Na wstępie chciałem pogratulować zapału do tworzenia moda.
Jednak co do tematyki mam już pewne obawy. Zarówno co do tematyki jak i problemów, na które możecie napotkać.
Tematyka - w tytule piszecie o Kompani Wrześniowej, a poniżej jest notka o lądowaniu aliantów w Normandii czy powstaniu w Wawie. Troche moglibyście to uściślić, bo o ile we wrześniu 39 WP miało jednostki jazdy (a i nawet czasami konno walczono), to później już raczej z tym kiepsko. Gdyż ładny rok temu napisałem, ze nie wiem, czy ma sens robić mody do M&B w których walka z koni jest niedostępna, lub też marginalna. Co do II WŚ to jest pełno gier lub modyfikacji do nich, gdzie fizyka pozwala na wierniejsze odzwierciedlenie realii.
Co do trudności - głównie chodzi mi o zastosowanie broni pancernej, dział, moździerzy czy ckm-ów.
Z tego co wiem M&B nie ma jeszcze skryptów, w których możnaby było korzystać z dział/katapult.
Zaś z połączenia zastosowania broni maszynowej z niemożnością schylania się/leżenia walki byłyby jedną, wielką rzeźnią.
Czołgów to ja tam już w ogóle nie widze.
Więc jeśli już chodzi o tworzenie moda z Wojskiem Polskim w roli głównej, to z XXw polecałbym raczej coś w stylu Cudu nad Wisłą. Częśc problemów podobna, jednak mimo wszystko możliwość większego zastosowania jazdy i mniejsze występowanie broni maszynowej.