by bylo gdyby dookola byly zgliszcza i ruiny miasta. Bez zadnego muru. Na poludniu mapy pojawiaja sie nasi wojacy, a na polnocy wrogowie w okopach (z komendom: czekaj). Mijamy klika domow i na jakims wiekszym placu toczy sie strzelanina. Mozecie zrobic zeby do niektorych domow mozna by wejsc i pobawic sie w snajpera ;p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 17:31:48 wysłana przez Pampil »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 14, 2008, 17:37:51 »
    Właśnie mniej więcej to mam w planie. Ado tych "miodów" moja chamska dusza musiała się przyczepić.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 14, 2008, 19:05:20 »
    Wrocław będzie jednym wielkim miastem poskładanym z wielu dzielnic i obiektów strategicznych (czytaj wioski i miasta z native).

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 14, 2008, 19:49:52 »
    Wreszcie coś o moim mieście! :) Z całego serca życzę Wam powodzenia, bo ciekawy jestem jak to będzie wyglądać :)
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 14, 2008, 19:54:32 »
    Wrocław będzie jednym wielkim miastem poskładanym z wielu dzielnic i obiektów strategicznych (czytaj wioski i miasta z native).

Ciekawy pomysł, ale będziecie musieli od razu skonwertować wszystkie zamki i miasta, gdyż nie wyobrażam sobie średniowiecznych zamków (z wieżami oblężniczymi) w drugiej wojnie światowej. Wioski można na razie zostawić, gdyż nie są aż tak istotne.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 14, 2008, 20:23:39 »
    To chyba oczywiste że praktycznie wszystkie obiekty z native zostaną usunięte! Dlatego m.in. mamy bardzo dużo do roboty - 9/10 modeli to będą nasze modele :) Credo! Wrocław to też nasze miasto! Głównie dlatego robimy tego moda. Pozdrawiam! (anyway czy wiesz że na naszym osiedlu rozgrywała się wielka bitwa pancerna? Chcesz wiedzieć więcej? www.festung.breslau.prv.pl) :D ps. przepraszam za błąd w linku strony zapomniałem kropki dopisać
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2008, 12:14:20 wysłana przez Crusader »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 14, 2008, 21:11:18 »
    Macie w planie zrobić działa i czołgi. Działa jak to działa, ale interesuje mnie czy czołgi będą elementem statycznym, czy też chcecie zrobić specjalną animacje, aby czołg mógł odegrać znaczęcą rolę w bitwie?

Interesuje mnie jeszcze okres II wojny, w którym chcecie umieścić moda. Będzie to np. początek konfliktu-napad na polske, schyłek wojny w polsce-niemcy w odwrocie. Pytam bo to by się wiązało z ilością frakci, oraz sojuszami pomiędzy nimi.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 21:18:46 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 15, 2008, 10:12:16 »
    Interesuje mnie jeszcze okres II wojny, w którym chcecie umieścić moda. Będzie to np. początek konfliktu-napad na polske, schyłek wojny w polsce-niemcy w odwrocie. Pytam bo to by się wiązało z ilością frakci, oraz sojuszami pomiędzy nimi.
    ? Chcesz wiedzieć więcej? www.festungbreslau.prv.pl) :D

Wystarczy zobaczyć link. Ale jak ktoś nie chce go otwierać powiem tyle że Twierdza Wrocław utrzymała się dłużej od Berlina i była ostatnią twierdzą 3 Rzeszy. Mod zacznie się z chwilą pierwszych bitew między Sowietami i Niemcami.
    Edit:
    Oczywiście że We Wrocławiu i okolicach.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 15, 2008, 13:42:07 »
    Mam pytanie co do modu( może było ale nie chce mi sie czytać xD a jak było to prosze abyście mnie skrzyczeli za lenistwo haha)
    Mianowicie jak wyobrażacie sobie oblężenia?

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 16, 2008, 13:10:31 »
    A czy ty sobie wyobrażasz zamek z rycerzami i mury obronne wokół miasta w 1945 roku? Nie sądze. Czasami wystarczy pomyśleć logicznie i nie trzeba wtedy zadawać głupich pytań.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 16, 2008, 17:42:18 »
    A czy ty sobie wyobrażasz zamek z rycerzami i mury obronne wokół miasta w 1945 roku? Nie sądze. Czasami wystarczy pomyśleć logicznie i nie trzeba wtedy zadawać głupich pytań.

Myślę że nie musisz być taki ostry. Skoro piszesz publicznie że robisz moda, automatycznie musisz się spodziewać wielu, czasami także dziwnych pytań.

Mnie też to interesuje, a Rhobarowi pewnie chodziło o to, czym zastąpicie wieże oblęznicze, zrobicie wielkie drabiny, zrezygnujecie z nich zastępując je np. wyrwą w murze, albo wogóle zrezygnujecie z murów obronnych(wprowadzając szturm piechoty na dzielnice miasta), co byłoby najbardziej logiczne.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 16, 2008, 17:53:41 »
    Mam pytanie co do modu( może było ale nie chce mi sie czytać xD a jak było to prosze abyście mnie skrzyczeli za lenistwo haha)
    Jak tu nie być ostrym? Wracając do tematu, to mam nadzieję, że mod ukaże się stosunkowo szybko, bo tylko ten mod mnie już interesuje jeżeli chodzi o Mount&Blade, no chyba, że Kolba wyda Return of Zendar na finalną wersję. Co do murów, to w niektórych miasteczkach można by niski murek dać. Więc życzę powodzenia Panowie, bo tylko ten mod sprawi, że pogram w M&B. Najbardziej ciekawi mnie kwestia uzbrojenia i map bitwy, bo nie zawsze walczono na trawce w lesie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 16, 2008, 19:52:34 »
    Fajny pomysł ale jak wy sobie wyobrażacie czołgi i inne jeżdżące w M&B?! W takim modzie będzie zero taktyki, tylko głupia rozwałka :/

Fajnie by bylo gdyby dookola byly zgliszcza i ruiny miasta. Bez zadnego muru. Na poludniu mapy pojawiaja sie nasi wojacy, a na polnocy wrogowie w okopach (z komendom: czekaj). Mijamy klika domow i na jakims wiekszym placu toczy sie strzelanina. Mozecie zrobic zeby do niektorych domow mozna by wejsc i pobawic sie w snajpera ;p

Call of Duty, pierwsza misja w Stalingradzie.